Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Venom (2018)
Nadal brakuje mi ostrej heavy-metalowej muzy przy scenach akcji zamiast random movie OST no. 2156502  ;/
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Kolejny film z serii "w finale bohater walczy ze swoją złą wersją" ?
To jest Carnage?

Wciąż jedyne co mnie interesuje to to, czy dadzą się temu Venomowi spotkać ze Spider-Hollandem. Jeśli są na to szanse - jestem zainteresowany, jeśli nie... to hell with it.

Odpowiedz
To samo, jak Venom nie spotka Spideya-Hollanda to w sumie wyjebungo w niego... Widzę oczami wyobraźni jak duży Tomek spuszcza srogi wpierdol małemu Tomkowi.

Odpowiedz
Jedno. Wielkie. Meh.

To wygląda do bólu przeciętnie. Właściwie to jedynym powodem, żeby rzucić na to okiem, pozostaje Hardy (w jednej i drugiej wersji) :<

Do takiego filmu potrzeba było reżysera z wyrazistym stylem i jajem. A oni wzięli takiego Fleischera. Eh.. i tym oto sposobem to nadal wygląda jak bezkształtna, wyciśnięta z jakiegokolwiek klimatu, PG-13 papa [eRka chyba nadal niepotwierdzona, tak swoją drogą - przypominam].

Venom od Verhoevena to byłoby coś. Baaaa, Venom w Rce od bieda-Blomkampa pewnie rokowałby lepiej, niż to co na razie dostajemy...

@Gieferg

Nie, to nie Carnage, tylko inny symbiot symbiot, o imieniu Riot, czy jakoś tak. Carnage'a pewnie zostawią na scenę po napisach.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wstawianie tu innego symbiota (który wykonuje nawet charakterystyczne dla Carnage'a zagrania jak w 2:15) sprawia, że późniejsze sięganie po Carnage'a będzie zasadniczo bez sensu - wyjdzie z tego wtórność nad wtórnościami i wszystko wtórność.

Odpowiedz
Co Hardy wyprawia z głosem? "Turd in the Wind"? Chyba gorszy zwiastun od poprzedniego a myślałam, że się nie da

Odpowiedz
Ehh, jestem rozczarowany, zwiastun dla mnie osobiście jest totalnie beznadziejny. Przede wszystkim już jasno widać, że o żadnej R-ce nie może być mowy, po za tym wygląda to tak jak niektórzy zwiastowali czyli jak typowy blockbuster sci-fi z "elementami horroru", na dodatek efekty w niektórych scenach wyglądają tragicznie, tak jak przy Aquamanie wierze w sporą poprawę bo ufam Wanowi i jego ekipie tak tu..nie spodziewałbym się nic wiele lepszego. Po za Hardym i głosem Venoma nie widzę tu absolutnie nic ciekawego, może jeszcze trzeba przemyśleć kino bo dla mnie osobiście nawet trailer Shazama zaprezentował się ciekawiej.

Odpowiedz
Okropny trailer, dialogów Venoma za cholerę nie rozumiem a w finale będzie chyba walka dwóch okropnych CG srak. Yay.

Wydaje mi się że jedynym wyjściem by ten film się udał byłoby pójście w totalny camp.

Odpowiedz
Po zwiastunach nie można było spodziewać się niczego innego.

Sony to pipy.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Co za pizdeczki, zawsze w rozkroku...
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(09-08-2018, 22:29)Mierzwiak napisał(a): PG-13

https://www.comicbookmovie.com/venom/venom-will-have-a-pg-13-rating-as-sony-is-hoping-for-a-future-spider-man-mcu-crossover-a162828

[Obrazek: giphy.gif]

Czy można to skomentować inaczej jak...

...

??

ech ...
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Co za debilizm. Przepraszam, ale innymi słowami tego nie da się określić. Cały mój entuzjazm względem tej produkcji właśnie uleciał z dymem.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Serio liczyliście na R-kę? :)

Odpowiedz
Moje zainteresowanie filmem spadło z 10% do 0.

[Obrazek: giphy.gif]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:Serio liczyliście na R-kę? :)
A oni nie ogłaszali tego jako eRki na początku?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Szczerze mówiąc, nie pamiętam, żeby padła taka oficjalna deklaracja. Oczywiście mogę się mylić (a jestem aż tak leniwy, że nie chce mi się teraz przeszukiwać neta), ale to chyba bardziej były spekulacje i myślenie życzeniowe publicystów, którzy o tym filmie pisali (że "ojej, Sony kręci Venoma, skoro sięgają po tę postać, to pewnie będą chcieli ugrać coś na sukcesie Deadpoola i Logana, więc zrobią z R-ką").

Odpowiedz
(10-08-2018, 09:28)Corn napisał(a):
Cytat:Serio liczyliście na R-kę? :)
A oni nie ogłaszali tego jako eRki na początku?

Coś tam się niby mówiło. Mimo to byłbym BARDZO zaskoczony, gdyby ją dostał.

Odpowiedz
Oficjalnego potwierdzenia od Sony nigdy nie było, ale wszystkie (fake) newsy mówiły o tym że film (rzekomo) powstaje z myślą o kategorii R i ma być miksem sci-fi, akcji i horroru.

Plus taka wypowiedź reżysera w kwestii kategorii R:

Cytat:"That's the plan," Fleischer said. "It is not the plan, that's the movie. Our movie wants to honor the comics as close as we can tonally. In the comics, he bites people's heads off and eats brains. It would be weird to make a movie with Venom if he wasn't doing that. We tried to honor it as closely as possible. This is definitely a darker, more violent, more vicious Marvel character than I think anyone's ever seen before."

Na Comic Conie pokazali ponoć bardzo brutalne fragmenty filmy, więc albo dziennikarze filmowi to kretyni i nie wiedzą co to znaczy "brutalny", albo Sony dokonało jakichś cięć. Może będzie jak w ostatnim PG-13 zmierzchu gdzie było bezkrwawe odrywanie głów?

Odpowiedz
Cóż, widać nie wyraził się jasno:

Cytat: We tried to honor it as closely as possible

Tak wiernie jak to możliwe... w PG-13.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon