Nowy
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 0
Ach masakra.
Dziwny był ten odcinek strasznie. Emocjonalnie i symbolicznie łopatologiczny, przypominał zajęcia z prostych zadań aktorskich, niby jakaś akcja, a tak naprawdę to nuda straszna. Przedstawiają bohaterów, by później zupełnie zignorować ich w momencie, w którym mogliby się przydać. Cała akcja była tylko po to by zlikwidować nadmiar postaci drugoplanowych. Zapowiedzi trzeciego odcinka wyglądają obiecująco, ale kto ich tam wie. Najgorzej na razie wypada dla mnie Carol.
24-10-2013, 10:59
Nowy
Liczba postów: 13
Też jestem ciekaw jak to wyjdzie w dalszych odcinkach, szczególnie, że tak bardzo odsunęli się od fabuły komiksowej i nie wiadomo czego można się dalej spodziewać :)
28-10-2013, 15:35
Fhtagn
Liczba postów: 5,362
Liczba wątków: 9
Jakoś tak spłynął po mnie ten odcinek, mówiąc szczerze. A od komiksu odsunęli się już na samym początku, potem rozrzut był coraz większy, aż do chwili obecnej. W spojlerze komiksowe spojlery.
Od żywego Shane'a, który w komiksie zginął z ręki Carla niemalże na dzień dobry. Zeszmacono Andreę, w komiksie była snajperem i twardą babką. Ciągle siedzą w więzieniu; w komiksie Governor z czołgiem zaszarżował na więzienie i wystrzelał 3/4 ludzi, na czele z Lori i Judy. I tak dalej, i tak dalej...
28-10-2013, 16:07
Nowy
3 epizod też po mnie spłynął, nic ciekawego, wymyślają jakąś zarazę nie wiadomo co, poza tym jak się wkopali autem w tą grupę zombiaków wywołało u mnie jedynie *FACEPALM* :) Mam nadzieję, że podkręcą tempo.
29-10-2013, 12:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2013, 12:19 przez twistet.)
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Dla mnie 3 odcinek byl lekka zwyzka, idzie fala zombie, wiec mam nadzieje, ze beda musieli spieprzac z tego nudnego wiezienia + wiadomosc z fali radiowej, tylko ze to moze byc nowe Woodsbury :P takze moze sie cos rozwinie w tych flakach, bo ogolnie ogladanie survivalu w nieskonczonosc to na razie glowny watek.
29-10-2013, 22:18
Stały bywalec
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 4
Jest lepiej, jest. Pomijając przeraźliwie nudne ględzenie w więzieniu, to pierwszy odcinek 4. sezon, który jest o czymś. Rozpoczyna się wyścig z czasem, czyli wyprawa po leki. I chociaż wyczyny Dixona za kierownicą przypomniały mi wypadek Lori z drugiego sezonu, z tą różnicą, że tym razem oprócz kierowcy było w aucie troje ludzi i nikt nie spojrzał na drogę, nie wspominając o zauważeniu zombiaków :D Motyw z radiem zapowiada się ciekawie, jeszcze lepiej wypada śledztwo Ricka, które jeszcze się chyba jednak nie skończyło, mimo rozmowy w końcowej scenie - wreszcie będzie okazja zobaczyć Ricka-policjanta. Była też klimatyczna scena wejścia na blok objęty kwarantanną i wyprawy do lasu Carla i Hershela (BTW - bohatera odcinka).
Szału nie było, ale oglądało się nieźle. Coś się zaczyna rozkręcać.
01-11-2013, 21:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2013, 21:12 przez Quay.)
Nowy
Kolejny odcinek, kolejna padaczka...
05-11-2013, 11:58
Fhtagn
Cytat:Motyw z radiem zapowiada się ciekawie, jeszcze lepiej wypada śledztwo Ricka, które jeszcze się chyba jednak nie skończyło
Motyw z radiem był i tyle go widać, może w kolejnych odcinka powróci. Śledztwo Ricka zakończyło się zbyt szybko i zbyt słabo. Nie ma wielkiej tragedii, ale i nie jest zbyt dobrze. Wolę odcinki, w których ekipa szabruje opuszczone miejsca, szuka leków czy amunicji i walczy z trupami, zamiast siedzieć na dupie czy prowadzić bezsensowne rozmowy... na szczęście nie jest tak źle jak w komiksie. Jeszcze.
![[Obrazek: Walking-Dead-108-Cover.jpg]](http://c534909.r9.cf2.rackcdn.com/wp-content/uploads/2012/12/Walking-Dead-108-Cover.jpg)
Tak, to murzyn z białymi dredami i tygrysem na smyczy, który jest "Królem" i ma ekipę rycerzy na koniach.
05-11-2013, 12:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2013, 12:38 przez raven.second.)
Stały bywalec
Liczba postów: 953
Liczba wątków: 4
(05-11-2013, 12:37)raven.second napisał(a): Śledztwo Ricka zakończyło się zbyt szybko i zbyt słabo.
No niestety nawalili z tym. Za to wspaniale rozwija się główny wątek, którym jest gadanie. Bezustanna auto- i wzajemna psychoanaliza, ględzenie o trudnych wyborach, lękach i obsesjach bohaterów, czyli o tym, o czym i tak wiemy, tak jakby serial zatoczył koło i czuł się w obowiązku wszystkich od nowa widzom przedstawić. Plus kompletnie niezaskakujący ani nie angażujący emocjonalnie zombie-surwiwal. Ostatni odcinek był tak nudny, że kolo z tego obrazka wydaje się całkiem ciekawą opcją (przez jakieś 5 sekund :).
07-11-2013, 20:17
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,519
Liczba wątków: 79
Dokładnie, mogliby dać tych murzynów z lwami i tygrysami, może coś by się w końcu zaczęło dziać. Ostatni ep to taka bieda, że szkoda gadać.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
07-11-2013, 20:41
Miami Vice
Liczba postów: 8,066
Liczba wątków: 43
Murzyn z tygrysem to nowość w komiksie, a serial jest w stosunku do komiksu w ciemnej dupie, więc na tego murzyna na razie nie ma co liczyć.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
07-11-2013, 20:48
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,519
Liczba wątków: 79
No to niech dadzą chociaż gumowego rekina ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
07-11-2013, 20:57
Miami Vice
Liczba postów: 8,066
Liczba wątków: 43
hehe Bruce spadnie razem z tornadem ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
07-11-2013, 21:02
Fhtagn
Odcinek totalnie oderwany od tego, co się dzieje z Rickiem i resztą. Nie wiem, z jednej strony cieszy mnie taka odmiana, bo więzienne rozterki moralne są po prostu nieciekawe, ale z drugiej strony skupienie się na
to nie jest coś, na widok czego szaleję z radości.
18-11-2013, 14:32
Happy Face
Dla zainteresowanych wlasnie wyszlo nowe sluchowisko "Zywych trupow" tom 3 i 4 :)
18-11-2013, 15:48
Nowy
Liczba postów: 49
Robi się coraz bardziej żałośnie.
Odcinek wygrywa scena w wykopanym dole oraz laska
która przewraca się o własną nogę i kuleje... A Gubernator to już w ogóle jest chyba postać komediowa.
18-11-2013, 19:29
Happy Face
Omg :) szkoda marnowac czasu na ten odcinek, juz od poczatku bylo czuc co sie swieci.
20-11-2013, 00:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2013, 02:44 przez MOLQ.)
Nowy
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 1
Odcinek niczym z RPG: "witaj tajemniczy wędrowcze, dopiero się poznaliśmy, ale może zrobisz coś dla nas? Jest pewien przedmiot na piętrze wyżej, gra planszowa, zdobądź go, a będziemy ci wdzięczni!". Po wykonaniu tego arcytrudnego questa: "zrobiłeś dla nas tak wiele, nie wiem jak możemy ci się odwdzięczyć... Mamy jednak jeszcze jedną prośbę: jest pewien przedmiot w szpitalu nieopodal...".
23-11-2013, 22:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2013, 22:47 przez rogaluz.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Jezu, jaka żena w ostatnim odcinku. Nie oglądam tego dalej. Nara Walking Dead.
24-11-2013, 02:16
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Wszystko to co wydarzyło się w tym sezonie można byłoby opowiedzieć w dwóch, góra trzech, a nie jak to się na razie zapowiada 7 odcinkach. Szczególnie wątek Gubernatora aż prosi się o załatwienie sprawy we flashbackach lub zbitce montażowej, a nie poświęcanie mu aż dwóch oderwanych od reszty odcinków.
Gif wklejony na poprzedniej stronie pokazuje, że "moce" Morisseya osiągnęły już poziom czystego kuriozum, on nie tylko rozwala zombie gołymi rękami, one już same rozwalają się z szacunku przed mistrzem. Aż ciśnie się na usta jakiś stary suchar z Chuckiem Norrisem.
24-11-2013, 12:47
|