Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Venom (2018)
Może trochę kontrowersyjny wybór, ale biorąc pod uwagę kierunek nadany przez Hardego, moim zdaniem sequel powinien kręcić ktoś pokroju Tommego Wirkoli - w trybie Zombie SS.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Fajny pomysł, ale jego trzymam na kolejne kinowe Martwe zło o którym ostatnio przebąkiwał Sam Raimi. Venom tak dziwaczny jak zakończenie Dead Snow 2 byłby piękny, no ale wiadomo, kategoria wiekowa i te sprawy...

Odpowiedz
W Księdze dżungli pokazał się jako bezbarwny rzemieślnik, to taka kandydatura na zasadzie "weźmy kogoś taniego kto umie kręcić filmy z efektami."

Co do samego Venoma, bo widzę że zapomniałem się wypowiedzieć - dałem 6/10 ale z perspektywy czasu to chyba za wysoka ocena, bo w pamięci został mi tylko Hardy, Venom i relacja tej dwójki. Tomek wyraźnie świetnie się bawi i emanuje charyzmą, i chwała mu za to, bo większość aktorów o ile nie każdy inny poległby mając za materiał do stworzenia postaci tak generyczny scenariusz.

Odpowiedz
Takie oto nazwiska mamy: Andy Serkis, Travis Knight i Rupert Wyatt

Odpowiedz
Jak dla mnie Rupert Wyatt byłby najlepszy z tej trójki.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nudy i standardy, jeszcze pewnie zadzwonią do tych kaskaderów od Johna Wicka. Knight wybrał już swój następny projekt i miał to być remake tego starego serialu z Lee Majorsem. Sądzę, że oni chcą Serkisa i technologicznego kroku naprzód, a reszta to straszaki dla jego agenta.

Odpowiedz
Jedynka była tak bezbarwna, że wymiana na kogokolwiek innego na pewno nie zaszkodzi.

Odpowiedz
(26-07-2019, 22:46)Mierzwiak napisał(a): W Księdze dżungli pokazał się jako bezbarwny rzemieślnik, to taka kandydatura na zasadzie "weźmy kogoś taniego kto umie kręcić filmy z efektami."

Co do samego Venoma, bo widzę że zapomniałem się wypowiedzieć - dałem 6/10 ale z perspektywy czasu to chyba za wysoka ocena, bo w pamięci został mi tylko Hardy, Venom i relacja tej dwójki. Tomek wyraźnie świetnie się bawi i emanuje charyzmą, i chwała mu za to, bo większość aktorów o ile nie każdy inny poległby mając za materiał do stworzenia postaci tak generyczny scenariusz.
To.

Jedyną szansą dla sequela to właśnie zatrudnienie kogoś niepokornego za kamerą. Nie mam w tej chwili w glowie odpowiedniego kandydata, ale na pewno nie byłby to ktoś pokroju Serkisa.

Odpowiedz
Leigh Whannell :)

Zrobił lepszego Venoma niż Venom :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Musieliby na niego poczekać, bo do marca jest zajęty Niewidzialnym człowiekiem. Ale całkiem niezły pomysł, choć strasznie powtarzalny dla samego reżysera.

Odpowiedz
Reżyser już chyba został wybrany.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Serkis jednak reżyserem dwójki:
https://www.newsarama.com/46389-andy-serkis-to-direct-venom-sequel-report.html?fbclid=IwAR1ZVvzMp9ha4pqF5TgpBGSMTxbsTqQMPB41rqloCRqXDhZtw8qsrHTQQQc

Odpowiedz
Jako że Serkisowi za grosz nie ufam, pozostaje jeszcze nadzieja, że jest tam tylko po to, by dopilnować spraw technicznych (m.in. Venoma tym razem tworzonego przy pomocy technologii mo-cap), a film i tak incognito wyreżyseruje Hardy

:P

Odpowiedz
Czyli można spokojnie założyć, że film wizualnie pobije poprzednika..nawet jeśli jest to najłatwiejsze zadanie na świecie.

Niespodzianka nie mała przyznam.

Odpowiedz
Super, mogliby jeszcze zatrudnić reżysera.

Odpowiedz
(16-08-2019, 22:26)Kuba napisał(a): Czyli można spokojnie założyć, że film wizualnie pobije poprzednika..nawet jeśli jest to najłatwiejsze zadanie na świecie.
Przypominam że jedynkę nakręcił Matthew Libatique, więc sama obecność świetnego autora zdjęć to jedno, a efekt końcowy drugie.

Odpowiedz
To ja tylko przypomnę, że Richardson już robił zdjęcia dla Serkisowej "Pełni życia" z Garfieldem i jakoś nikt nie piał nad nimi z zachwytu..
Ot, strata czasu, no ale DoP też żyć za coś musi.

Odpowiedz
Nocne życie Afflecka też wizualnie nie powalało.

Odpowiedz
Richardson to nie jest operator z jakimś wyraźnym swoim stylem jak Lubezki, popełnił w życiu ładnych parę filmów, które wyglądają dosyć przeciętnie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon