Walking Dead
Szkoda, że nie ma już Sophie - w komiksie coś się przestawiło dziewczynce w główce i uważała Glenna oraz Maggie za swoich rodziców. Fajny patent to był.

Odpowiedz
(08-12-2012, 20:26)Phil napisał(a): Moi faworyci. Nie obraziłbym się, gdyby ta para w pewnym momencie okazała się jedynymi ocalałymi z grupy

Ich romans jest sztuczny, początek tego związku to była wręcz tragedia.

(08-12-2012, 21:35)Hitch napisał(a): Glen jest zajebisty

Eee tam, ma pysk jak wypłosz z rozwolnieniem. Przez wiekszość czasy ma też wyraz twarzy "przepraszam że żyje".

Odpowiedz
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Odpowiedz
[Obrazek: 6105189_460s.jpg]
--
Laozi

Odpowiedz
Obejrzałem wszystko do końca 2 sezonu i uznaję że gdyby to działo się naprawdę to nie chciałbym być z tak debilną grupą osób. Rozumiem że serial jest nastawiony na "emocjonujące" relacje pomiędzy postaciami ale ich totalny brak planowania przetrwania jest dobijający.
Od samego początku serialu nie kumam problemów paliwowych całej grupy, całe autostrady samochodów a oni mają pusty bak nagle w newralgicznym miejscu. Nie wiem zombi piją wachę?
Nie kumam też tego ciągłego zaskakiwania przez zombi śmierdzą i jęczą ale zawsze bohaterowie widzą ich dopiero z metra, to jak z ostatnią flaszką niby wszyscy wiedzą że się skończy ale zawsze jest to zaskoczeniem...
O całej sytuacji na farmie szkoda gadać. Banda idiotów totalnie się nie pilnuje, zombi włażą im w samą dupę. Nie podejmują wypadów po broń czy leki (poza oczywiście testami ciążowymi) do pobliskich miasteczek, żarcie składują w drewnianym stacjonarnym domku a w razie zagrożenia nie potrafią nawet sensownie uciec tylko robią totalny bajzel i gubią się nawzajem.
Tym ludziom potrzebny jest Mel Gibson, który znalazł by cysternę, wypakował paliwem w kabinę naładował arsenał dla małej armii, na przedzie ciężarówki zrobił lemiesz wielki jak Teksas i dojechał tym do miejsca gdzie śnieg i zimno mu niestraszne a tereny z widocznością na 10 km do choćby Teksas. Ale bohaterowie serialu mają problemy moralne a nie plan na przeżycie zombiekalipsy :P

Zapomniałbym. Z jedynej relatywnie logicznej postaci (Shane) zrobiono szajbusa i go uśmiercono. Fuck.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
@up
Myślę, że nie pozostaje mi nic innego jak polecić ci sezon 3, który w moim mniemaniu znacząco przebija dwa pierwsze sezony Żywych Trupów.
Akcja nabiera tempa, krew leje się szczodrze, umierają ludzie, a i Rick nabiera bardziej z cech Shane'a, aniżeli jakiegoś dobrodusznego szeryfa.
Myślę, że największą bolączką tego serialu jest właśnie sezon drugi, gdzie bezmyślne przedłużenie akcji na farmie i odwlekanie śmierci Shane'a zrobiły z serialu operę mydlaną i niepotrzebnie zniechęciły widzów przed sezonem trzecim, gdzie opowieść rozwija skrzydła i wciąga (przynajmniej w mniemaniu fana tego uniwersum) jak bagno.
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."

Odpowiedz
Wssysnąłem właśnie dziś 8 odcinków sezonu 3ego. Zmienił się trochę profil serialu teraz mamy gęstą akcję i jechanie po skrajnych emocjach, w drugim sezonie z uwagi na jego spokojne rozwijanie zwracałem uwagę na sprawy opisane w poprzednim moim poście, teraz zasadniczo nie ma na to czasu. Niektóre rzeczy ciągle rażą moje oczy ale po obejrzeniu każdego odcinka mam ochotę na następny bo moje prymitywne instynkty są zaspokajane :P Czekam do lutego.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Trzeci sezon najlepszy. Ograniczono do minimum dobijające patosem dialogi o sensie egzystencji, postawiono na czysty survival i akcję. Po poprzednich sezonach mój stosunek do serialu był ambiwalentny, teraz jestem fanem.

Odpowiedz

Premierowo, darmowo pierwszy zeszyt w audio.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Podoba mi się, choć nie do końca lubię audiobooki. Kto wie, może pomyślę o kupnie.

*muzyka miażdży - jak dla mnie pasuje idealnie
"Out of the night, When the full moon is bright, Comes the horseman known as Zorro."

Odpowiedz
Obejrzalem całość w ciągu 2 dni.. no cóż mam mieszane uczucia akcja nawet fajna ale logiki zero. Bohaterowie mają do dyspozycji cały arsenał możliwości, a miotaja się jak w pułapce. Na ulicach stoją Hummery idealne w takich sytuacjach, tysiące pustych aut gdzie można zdobyć paliwo, rozbite jednostki wojska pozostawiły broń a nawet czołgi które z powodzeniem mozna uruchomic bo pracuja na 3 rodzajach paliwa( trzy czołgi na chodzie i 80% zombi znika z ulic). Dużo dziwnych przypadków niewykorzystania tego co oferuje opuszczone miasto. Zdarza się ze jeden koleś nożem zabja 10 zombi a innym razem z jednym nie może poradzic i jest panika w grupie. Lekki serial coś w rodzaju "Supernatural" w podrasowanej wersji tylko tutaj mamy zombi.
Askari, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2013.

Odpowiedz
Ciekawe, czy dożyjemy czasów, kiedy ludzie przestaną mylić głupotę scenariusza z głupotą przedstawionych postaci?
Przypominam: to serial o bogobojnych czereśniakach z Południa USA, gdzie największym tytanem intelektu jest importowany dostawca pizzy.
--
Laozi

Odpowiedz
Racja, niektóre patenty z Zombakiami są naciągane. Chodź i tak ten serial trzema się realizmu.
ZychuPL, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2013.

Odpowiedz
Realizmu?
Calcat iacentem vulgus

Odpowiedz
Realizmu, w kanonie zombiakowego świata. Jak chcesz realizm, to polecam przeczytać Zombi Survival Max Webera. Tam już realniej się nie da:)
Posiadam PlayStation 3 oraz PS Vita

Odpowiedz
Zombiaki powracają już za 4 dni! Ciekaw jestem 9 odcinka szczególnie z powodu tytułu. Czego się spodziewacie ?
McRochu, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2013.

Odpowiedz
Jak 3 sezon to i spodziewam się jatki. Raczej nie przegadają, bo właśnie ten aktualny sezon ma to do siebie, że nie przebierają w środkach i jadą po całości. WIĘCEJ KRWI!
nevilshed, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2013.

Odpowiedz
nevilshed, zrób coś dla mnie - zabij się.

McRochu napisał(a):Czego się spodziewacie ?

WIĘCEJ KRWI!

Odpowiedz
Mniej CGI efektów krwi i wystrzałów.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon