Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Venom (2018)
460 baniek bez Chin.

Odpowiedz
Mimo, że film bez szału to chcę sequel ze względu na główną postać
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Domestic: $206,233,603 30.6%
+ Foreign: $467,300,000 69.4%
= Worldwide: $673,533,603

Hardy w pojedynkę wygrał z Justice League.

Odpowiedz
I to jeszcze nie koniec :)

Odpowiedz
No fajnie, tylko niech jeszcze zwolnią Fleischera i tych nieudaczników od scenariusza i zatrudnią na ich miejsce kogoś utalentowanego i z jakąś wizją.

A znajac życie, nie zatrudnią, bo to przecież Sony, które wyjdzie z założenia, że skoro to natrzepało tyle kasy, to nie ma potrzeby nic zmieniać i dostaniemy kolejny bezpłciowy filmik, którego pewnie nawet Hardy już nie uratuje.

Odpowiedz
Sony czy nie Sony, w następnej części musi pojawić się jako Carnage jako villain :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
No przecież się pojawi! Wszystko na to wskazuje.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
(12-11-2018, 22:02)Pitero napisał(a): Sony czy nie Sony, w następnej części musi pojawić się jako Carnage jako villain :)

No wiadomo że się pojawi, scena po napisach po coś była...

Problem tylko w tym, że skoro dali już symbiota-villaina w jedynce, teraz Carnage będzie powtórką z rozrywki i w sumie bez sensu go dawać, chyba że... pojawi się także Spider-Man i zrobią team up z Venomem, żeby pokonać Carnage'a.
Jeśli dadzą Carnage'a tylko po to, by Venom sam mu wklepał, będzie to nie tylko powtórka z rozrywki ale i zmarnowanie postaci i możliwości jakie daje jej pojawienie się.

Odpowiedz
(12-11-2018, 20:34)nawrocki napisał(a): A znajac życie,
to zatrudnią Alvareza, który im ten sequel machnie za pół darmo :) 

A tak na poważnie, to wynik Venoma niesamowity o.O.
Kto by się spodziewał? Hardy to nie jest aktor, który ciągnął wyniki finansowe swoich filmów w górę, a i sama postać Venoma nie wydawała się być takim wabikiem na widza.

Przy Morbiusie już nie będzie tak wesoło.. ale niech on też się przypadkiem Sony sprzeda, to jeszcze naprawdę Holland i jego Spidey pomachają w 2020/2021 MCU na do widzenia.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I jak dla mnie mogą pomachać. Chciałem Pajączka w MCU, dostałem Pajączka w MCU - teraz bardziej chcę go zobaczyć w interakcji ze swoimi własnymi wrogami, a jeśli będą to tacy, którzy wcześniej dostali własne filmy, tym lepiej. Oczywiście wolałbym, żeby Spider-Holland wystepował jednocześnie w MCU na dotychczasowych zasadach ORAZ w filmach z Sony spider-verse i w sumie zarówno marvel jak i Sony powinni uznać to za rozwiązanie optymalne, ale jeśli z jakiegoś powodu Marvel będzie miał z tym problem to... cóż, fuck marvel :P

PS. no chyba, że Disney wykupi Sony ;)

Odpowiedz
Domestic: $210,031,043 26.9%
+ Foreign: $570,500,000 73.1%
= Worldwide: $780,531,043

...and counting

TASM1 i 2, SM2 już pobite, SM1 też pewnie przeskoczy. Do Homecoming i SM3 chyba nie dociągnie, chociaż kto wie... Sparować z pajączkiem i miliard wpadnie. Go for it, Sony!

Odpowiedz
Tyle, że w czasach SM1 czy SM2 bilet kosztował 6 USD, a dzisiaj 14. Więc takiego SM2 obejrzało 2x więcej widzów, ale co z tego... skoro na koniec dnia liczy się liczba MLN wygenerowanego obrotu. ;]

Odpowiedz
Film na nośniki domowe zawita już na początku grudnia. To chyba jakiś rekord.

Odpowiedz
Elegancko. Mam nadzieję, że w wersji rozszerzonej.
No cóż. Sony kuje żelazo póki gorące :)

Film zebrał $822,546,285.

Masz jakieś źródło?

Odpowiedz

Premiera dokładnie 18 grudnia. Brytyjska wersja 4K z polskimi napisami.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Żelazo się kuje, nie kłuje :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Koszmarny zwiastun, serwisy piszące o tym że jest stylizowany na komedię romantyczną chyba go nie oglądały.

Odpowiedz
(28-11-2018, 13:40)Pelivaron napisał(a): Premiera dokładnie 18 grudnia. Brytyjska wersja 4K z polskimi napisami.

Wersja cyfrowa już 11 grudnia, a w sklepikach śmiga jakiś webrip, ale nie wiem co za jakość prezentuje.

Odpowiedz
Cytat:w sklepikach śmiga jakiś webrip, ale nie wiem co za jakość prezentuje.

Jakość przyzwoita.

Co do samego filmu:
[Obrazek: aa0.png]

Mieć dobrego aktora, kultowego antybohatera i wypuścić srakę - tylko Sony potrafi tak położyć swój projekt. Film jest nudny i duchowo siedzi gdzieś na początku XXI w. - obok Pająków Raimiego, Punishera i Daredevila. Tak chwalona relacja Edek-Venom to przecież suchar na sucharze...

Wynik finansowy tego paździerza to dla mnie jakiś error w Matriksie.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Można filmu nie lubić, ale pisanie, że Sony położyło ten projekt jest tak dalekie od rzeczywistości jak tylko się da. Zgaduję, że nawet najoptymistyczniejsze warianty prognoz studia nie zakładały >820 mln przychodu.
Przy czym zgadzam się, że film ma klimat właśnie jakby był z początku wieku, ale dla mnie to żadna wada, skoro jest taki fajny :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon