Walking Dead
Fajne :)

Opinia o 4x10 z Filmwebu (userka ladysawyer):

Jak zwykle smęty, tradycyjne babole typu kupa zombie łagodnie rozstępująca się przed jednym gościem zamiast go przydusić czy odstawiona bohaterka odnajdująca się oczywiście w krytycznej chwili, brak napięcia i obiecująca scena na samym końcu, zmuszająca do obejrzenia następnego odcinka tej padaki :)

Odpowiedz
Strzelam, że

Odpowiedz
Tymczasem w komiksie dzieją się ciekawe rzeczy, wątek "All Out War" rozwija się ciekawie, a ponoć po nim sam komiks zmieni się stanowczo (ciekawe, co wymyślo tfurcy).

Słuchajcie, nie wiem jak Wam, ale mnie po prostu oglądanie Walking Dead sprawia przyjemność. Gdy miałem kilkanaście lat i oglądałem Świt Żywych Trupów albo inne filmy Romero, to zawsze marzyłem o takim serialu.

Odpowiedz
Cytat:wątek "All Out War" rozwija się ciekawie
Przestałem czytać gdy pojawił się murzyński król w dredach z tygrysem na smyczy, rycerze na koniach i meksykański Jesus ninja.

Odpowiedz
(21-02-2014, 14:48)zombie_sidekick napisał(a): Słuchajcie, nie wiem jak Wam, ale mnie po prostu oglądanie Walking Dead sprawia przyjemność.

Nie będę się zapierać, że mnie też, choć w moim przypadku staje się to coraz bardziej guilty pleasure :). I pewnie jeszcze długo nie będę jej sobie odmawiać, bo

Cytat:murzyński król w dredach z tygrysem na smyczy, rycerze na koniach i meksykański Jesus ninja

to coś, co absolutnie muszę zobaczyć :D

Odpowiedz
Beth, Daryl i zombie. To wystarczy, by kolejny odcinek TWD był zjadliwy (i to bardzo). Fajnie się patrzy na ich stosunki i jakiś rozwój po prostu, bo jest to ciekawsze niż Carl, Rick i Michonne.

Odpowiedz
ja pierdole, scenka przy sniadanku michonne z gówniarzem to porazka dekady normalnie. ten serial upadł na prawdę niskooooooo.

Odpowiedz
(03-03-2014, 15:26)raven.second napisał(a): Beth, Daryl i zombie. To wystarczy, by kolejny odcinek TWD był zjadliwy (i to bardzo). Fajnie się patrzy na ich stosunki i jakiś rozwój po prostu, bo jest to ciekawsze niż Carl, Rick i Michonne.

4x12, czyli Wyprawa po Wódę to nie tylko pierwszy odcinek tego sezonu, na którym ani razu nie ziewnęłam, ale naprawdę bardzo, bardzo fajny ep. Relacje Beth-Daryl, oparte początkowo na dość jednostronnej konwersacji (D. nie jest zbyt rozmowny), stopniowo zamieniają się w wartościową przyjaźń, co jest pokazane przekonująco i z wyczuciem, a ponadto daje okazję do paru niezłych tekstów, co w tym serialu jest niestety rzadkością.

Akcji i klimatów postapo też nie brakuje - to nie tylko najlepszy ep w tym sezonie (bo to akurat marna pochwała) ale w ogóle jeden z najlepszych TWD. No i gitowska scena na końcu:

Odpowiedz
4x10 - Beka jak na razie ;D o ile Norman jeszcze gra jakos to blondyna bekowo cisnie swoja postac ;D nawet kiedy zaczyna plakac Reedus sie smieje, pewnie jej nawet nie zaliczy, chociaz ona gra dziecko to ma 28 lat gad demyt! Co do reszty to nie chce mi sie rozpisywac, koncowka nudna i w ogole Glen wyglada jak Jet Li z The One.

4x11 - oj tak scena przy sniadanku jest mega rzygiem :D ogolnie dzieciak i Michonne nie no tego sie nie da ogladac :) na plus perypetie Ricka, ale juz scena w kiblu na mega smiech. Kolejny mega rzyg to wysztalcony doktorek napierdalajacy w samochod, tak slaba postac, ze nie ma kwestii mowionej albo jest uposledzony i w ogole rudy commando wtf xD

Odpowiedz
Kolejny odcinek utwierdza mnie w przekonaniu, że Rick, Carl i Michonne to najgorsze, co jest w tym serialu. Boję się chwili, gdy ta trójka powrócili, bo póki co jest świetnie. Wędrówka Daryla i Beth oraz (w mniejszym stopniu niestety) D'Angelo, Sashy i Maggie jest... po prostu fajna. Ciekawe to, wciąga, nie nudzi, a motyw w domu pogrzebowym gdy Beth i Daryl mogą chwilę odpocząć jest rewelacyjny.
Cytat:pewnie jej nawet nie zaliczy
Kto wie, może to kwestia czasu :P trzymali się za już ręce i Daryl nosił Beth na plecach oraz na rękach. Małymi kroczkami.

Odpowiedz
W końcu odcinek, który był po prostu fajny i oglądało się go prawie bezboleśnie, nawet Beth aż tak nie drażniła, jak zwykle. Miał to, czego mi od dawna brakowało - retrospekcje, rozmowy między bohaterami (właśnie rozmowy, a nie ciągłe monologi), budowanie relacji między nimi. Niestety, generalnie serial jest obecnie słaby strasznie.

Odpowiedz
Cytat:generalnie serial jest obecnie słaby strasznie.
Nigdy nie był bardzo dobry. W każdym sezonie trafiały się odcinki-perełki, ale były w mniejszości, a odcinki naprawdę wybitne i świetne można chyba policzyć na palcach jednej ręki. Swoją drogą, gdzieś w sieci wyczaiłem fajny motyw:

Odpowiedz
Nie był, ale był przynajmniej przyzwoity z przebłyskami, a teraz co. :)

Odpowiedz
(12-03-2014, 11:49)raven.second napisał(a):
Cytat:generalnie serial jest obecnie słaby strasznie.
Nigdy nie był bardzo dobry. W każdym sezonie trafiały się odcinki-perełki, ale były w mniejszości, a odcinki naprawdę wybitne i świetne można chyba policzyć na palcach jednej ręki.

Raz jest bardzo dobrze, raz nieźle, raz fatalnie, nie ma reguły. Nieregularny schemat kolejnych odcinków wygląda mniej więcej tak: niezły, taki sobie, słaby, kupsztal, kupsztal, kupsztal, bardzo dobry, niezły, bardzo dobry, kupsztal, kupsztal z jedną świetną sceną, bardzo dobry, bardzo dobry, słaby itd. Kolejność przypadkowa, nie ma stałej reguły. Serial jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi :).

Akurat 4. sezon do tej pory był pod tym względem bardzo równy, tzn. słaby w porywach do niezły. Było dużo głupot i jeszcze więcej nudy, dopiero na samej końcówce, od 12. epa zaczyna być bardzo dobrze, co jest dla mnie całkiem sporym zaskoczeniem, bo spodziewałam się, że tak zostanie do końca i już zapomniałam, jaki ten serial może być fajny. Trzynasty odcinek, wędrówka dwóch grup, trzyma poziom, naprawdę czuć uczucia i emocje, jakie się wytwarzają między tymi ludźmi. Bardzo dobry odcinek (dom pogrzebowy najlepszy :).

Cytat:Swoją drogą, gdzieś w sieci wyczaiłem fajny motyw:

To byłby zajebisty motyw.

Cytat:
Cytat:pewnie jej nawet nie zaliczy
Kto wie, może to kwestia czasu :P trzymali się za już ręce i Daryl nosił Beth na plecach oraz na rękach. Małymi kroczkami.

Małymi, bo oboje są nieśmiali i wrażliwi, no i teraz doszła ta komplikacja. Ale co się odwlecze, to nie uciecze: Daryl na pewno

Odpowiedz
Jestem właśnie ciekaw, kiedy Daryl trafił na
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz

Odpowiedz
(12-03-2014, 23:59)Red napisał(a): Jestem właśnie ciekaw, kiedy Daryl trafił na

Odpowiedz

Odpowiedz
(13-03-2014, 14:19)Furia napisał(a):

Na moje oko to wyglądało tak, jakby

Odpowiedz
Meh, chcę z powrotem Daryla i Beth.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon