Walking Dead
Obejrzałem na tv te 2 pierwsze odcinki i szczerze nie chce mi się czekać kilka tygodni na całość.
Chyba zerknę z przyspieszeniem tylko pytanie: Warto?
Dalej jest lepiej, gorzej, tak samo?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Temat ma 12 stron. Chyba da się z nich ocenić nastroje.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Przeczytaj komiks. Tak będzie lepiej, bo serial choć ma swoje plusy i minusy, to jest znacznie gorszy niż komiks (który też nie jest specjalnie cudowny, jednak do spotkania z Governorem daje radę).

Odpowiedz
(16-09-2012, 14:51)Hitch napisał(a): Temat ma 12 stron. Chyba da się z nich ocenić nastroje.

Zgadnij Sherlocku czemu nie czytam 12 stron o serialu kiedy widziałem tylko pierwsze 2 odcinki. Ciężka sprawa, by się domyślić, nie?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Serial powstał dawno po dodaniu opcji "spoiler" do możliwości forum, Watsonie.
--
Laozi

Odpowiedz
Ale są tu też zdjęcia, których nikt w spoiler nie wsadza (co sugeruje 1 i ostatnia strona tematu).

Odpowiedz
Cytat:Dalej jest lepiej, gorzej, tak samo?

Dalej jest 1000x lepiej, serial rządzi, super wspominam drugi sezon, osiadł mi w głowie na stałe, z niecierpliwością wyczekuję premiery sezonu 3.

Odpowiedz
Jestem po piątym odcinku i rozczarowany. Liczyłem na coś więcej niż "obyczajówka" w lesie, połączona z partyzantką.

I absolutnie nie kapuję "idei" zarażania. Z 1 strony: mówili na początku, że należy unikać kontaktu z krwią, z 2: robią wesołą wyżynkę, gdzie zombia jucha tryska na prawo i lewo.

Odpowiedz
Cytat:Jestem po piątym odcinku i rozczarowany.

To skończ oglądać, bo zaczynasz mi działać na nerwy ;) Jeszcze jeden wpis o tym, jaki to jesteś rozczarowany, a skontaktuję się z administratorem Internetu, żeby ci wlepił permanentnego bana na wszystko, co wymaga logowania w necie :)

Odpowiedz
Kwestia zarażania - spojler potężny chyba.

Odpowiedz
Przeczytałem kuffa ten spoiler.

Ale oni o tym przecież nie wiedzieli. Chyba w drugim odcinku smarują się krwią, by ich zombiaki nie wyczuły (mają uważać, żeby krew nie dostała się do oczu, na rany, zadrapania).

I pytanie za milion - czemu tego patentu nie zapodano dalej? Czemu się nie smarowali zarażoną krwią?

To czemu do kuffy nędzy w następnych odcinkach mają to w dupie? Walą po zombiakach czym popadnie, krew bluzga, niektórzy są we krwi zombiaczej uje...chani cali. Koleś z kuszą strzela wciąż tą zakrwawioną strzałą. No przecież , do jasnej ciasnej, to chlapie. Może chlapnąć komuś obok na twarz.

Obejrzę trailer 2go sezonu... Bo waham się na razie.

Odpowiedz
Umknęła ci ich reakcja po posmarowaniu się? Przecież każdy miał na ryju napisane NEVER FUCKING AGAIN.
--
Laozi

Odpowiedz
No i scena, kiedy zyskują "materiał" do posmarowania się krwią i wnętrznościami jasno mówiła, że nikt nie chce tego robić.
I do spojlera jeszcze wracając, to pod koniec drugiego sezonu będzie to dokładniej pokazane. Ale i tak w komiksie było to przegenialnie pokazane, w ogóle większość motywów do Governora jest tam doskonała (oprócz nigger ninja z kataną i dwoma zombiakami na smyczy).

Odpowiedz
(17-09-2012, 23:49)Hitch napisał(a): Umknęła ci ich reakcja po posmarowaniu się? Przecież każdy miał na ryju napisane NEVER FUCKING AGAIN.

Straszny dylemat- minimalizacja zagrożenia (jedyna dobrze im znana) vs "nie bo nie, bo to niekomfortowe". Słaby argument.

Odpowiedz
To coś wykraczającego w cholerę dalej niż dyskomfort, dude. To smarowanie się zgniłymi szczątkami. Trzeba ci to przeliterować czy rozrysować? :)
--
Laozi

Odpowiedz
Powtórzę - pamiętasz, jak pozyskiwali materiał? Siekiera w łapę i przerabiamy trupa na materiał, rzygając przy okazji na potęgę i prawie tracąc przytomność z obrzydzenia. A jak spadnie deszcz, to wszystko idzie psu w dupę i te szczątki tylko przeszkadzają.

Odpowiedz
Rozpatrując na zdrowy rozsądek to cały ten motyw smarowania flakami jest mocno naciągany. Skoro zombiaki działają na węch to znaczy że mają go znacznie mocniejszy niż zwykły człowiek (same śmierdzą na potęgę, a są wstanie wyczuć czyściutkiego człowieka, a i nie wiem kto z was wyczuje na węch zwykłą osobę przechodzącą 3 metry dalej).
Skoro mają tak wyczulony węch to i wysmarowanie flakami nie zmieni zapachu człowieka w sposób który uniemożliwi jego znalezienie. A już totalną głupotą było to że pare kropel deszczu nagle w cudowny sposób zmyło zapach trupich wnętrzności.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Rozpatrując na zdrowy rozsądek to trupy nie mogą się poruszać, bo są martwe :D

Odpowiedz
"To elementarne drogi Watsonie.", ale zakładając że po świecie łażą takie "szwędy" można uznać motyw smarowania flakami za nieskuteczny :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dobra. Minisezon skończony. Liczę, że to było tylko takie preludium i obejrzę kilka z drugiego.
Ale jeśli dalej będzie taki flegmatyczny to walę to.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon