Uncharted (seria)
[Obrazek: 79ce0a3b5ec6a1358791ce9fb220e217.gif]

Odpowiedz
No jestem ciekaw komu by się dostala rola Joela jakby TLoU nadal robili, Di Caprio?

Odpowiedz
Wizualnie pasuje, choć bardziej do młodego Drake'a z U3 niż U4.

Odpowiedz
Chyba kogoś mocno posralo

Odpowiedz
Ok, dopiero teraz doczytałem że to ma być prequel do gier o młodym Drake'u. Tutaj faktycznie Holland może pasować.

O ile podoba mi się pomysł umiejscowienia filmu w uniwersum gier... tak prequel o młodym Drake'u to dalej:
[Obrazek: 79ce0a3b5ec6a1358791ce9fb220e217.gif]

Odpowiedz
Pasuje jak Szaja Labaf na Indianę Jones'a. Mnie się zawsze Nathan kojarzył z tym typem:

[Obrazek: MV5BMTY0MDA2MTI4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNzI4...17_AL_.jpg]

ale oglądać go nie chcę, zresztą i tak jest za stary.
Captain Obvious

Odpowiedz
Boreanaz za parę lat to będzie mógł grać już Sully'ego. Serio, nie dadzą umrzeć temu projektowi w spokoju, tak jak na to liczyłem po kolejnych poronionych pomysłach, z których sukcesywnie rezygnowali?

Odpowiedz
Pecunia non olet.
Captain Obvious

Odpowiedz

Nadal ciekawi mnie długość, ale raczej nie ma wątpliwości, że pod względem zawartości to zje na śniadanie większość dodatków i rozszerzeń.

Odpowiedz
Z jednej strony narzekałem na brak Chloe w U4, z drugiej dzięki temu że jej tam nie było dostaniemy kolejną grę.

Fabularnie wygląda na totalną unchartedową rutynę, ale wiadomo że nie gramy w te gry dla scenariusza ale bohaterów, klimatu, akcji, przygody, eksploracji.

Odpowiedz

Odpowiedz
A mnie totalnie nie grzeje ten tytuł. To jak robić Indianę Jonesa bez Indiany Jonesa, tylko z samym Sallahem lub Marcusem. No i z jakiej paki nagle Nadine jest good guyem? Nie można jej było zabić w czwórce, bo jest czarną kobietą, ale robić z niej bohatera od razu? Fuck that.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Serio? Taka cisza w temacie?

Spoko to wyszło. Nazywanie "The Lost Legacy" dodatkiem jest mocno krzywdzące. Na dobrą sprawę można to nazwać "Uncharted 5" i sprzedać za pełną cenę pełnoprawnej produkcji, gdyż Naughty Dog na skróty nie poszło i dostaliśmy prawie 9 godzinną kampanię, miażdżącą wizualnie i szalenie efektowną.

Szybkie myśli:
- świetny pacing. Zwykle gry o takiej długości rozbijam na 2-3 dni, tutaj przeszedłem to na jedno posiedzenie.
- Ja wiem że ND nie musiało robić tej gry od podstaw... ale że to powstało w rok? Imponujące.
- Chloe jako nowa protagonistka? I dig it. Moja ulubiona Lara Croft ;)
- Niestety Nadine to straszliwe meh. Nie lubiłem jej już w U4, teraz mam wrażenie że przeszła jeszcze regres. Irytująca postać.
- Fabularnie jest... tak se. Gra mnie kupiła świetną rozgrywką, malowniczymi lokacjami i Chloe, ale czuć że historyjkę z pewnie 2 godzinnego DLC rozciągnięto do długości całej gry. Problem w tym że całość w dużej mierze opiera się na relacji dwóch bohaterek, ale takowa w żadne ciekawe rejony i tak nie podąża. Generyczny złolec też nie pomaga.
-
- Marketingowe gadanie o tym, że gra będzie się bardziej skupiać na skradaniu to bzdura. Rozgrywka jest identyczna jak w U4.
- Chyba najlepszy finałowy etap z całej serii.
- Ja wiem że motyw przewodni serii, jest zarazem motywem przewodnim Nathana, ale Jackman mógłby coś więc analogicznego skomponować dla Chloe. Nic nie pamiętam z muzyki, a kiedy na napisach końcowych zamiast motywu przewodniego serii, wyskoczyła jakaś generyczna popowa piosenka, to zrobiło mi się przykro.

Odpowiedz
Gram i ja, za mną ok 5h grania. Ktoś kto grał w U4 wie czego się spodziewać, ja więc jestem bardzo zadowolony i coś czuję, że dziś już skończę bo nie mogę się oderwać. Zgodzić się muszę ze słowami poprzednika i od siebie dodam tylko, że ta gra wygląda genialnie. Odnoszę wrażenie jakoby była jeszcze ładniejsza od U4, co chwilę staję tylko po to żeby podziwiać jak to wszystko wygląda.
Szkoda tylko, że nie zamawiałem pre-ordera, bo dostałbym kod na Jak & Daxter.

Odpowiedz
Sry za post pod postem, ale gierka za mną, platyna wbita i chciałbym się podzielić krótkim spostrzeżeniem.
Dla wszystkich, którym spodobał się U4 spodoba się i dodatek, to taka krótsza, skondensowana czwórka. Świetnie wyważono tutaj wszystkie elementy, jest strzelanie, jest eksploracja (4 etap jest genialny) są i zagadki. Niczego nie jest za dużo, nigdy nie czujemy przesytu jednym elementem, niczego też nie jest za mało. Graficznie to oczywiście najwyższy poziom, odnosiłem wrażenie, że jest nawet miejscami ładniej jak w U4. Nowe stare bohaterki również na plus, kobiety są zadziorne i fajnie się słucha dialogów między nimi, chociaż przyznam, że brakowało trochę Nathana "oh crap" Drake'a. Fabuła, jak to fabuła w Unchartedach, szukają skarbu bo tak, i to tyle w sumie co można o niej napisać. Tradycyjnie nie zabrakło odjechanych akcji i pod tym względem gra również nie zawodzi, walka z helikopterem, ucieczka przed opancerzonym wozem czy wreszcie genialny etap z pociągiem, który z miejsca wskoczył do moich najlepszych akcji z całej serii.
Podsumowując polecam dodatek każdemu, nie zawiedziecie się. Pora teraz aby psiaki pożegnały się z serią i po TLOU II zabrały się może za jakieś nowe IP.

Odpowiedz
Nowe IP?

Odpowiedz
IP (intellectual property) - czyli potocznie zupełnie nowy tytuł/seria.

Odpowiedz
Kłopoty w raju? Bruce Straley (prawie od początku w Naughty Dog, współreżyser i współscenarzysta The Last of Us i Uncharted 4) odchodzi z ND, żeby "podjąć nowe kreatywne wyzwania":

https://www.naughtydog.com/blog/a_messsage_from_bruce_straley?utm_content=sf113826122&utm_medium=spredfast&utm_source=facebook&utm_campaign=Naughty%20Dog&sf113826122=1
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Dopóki nie odchodzi Druckmann jestem spokojny o projekt, zwłaszcza, że Neil uosabia tą mroczniejszą stronę duszy.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/nathan-fillion-jako-nathan-drake-w-filmowym-uncharted/

O cholera czyżby dwie linie czasowe i starsza wersja Drake’a? :)
koronex1989

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon