Ulubieni aktorzy
Bill Murray ciągle zyskuje w moich oczach:

http://cf.badassdigest.com/_static/a-fan-asked-bill-murray-for-an-autograph.-instead-bill-gave-him-this.html

Odpowiedz

Odpowiedz
...i 3/4 filmów gdzie jechał na autopilocie. Ale i tak dziada nie lubię :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Czy fragment z różowym słoniem był z Darkmana?:) Jeśli tak, muszę sobie przypomnieć ten film.

Odpowiedz
Tak, był :)
--
Laozi

Odpowiedz
(03-06-2012, 22:53)Hitch napisał(a): ...i 3/4 filmów gdzie jechał na autopilocie.
Srilocie. :)

Odpowiedz
Ulubieni aktorzy? Numerem 1 jest zdecydowanie Nicholson, jego urok, wdzięk, samoironia, nieobliczalność. Mogę się na niego patrzeć bez końca, zwłaszcza na tą jego szaloną mimikę twarzy.
Obok Jacka, na pewno Brando, Pacino, Hackman, De Niro i Hopkins.
Brando - pionier prawdziwego aktorstwa ; "Na nabrzeżach", "Tramwaj zwany pożądaniem" - kreacje wybitne, to samo zresztą "Ojciec Chrzestny" czy "Czas Apokalipsy". Wspaniały aktor, któremu kino wiele zawdzięcza.
Al Pacino - wspaniały, grobowy głos. Staranny dobór ról, nie gra w durnych komedyjkach, nie jest żadną gwiazdą, facet po prostu gra normalne role, czego nie można powiedzieć o De Niro, który rozmienia się z roku na rok na drobne, ale jak można zapomnieć o "Wściekłym Byku"? o "Przylądku strachu"? o "Chłopcach z ferajny"?
"W świecie ludzi tylko subiektywność jest obiektywna" - Woody Allen

Odpowiedz
Cytat:Nie gra w durnych komedyjkach

Ciekawe, ciekawe..

[Obrazek: jack-jill-al-pacino-adam-sandler.jpg]

Odpowiedz
(16-07-2012, 19:18)realego napisał(a): Al Pacino - staranny dobór ról

W moim mniemaniu jest wręcz przeciwnie, chyba, że określenie "staranny" odnosi się do liczby. :D

Od początku wieku Al, niestety, gra - w większości - w mocno przeciętnych bądź słabych produkcjach.

Odpowiedz
Cytat:Od początku wieku Al, niestety, gra - w większości - w mocno przeciętnych bądź słabych produkcjach.
I w dodatku niemal cały czas jedzie na autopilocie.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Jak dla mnie nr. 1 to Jackie Chan, może nie tylko jako aktor, ale ogólnie, jako wzór. Poświęcenie z jakim robi filmy jest godne pochwały, także duży wkład ma w rozwój kina akcji Hong Kongu. Jest bardzo sprawny fizycznie, ale zawdzięcza to morderczym treningom. Duży warsztat aktorski też posiada, szczególnie komediowy (patrzcie City Hunter, Drunken Master, Spirytutal Kung Fu, Armour of God 2, Winners and Sinners). W rolach dramatycznych też mu idzię, ale bądźmy szczerzy, to nie dla niego. Zaraz za nim są Sammo Hung, Biao Yuen i oczywiście King Bruce Lee.

Potem jest Sylwester Stallone, również podziwiam faceta, znakomity aktor, też dużo ćwiczył i grał w filmach z zamiłowaniem (Rocky, Rambo, Cliffhanger).

Kurt Russel - Charakterystyczny gość, też cenię go jako aktora.
Jean Cloude Van Damme -Ponoć słabo gra, ale ja bardzo lubię jego role. Choć wiadomo, od końca lat 90 gra w gównach. Ostatni dobry z nim film do Uniwersalny Żołnierz: Powrót.

Arnold Schwarzenegger - Tutaj chyba wstydem było by opisywać go ;)
Christopher Lambert- Też niezły aktor, choć stosunkowo mało filmów z nim widziałem, to bardzo cenię sobie jego kreację, szczególnie w Highlander.

Jest jeszcze wielu aktorów, których cenię sobie, np. Connery, Moor, Hauer, Brando czy nawet japońscy z filmów kaiju. Ale tych w/w szczególnie lubię.

Odpowiedz
Stephen Fry do Polski :)

Odpowiedz
Aktorzy: Morgan Freeman, Johnny Depp, Ewan McGregor, Sean Connery, Hugh Jackman, Piotr Adamczyk.
Aktorki: Nicole Kidman, Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Natalie Portman, Maja Ostaszewska.
Co naprawdę mówi kalendarz majów?

Odpowiedz
Nie wiem jak byśmy przetrwali bez tego poruszającego wyznania.
--
Laozi

Odpowiedz
bardzo lubię Beatę Tyszkiewicz,zawsze gra dystyngowane panie,hrabiny.Bardzo dobra jest też Nikol Kidman,taka delikatna,a zarazem silna kobieta.

Odpowiedz
Beata to jest fajna babka i z tego co wiem to ma jakieś korzenie arystokratyczne, ale z całym szacunkiem aktorką nie jest rewelacyjną :)

Odpowiedz
Wojewódzki, jak to Wojewódzki - pierdoli i pajacuje, ale Lubos po raz kolejny u mnie zaplusował. Skromnością i podejściem do swojego fachu. Chciałbym robić filmy sławne na cały świat, choćby tylko po to by móc przedstawić Eryka Lubosa reszcie Ziemii. (I dla kasy oczywiście.)

Odpowiedz
Miałem okazję poznać osobiście Lubosa. I mogę tylko potwierdzić, że to spoko koleś.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dziś po pobieżnym obejrzeniu "Ghost Ridera" stwierdzam że Sam Elliott to gość który podnosi wartość każdego filmu, choćby najgorszej szmiry. Gdybym kręcił filmy to miałby rolę w każdym, najmniejszy epizod byłby mistrzowski. Najlepszy wąs ever :)

Drugi facet który zawsze się broni to Woody Harrelson, jakkolwiek złe muszą być "Igrzyska śmierci" tak kultowiec Harrelson podnosi ocenę o jeden punkt :D Pomimo fryzury.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon