Universal Classic Monsters - newsy i plotki, czyli temat o Dark Universe
Kurczę, dałbym sobie palucha uciąć, że był taki temat niegdyś. Możliwe, że przepadł po wiadomym skandalu z usuwaniem tematów. Mniejsza o to.

Jak wiadomo Universal Pictures trochę mąci w tym swoim uniwersum potworów, dlatego w tym temacie będą wszystkie newsy i ploteczki dotyczące tak zwanego Dark Universe. Po sukces "Niewidzialnego człowieka" zmieniła się nieco polityka wytwórni.
___

Variety podało informacje, że RYAN GOSLING miałby zagrać główną rolę w filmie "Wilkołak". Jak dla mnie bardzo ciekawy wybór i w sumie widzę go w tej roli.

Spekuluje się, że akcja zostanie umiejscowiona w czasach współczesnych, podobnie, jak "Niewidzialnym człowieku". A faworytem do objęcia stanowiska reżyserskiego jest Cory Finley - ostatnio jego film "Zła edukacja" miał premierę na HBO.

[Obrazek: 1Wh8WYW.jpg]

https://variety.com/2020/film/news/ryan-gosling-wolfman-movie-universal-1203426491/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Z Wilkołaków wystarczy mi w zupełności ten z 2010 roku.
Szczególnie jeśli faktycznie umieszczą akcję nowej wersji w czasach współczesnych.

Odpowiedz
Warto zauważyć, że ostatnio reżyser podał nowe informacje na temat kolejnego filmu uniwersum - Dark Army.
https://www.google.com/amp/s/collider.com/paul-feig-dark-army-update-universal-monster-movie/%3famp

Brzmi to ciekawie.

Gosling fajny wybór, nawet jak postać niezbyt mnie interesuje.

Odpowiedz
Tak. Był taki temat.
Ten "Wolfman" takze zbędny. Wersja sprzed kilku lat miała problemy ale ciągle to solidny film, zdecydowanie lepszy od oryginału sprzed kikudziesieciu
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czy Blumhouse będzie miał cokolwiek wspólnego z tym filmem? Bo jeśli nie, to nie interesuje mnie to i wolę zrobić powtórkę Wilkołaka z 2010 bo wciąż jest świetny.

Odpowiedz
(30-05-2020, 09:52)Kuba napisał(a): Warto zauważyć, że ostatnio reżyser podał nowe informacje na temat kolejnego filmu uniwersum - Dark Army.
https://www.google.com/amp/s/collider.com/paul-feig-dark-army-update-universal-monster-movie/%3famp

Brzmi to ciekawie.

W teorii brzmi to co najmniej interesująco. Ogólnie w wypowiedział Feiga czuć, że to jeden z jego wymarzonych projektów i jakąś tam wizję na to wszystko ma. No właśnie, ale to Feig.

Koleś kojarzy mi się fatalnie głównie przez trzaskanie filmów z Melissą McCarthy. Co prawda "Druhny" i "Agentka" były niezłe, ale "Ghostbusters" nadal sprawia, że serce krwawi jak się pomyśli o tym - nomen omen - potworku.

(30-05-2020, 12:11)marsgrey21 napisał(a): Czy Blumhouse będzie miał cokolwiek wspólnego z tym filmem? Bo jeśli nie, to nie interesuje mnie to i wolę zrobić powtórkę Wilkołaka z 2010 bo wciąż jest świetny.

Pewnie tak skoro scenarzystką jest Lauren Schuker, czyli żona Jasona Bluma.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Szczerze to albo pójdą trochę w klimat Muchy Cronenberga i zrobią coś od zera, na nowych zasadach i w nowoczesnych realiach albo niech sobie darują. Kolejny, "stylizowany" na jakąś epokę remake to będzie nudna buła. Wolfman sprzed 10 lat jest w miarę ok i nie ma sensu robić tego samego. Invisible Man pokazał, że przy odpowiednim podejściu da radę przemielić klasykę i wypluć coś sensownego.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To fajnie, bo myślałem, że znowu próbują robić te swoje Monserverse po tym jak ogłosili Niewidzialną Kobietę od Banksówny.

Odpowiedz
Jakiś czas temu krązyły też plotki (do których nie pamiętam niestety źródła), że na stole jest ciągle powrót do filmu Condona o Narzeczonej Frankensteina. O ile samego reżysera mogliby wymienić tak mam nadzieje, że sam pomysł na angaż Bardema do roli Potwora przetrwa, był świetnym wyborem. Oczywiście standardowo najbardziej interesuje mnie czy zrobią coś z Draculą i kto go zagra, nie mogę przeboleć jak zmarnowano w serialu fenomenalnego Banga.

Odpowiedz
:)

https://www.filmweb.pl/news/Plotka%3A+%22Mumia%22+nie+spodoba%C5%82a+si%C4%99+na+pokazach+testowych.+Studio+odcina+film+od+marki-164662

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zmiana tytułu to prędzej wynik reaktywacji starej serii.

A tak to trudno powiedzieć czy wtopa skoro ludziom np. nie podobało się "gore" i mieli nieco inne oczekiwania od tytułu. Bardzo ogólnikowe to.

Jego Martwe Zło było całkiem niezłe jednak. A też pewnie te same wady możnaby wstawić :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Z komentarzy dowiedzialem się, że opis przypomina film "Awakening" z 1980. I juz wpada coś nowego-starego do obejrzenia. Tyle, ze wczesny rekonesans sugeruje, że nigdzie tego nie bedzie po polsku.

Odpowiedz
Caligula z Filmwebu napisał(a):Trzecia ekranizacja powieści Brama Stokera pt. "The Jewel of Seven Stars" (wcześniej były jeszcze wersja telewizyjna z 1970 roku i hammerowska adaptacja "Blood from the Mummy's Tomb
Czyli to, trzecia już, ekranizacja stokerowskiej Mumii. Nie ma to dobrych ocen więc podziekuję, chyba, że ktoś na forum poleca? Bardziej by mnie interesowała ta hammerowa, chyba Paszczak ją polecał podczas Straszdziernika. BTW The Awakening nakręcił Mike Newell, ten od Księcia Persji, Donnie Brasco i Czary Ognia.

A co do The Resurrected to zachęcające opinie, wstępnie jestem zainteresowany, ale zobaczę jeszcze jak trajla.

Odpowiedz
Pierdole, nie patrzę już na niskie oceny :)

Ostatnio odkrylem film "Visitor (1979)" bo chyba "Arrow" wydaje 4K. Wole obadać te stare niskoocenione filmy niż nowe.

Odpowiedz
(10-01-2026, 22:13)samuuel napisał(a):  Bardziej by mnie interesowała ta hammerowa, chyba Paszczak ją polecał podczas Straszdziernika.  

Też ją polecałem podczas straszdziernika.

EDIT: OK, myślałem, że chodzi o Mumię z 1959 roku.

Odpowiedz
Polecałem i dalej polecam. Film stał się kultowy po części ze względu na śmierć reżysera (Seth Holt, twórca najlepszego Hammera i sam Christopher Lee podzielał moją opinię: Taste of Fear), ale to kawał cynicznego, niemalże nihilistycznego kina grozy który najlepiej podsumowuje szyderczy komentarz antagonisty:
"The meek shall not inherit the earth; they can't be trusted with it".
Zdecydowanie najlepszy późny Hammer.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
I wygląda obiecująco.

I tym bardziej mam kek z test audience z linka zapodanego przez shamara - czego oni się kurna spodziewali po horrorze? Tęczowych kucyków i klaskania w okręgu?

Odpowiedz
Dla mnie to ten link, który wkleił shamar zapowiada dobry film - przecież wszystko co tam jest o tej nowej "Mumii" napisane daje nadzieję na poważny horror a nie żadne współczesne głupkowate pierdololo.

Cytat:Z doniesień krążących po sieci jasno wynika, że "The Mummy" (czy też "The Resurrected") jest niezwykle brutalnym filmem. Niektóre sceny są ponoć obrzydliwe. W sieci wspomina się na przykład o scenie ze skorpionem, który wchodzi do gardła ofiary i niszczy jej struny głosowe.

Wygląda więc na to, że Lee Cronin zrobił dokładnie to, co zapowiadał. W 2024 roku tak mówił o swoim projekcie: To będzie "Mumia" zupełnie inna od wszystkiego, na co dotąd spoglądały wasze oczy. Kopię głęboko w ziemi, by wskrzesić coś przedwiecznego i bardzo przerażającego.

Nikt mi nie wmówi, że to brzmi źle :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Tytułu też nie zmieniono..

Więc albo część informacji była nieprawdziwa/przesadzona, albo taktycznie studio gasi pożar stwarzając pozory, że plotki to kłamstwa

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon