CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,508
Liczba wątków: 30
(29-11-2018, 01:17)Badus napisał(a): ... i duchowo siedzi gdzieś na początku XXI w. - obok Pająków Raimiego, Punishera i Daredevila.
I to jest właśnie dobre w nim.
Te wysrywy o ratowaniu świata, z megatonami CGI niszczonych budynków, miast, planet są już nudne.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
29-11-2018, 02:21
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Uroczy i dziwny filmik w sumie. Nie jest to Venom o jakim myslalem, ale moze to nawet ciekawsza wersja niż "edżlordowski" oryginał. Hardy wyraznie probuje tutaj czegos dziwnego i skoro rezyser na to pozwolil to wydaje mi sie, ze zgodnie z jego wizją - co sprawia, ze chcialbym zobaczyc, dokad poszli by z tym pomyslem majac wieksza wolnosc. Na sequel moze sie nawet przejde.
29-11-2018, 06:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2018, 06:56 przez Gal Anonim.)
Mam nadzieję, że na blu ray będzie te 40 wyciętych minut.
29-11-2018, 09:15
Captain Skullet
Liczba postów: 20,381
Liczba wątków: 128
Będą trzy sceny wycięte/rozszerzone w dodatkach. Żadnej alternatywnej wersji filmu.
29-11-2018, 10:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2018, 10:33 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
(29-11-2018, 01:17)Badus napisał(a): Wynik finansowy tego paździerza to dla mnie jakiś error w Matriksie.
Same here. Moją recenzję znajdziesz Tutaj.
Aż boli jak widzę, że nawet najsłabszy superhero movie roku przebił finansowo nowe Mission: Impossible. Takie czasy, że wystarczy znaczek Marvela lub DC i każdy kupsztal zarabia setki milionów dol. (6 z 8 największych hitów 2018 worldwide to filmy superhero). Dlatego do Aquaman nie dorzucam nawet złotówki, a w przyszłym roku tylko filmy MCU (na CM bo trzeba znać przed A4) i może Joker.
29-11-2018, 11:53
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Liczba wątków: 1
Cytat:Można filmu nie lubić, ale pisanie, że Sony położyło ten projekt jest tak dalekie od rzeczywistości jak tylko się da.
Ale Ty piszesz tylko o wynikach w BO? Bo pod tym względem zgadzam się, że wygrali i chyba sami zgłupieli, że tak dobrze opchnęli to filmidło. Bo cała reszta - scenariusz, satysfakcja z seansu (lol) i pomysł na wykorzystanie tematu - dramat i zmarnowanie potencjału. Szkoda, że Woody w peruce nie skasował całej ekipy na planie :P
Nawet taki sztampowy motyw jak scena pościgu autami - to była jakaś totalna nuda. Taki "Black Panther" (którego do dzisiaj nie strawiłem) wciągał swoją sekwencją rozbijania się autami po metropolii bieda pomysły Sony.
Fragmenty, które sobie kiedyś na YT przypomnę:
- bitka z ochroniarzami (w wersji PC total pussy - jak tam brakuje juchy i odgryzania głów)
- lasia-Venom (fajne nawiązanie do komiksów)
Szkoda Tomka i pracy nad tym filmidłem - mogła być perełka na miarę Deadpoola, ale Sony zabrakło (znowu) jaj/decyzyjności/wizji/whatever.
Cytat:I to jest właśnie dobre w nim.
Wracasz na #czarnolisto
29-11-2018, 12:23
Captain Skullet
Stały bywalec
Liczba postów: 13,463
Liczba wątków: 77
Film trwa 90 minut, z czego pierwsze 45 minut to przydłuuuugawa ekspozycja wszystkiego co związane z Brockiem, badaniami, laską Brocka i hindusem Muskiem. Od momentu pojawienia się już w pełni Venoma film wjeżdża na właściwy poziom rozrywkowy na którym zostaje...20 minut, bo finał to klasyczny CGI-koszmar na miarę wysrywów Guya Ritchie w ostatnim Królu Arturze. Hardy coś tam próbuje szarżować i dobrze się bawi, nawet taka jazda na kwasie nieźle mu wychodzi.
Brak R-ki rzuca się w oczy mocno - mimo odgryzania głów, rzucania ludźmi o ściany, czy przebijania ich na wylot nie zaznamy czerwonego koloru. Jest nawet takie ujęcie jak Hardy zostaje przebity przez Riota i... nic z tego nie wynika. Po prostu leży z doklejoną chamsko "włócznią" ;) Drugi aspekt kładący klimat filmu to efekty - to coś absolutnie fatalnego w dobie blockbusterów kosztujących +/- 100 baniek. Wszystkie scenki aktorów z gadającymi pasożytami wystającymi z pleców to jakiś 2003/2004 rok. Rzuciłem okiem na venomowe sceny z trzeciego Spidermana od Raimiego i to są jaja jak cholera - film mający 12 lat na karku oferuje znacznie lepsze CGI symbiota.
4/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-01-2019, 13:56
Captain Skullet
Powtórka na blu bardzo udana, oglądało się nawet lepiej niż za pierwszym razem - Hardy niesie cały film na swoich barkach i sprawia, że nawet jego archaiczna konstrukcja sprzed 15 lat nie stanowi problemu.
Podciągam notę do 8/10. Poza IW w zeszłym roku nie widziałem lepszego filmu superhero.
20-03-2019, 02:20
Banned
Nie widziałeś Spider-Verse?
20-03-2019, 02:41
Captain Skullet
Nie widziałem. Nic w zwiastunach mi się nie podobało.
I zapomniałem o Deadpoolu - też jest (minimalnie) lepszy.
Aquaman, Ant-Man i Black Panther daleko w tyle.
20-03-2019, 13:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2019, 13:05 przez Gieferg.)
Banned
Mnie też zwiastuny nie jarały jakoś szczególnie, a do tego nie przepadam za animacjami. Dlatego polecam jednak.
20-03-2019, 15:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2019, 15:45 przez Gal Anonim.)
Captain Skullet
Pewnie obejrzę, do kina nie poszedłem bo oczy mnie bolały od tej szarpanej animacji już po zwiastunie.
Przy okazji - zaliczyłem przed chwilą trzeci seans - z dubbingiem i córą - miała niezły ubaw :D (głos symbionta w dubbingu trochę słabuje). Ten film ma błyskawiczne tempo, zlatuje bardzo szybko, no ale trwa tak naprawdę ledwie nieco ponad 90 minut, a reszta to 20 (!) minut napisów w które wliczyć należy dwie sceny (w tym ze 4 minutowy fragment tego Spidr-Mana).
20-03-2019, 22:38
Stały bywalec
Liczba postów: 18,606
Liczba wątków: 148
https://wegotthiscovered.com/movies/sony-planning-maximum-carnage-crossover-movie/
Wiadomo - to tylko ploteczki i tak naprawdę SMCU zależy od sukcesu kolejnych filmów, a nie tylko Venoma, ale Maximum Carnage na dużym ekranie? Jak najbardziej.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
27-03-2019, 13:17
Miami Vice
Liczba postów: 8,061
Liczba wątków: 43
MEH. Komiksowe Maximum Carnage to rozczarowująca przydługawa kopanina. Zważywszy na początek filmowego uniwersum Sony w postaci jakiegoś zdziecinniałego CGI Venoma nie wyobrażam sobie że zrobią coś wartego uwagi. Skończy się na krótszej CGI bijatyce bez ładu i składu i dodatkowo bez Spider-Mena. MEH2.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
27-03-2019, 20:15
Captain Skullet
Ze Spider-Manem - jestem na tak.
Bez Spider-Mana - don't give a fuck.
Powyższe tyczy się wszystkich filmów tego spider(less)verse - jeśli się okaże, że nie będzie tam Spider-Mana (albo zbyt długo się w żadnym z tych filmów nie pojawi), zlewam równo wszystkie.
27-03-2019, 21:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2019, 21:13 przez Gieferg.)
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Jedyny plus jaki tu widzę to bez wątpienia lepszy wygląd Venoma...a tak, przy całym moim uwielbieniu i szacunku do Serkisa, kiepściutki wybór nie zwiastujący serii nic dobrego.
26-07-2019, 22:40
Stały bywalec
Liczba postów: 5,940
Liczba wątków: 6
Jezu...
Jak ostatnio czytałem wywiad z Pascal, to się trochę wystraszyłem, że film może mieć poślizg, bo czekają na tego nieszczęsnego Fleischera.
A tutaj wygląda na to, że może być jeszcze gorzej niż zakładałem. Jednego bezbarwnego reżysera zamienią na następnego - oj, takiego z bardziej rozpoznawalnym nazwiskiem w branży. Też mi sukces...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-07-2019, 22:40
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Cieszę się, że zmieniają reżysera, natomiast widziałem Księgę Dżungli Serkisa i mam nadzieję, że na liście są ciekawsze nazwiska. Tylko jakoś nikt nie przychodzi mi do głowy...
26-07-2019, 22:42
|