Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Venom (2018)
Widziałem ten zwiastun ze 20 razy już i w sumie podoba mi się :)

Odpowiedz
Jeszcze jeden edit. Dla mnie lepszy od poprzedniego (szczególnie kształt paszczy).

[Obrazek: 31346895_262095244331595_682554224312031...e=5B6618BE]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Tragedia!!!

Odpowiedz
Mi się podoba (chociaż oczy może nie musiały być tak kręcone).

Szczególnie, że nie ma wodogłowia (oryginał ma czoło jak żarówka, albo pacjent z wirusem Zika), no i ma też to mięsiste rozwarcie na bokach paszczy, które dodaje mu drapieżności.

Odpowiedz
Dokładnie tak jak mówi Proteus. Oczy trochę przesadzone, ale reszta świetna.

Odpowiedz
[Obrazek: 31356079_10156478939539455_6797157938123...e=5B5E2016]

Odpowiedz
Oficjalna grafika od Sony z okazji 30 urodzin komiksowej postaci

[Obrazek: Dcasz29U0AALQHs.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: GvXvVMv.jpg]

[Obrazek: j7Ho7KM.jpg]

Odpowiedz
Ale paskudny... bardzo dobrze.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Odnośnie ostatniej fotki - nie ma się czego dopieprzyć.

Odpowiedz
Uuu, dobrze jest!

Odpowiedz
Jak mu tam po bokach szczęki przy większym rozwarciu będzie widać to komiksowe "mięso" to morda perfekcyjna.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Btw. Coś co mnie zawsze ciekawiło. Czy w komiksach kanonicznie symbiot mutował i zmieniał ciało Brocka na poziomie komórkowym, tak że ta gigantyczna rozwarta paszcza była naturalną częścią jego głowy, czy możę symbiot jedynie obklejał głowę Eddiego, ale warstwa była na tyle duża i gruba, że nos i usta Brocka nie były widoczne nawet wtedy gdy Venom na maksa otwierał tę swoją potężną gębę?

Czy to może po prostu typowe, komiksowe rule of cool i "don't think about it too much"?

Bo jeżeli pierwsza opcja nie jest kanoniczna, to realistycznie powinno to wyglądać tak ;)

Odpowiedz
(14-07-2018, 11:55)Proteus napisał(a): Czy to może po prostu typowe, komiksowe rule of cool i "don't think about it too much"?

Właśnie to. Venom powstał w extremalnych latach 90.

Odpowiedz
Debiut Venoma to 1988 rok.
Jak dla mnie założenie było takie, że Brock jest oklejony, nie zmieniony, z tym, że z czasem Venoma zaczęto rysować w taki sposób, że to już w zasadzie nie byłoby możliwe.

Z początku wyglądał tak:
[Obrazek: 81f7a28f04305e87bd9fa4e337c6ff76--alien-...aliens.jpg]
a szeroki uśmiech można było przypisać karykaturalnej kresce McFarlane'a.

No ale wkrótce rysowano go już tak:

[Obrazek: ccf03222014_0004.jpg]

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Hmm, wydaja się że Tom Hardy powinien wypaść w roli bardzo dobrze. Głos Venoma świetny ale sam jego wygląd biorąc pod uwagę to że to teoretycznie główna atrakcja na którą wszyscy czekają, to pod względem CGI prezentuje się tylko nieźle a oczekiwałem bomby. W ogóle efekty są raz słabe, raz średnie i tylko w porywach ujdą w tłoku. Do premiery coś poprawią ale szału się niestety nie spodziewam.
koronex1989

Odpowiedz
Nie wiem co o tym myśleć. Wszystko tutaj wydaje się mega miałkie. Wygląd wypuszczonego na prędce, mroczno-seledynowego tasiemca. Komiksowy, wyświechtany motyw szefa złej korporacji, który wykorzystuje i finalnie łączy się ze swoim złym produktem.

Venom i Hardy jest jedynym co przyciąga, ale nawet symbiotowy potwór na razie dla mnie jest w fazie "sam koncept potwora z rozdwojeniem jazni, ma potencjał na papierze i w kinie może to będzie fajnie wyglądac, ale na razie meh".

Odpowiedz
O fuj, efekty ze zwiastuna na zwiastun coraz gorsze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przeciętnie do bólu -  a jeszcze kilka miesięcy temu łudziłem się, że skoro biorą się za taki filmy to przynajmniej  mają w zanadrzu jakiś pomysł na niego. O ja głupi. :D

Im bardziej myślę nad tym zwiastunem, tym bardziej dochodzę do wniosku, że chyba nawet wolałbym pełnometrażową wersję tego:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon