Fhtagn
Liczba postów: 4,738
Liczba wątków: 8
Cytat:co zrobić z tak potężną postacią.
Nic, Wanda jest potężna (nawet bardzo), ale moc tę zyskała... hm, organicznie? Naturalnie? Nie jakoś z dupy, nagle, jak np. Carol właśnie. Od pierwszego pojawienia się przez każdy kolejny film się rozwijała i coraz mocniej panowała nad swoimi zdolnościami, Thanosa w pojedynku mogła rozwalić sama i gdyby nie atak rakietowy, to pewnie by tak się skończyło. Ewentualnie może Strange jakimś zaklęciem ograniczy jej moce i będzie je zdejmował tylko w sytuacjach naprawdę wymagających :)
30-01-2021, 10:28
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,005
Liczba wątków: 55
Nie chodzi mi o gównianość Captain Marvel jako postaci :) myślę, że to już mamy od dawna ustalone. Też dokładnie pamiętam, że to Wanda prawie rozwaliła Thanosa w pojedynkę. Chodzi mi o problem "a czemu Wanda nie kiwnie palcem i nie rozwiąże tego problemu". Ale poza ograniczeniami przez Strange będą też mogli grać kartą, że nie do końca się kotnroluje i ekstremalny stres po śmierci Visiona tak ją nakręcił.
30-01-2021, 10:52
Fhtagn
O, dokładnie. Widać to było w ostatnim odcinku, gdy Wanda zorientowała się, kim jest Monica. Wchodzi Vision i... wygląda jak wygląda, a przecież wystarczyła tylko zwykła osoba z zewnątrz, by moce Wandy się zachwiały. Tak to odbieram :)
30-01-2021, 10:58
TermiGifiernator
Liczba postów: 10,050
Liczba wątków: 56
Strasznie to mehowe i malo angazujace.
Najlepsza scena to chaos w szpitalu i powrot pstryknietych ludzi. Potem to juz oglada sie jak poprzednie odcinki czyli no moze być, ale bez szalu.
To dziwne bo do Far From Home lykalem kazdego Marvela bez popitki.
Zobaczymy jak to sie dalej rozwinie, na razie wciaz nie widze tego uniwersum po śmierci Starka.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
30-01-2021, 12:14
Fhtagn
Im dalej, tym lepiej. Coraz większy chaos, Wanda coraz bardziej creepy.
Naprawdę ukradła zwłoki Visiona, opuściła swoją "Strefę Komfortu" i kazała wszystkim spierdalać (powrócił jej akcent z Sokovii!), zaczęła się kłócić i denerwować... ale to wszystko to i tak nic w porównaniu z szokiem na sam koniec:
Chyba można stwierdzić, że właśnie doszło do połączenia MCU i XMenow pod postacią Quicksilvera.
05-02-2021, 13:01
True... Im dalej tym lepiej. Myślałem, że więcej czasu minie i że kontakt będzie wyglądał inaczej :)
No i finał. Ciekawe.
05-02-2021, 20:06
Dużo pisze
Liczba postów: 632
Liczba wątków: 1
swoją drogą kiedy jej tak odwaliło? cała ta iluzja powstała pod wpływem czego? tęsknoty za Visionem? bo na pogrzebie Starka w Endgame na końcu jak gadała z Bartonem to nie zapowiadało się na to co teraz oglądamy
05-02-2021, 22:15
przyjaciel Dorotki
Liczba postów: 20,644
Liczba wątków: 63
5 odcinek
mnie szkoda Johnsona, bo wolalem jego Quicksilvera. Choć ciekawi mnie czy osobowościowo połączą te postacie i Peters nie bedzie taki męczący jak w pozniejszych czesciach X-Men. No i czy to będzie bardziej smaczek, czy rzeczywiscie oznacza łaczenie światów.
(30-01-2021, 10:52)Craven napisał(a): Nie chodzi mi o gównianość Captain Marvel jako postaci :) myślę, że to już mamy od dawna ustalone. Też dokładnie pamiętam, że to Wanda prawie rozwaliła Thanosa w pojedynkę. Chodzi mi o problem "a czemu Wanda nie kiwnie palcem i nie rozwiąże tego problemu". Ale poza ograniczeniami przez Strange będą też mogli grać kartą, że nie do końca się kotnroluje i ekstremalny stres po śmierci Visiona tak ją nakręcił.
Mysle, ze niestabilność psychiczna Wandy to dobry powod, by nie rozwalila kazdego pstryknięciem.
#ChristopherLOLan #ChristopherTrollan
05-02-2021, 22:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2021, 22:45 przez Crov.)
Dużo pisze
Liczba postów: 348
Liczba wątków: 6
(05-02-2021, 13:01)raven.second napisał(a): Chyba można stwierdzić, że właśnie doszło do połączenia MCU i XMenow pod postacią Quicksilvera.
Chyba jednak nie. Raczej jest to dalej ten sam Quicksilver co w Age od Ultron tylko zrecastowany. Prawdopodobnie nie będzie miał nic wspólnego z wersją z Xmenów mimo tego samego aktora grającego tą postać. Coś jak JK Simmons i jego J. Jonah Jameson w Far From Home.
05-02-2021, 22:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2021, 23:10 przez Mickey.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,884
Liczba wątków: 5
A ja tam myślę, że oni trochę bawią się oczekiwaniami co niektórych fanów i finalnie dostaniemy prztyczek w nosa, bo ten aktor będzie grał zupełnie innego bohatera, a tylko w tym przedstawieniu Wandy pełni taką, a nie inną funkcję.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
Najlepszy film:
2014 - "BIRDMAN"
2015 - "MAD MAX: FURY ROAD"
2016 - "SŁUŻĄCA"
2017 - "GHOST STORY"
2018 - "SPIDER-MAN UNIWERSUM"
2019 - "TOY STORY 4"
2020 - "NIEWIDZIALNY CZŁOWIEK"
05-02-2021, 22:56
Dużo pisze
Liczba postów: 632
Liczba wątków: 1
(05-02-2021, 22:56)zombie001 napisał(a): A ja tam myślę, że oni trochę bawią się oczekiwaniami co niektórych fanów i finalnie dostaniemy prztyczek w nosa, bo ten aktor będzie grał zupełnie innego bohatera, a tylko w tym przedstawieniu Wandy pełni taką, a nie inną funkcję.
ale sama Wanda jakby zaskoczona jest jego obecnością w progu, czyżby jej wyobraźnia sama płatała figle i wepchnęła do jej idealnego świata zabitego braciszka?
05-02-2021, 23:52
Jak dla mnie to jest fajne bo nie wiemy co z tego będzie, bo może droczą się z widownią a może to wstępniak przed Multiverse of Madness który ma wprowadzić wiadomo co do MCU.
06-02-2021, 10:54
Stały bywalec
Liczba postów: 1,196
Liczba wątków: 7
Jedna rzecz mnie zdziwiła w 5 odcinku, ale to pierdoła w sumie:)
Akcja ma miejsce w latach 80, a format obrazu pełny jest. Sitcomy czy ogólnie seriale z lat 50-70 były emitowane w 4:3 i tak samo było z serialami z lat 80. Jak mnie pamięć nie myli to dopiero w latach 1997, 1998, stacje przeszły na 16:9 (pamiętam tą zmianę, choćby z XFiles, gdy się format obrazu zmienił w 5 serii), No i tak sobie myślę, że może to jest spowodowane tym, że świat sitcomu się już tak rozsypał, że musieli by co kilka sekund format ekranu zmieniać, np. gdy są w swoich rolach, w sitcomie to format 4:3, gdy wychodzą z roli i brak śmiechu to pełny ekran, a gdy wracają do scenariusza sitcomu to znowu 4:3. Więc pewnie za dużo kłopotu z takim bawieniem się formatem obrazu. Albo twórcy uznali, że skoro wiemy co jest grane, to po co zmieniać format obrazu.
06-02-2021, 23:15
TermiGifiernator
Liczba postów: 10,050
Liczba wątków: 56
Wciąż wieje nudą. Duga sprawą jest to, że nie trafia do mnie stan Wandy, nagle po Endgame zaczela robic to co robi. Nic na to nie wskazywalo i dla mnie jest to troszeczke dopisane na sile, by miec nowy watek serialu, ktory w zasadzie nikomu nie byl potrzebny. Ale czyms trzeba bylo zapelnic platforme Disney plus.
Na razie serial jawi mi sie jako takie mrugniecie do fanow Infinity sagi, krzyczy patrzcie ile odniesien, widzicie to?!!!!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
06-02-2021, 23:28
Stały bywalec
Liczba postów: 1,196
Liczba wątków: 7
Danus w scenie nagrania, na którym Wanda wykrada Visiona, widać, że Vision jest rozmontowany. We wcześniejszym odcinku mówił szef SWORD Hayward, że przechodzą na nanotechnologie, sztuczną inteligencję, itd, itp, więc raczej jest jasne, że robili z Visiona broń, choć on nie chciał. Moim zdaniem Wanda wykradła Visiona specjalnie od Haywarda, bo zrobił to czego Vision sobie nie życzył. Wydaje się to potwierdzać scena, gdy Wanda mówi do Haywarda, że nie pozwoli znowu zabrać jej tego co ma, co kocha, czy jakoś tak.
Na tym materiale z Wandą , który oglądają, odniosłem wrażenie, jakby pracownicy nie panikowali, gdy przyszła, co ma sens, w końcu jest avengersem, dopiero po chwili są przerażeni. Wydaje się być logiczne, że Hayward jest odpowiedzialny w jakiejś tam części za stan Wandy, że jej odwaliło, gdy zaczęli wykorzystywać zwłoki Visiona dla swoich celów, a raczej możemy się domyślić, że nie miało to miejsca w czasie końcówki EG, tylko trochę później. Choć mogę się mylić i moje wnioski okażą się błędne za kilka odcinków, a Hayward wcale nie okaże się jednym z głównych złych, a przynajmniej osób, które przyczyniły się do złego stanu zdrowia Wandy.
07-02-2021, 01:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2021, 01:49 przez michax.)
Fhtagn
Cytat:nie trafia do mnie stan Wandy
Wanda była w rozsypce w finale Infinity War - w finale Endgame była wściekła - w WandaVision jest mieszanka tych dwóch uczuć z powodu tego co napisał michax w spojlerze :) ponadto i ona, i Vision, jako jedyni z Avengers są na tak zwanym uboczu. Wszyscy pozostali znają się od długiego czasu i mają za sobą sporo wspólnych akcji. Wanda oprócz ewentualnego treningu, akcji w Sokovii i tragedii w Lagos siedziała dupie w bazie razem z Visionem, podczas gdy inni biegali po świecie. Ta dwójka jakoś musiała się zakumplować, pojawiły się tam jakieś uczucia, a gdy wkurw po Endgame opadł, pojawił się spojler michaxa. I tyle.
07-02-2021, 10:32
Mi tam bardziej zgrzytnęło, że Darcy jest fizykiem a studiowała politologię. No ale pewnie mamy zakładać, że po wydarzeniach z Thora zmieniła kierunek :)
07-02-2021, 11:26
Fhtagn
Albo drugi kierunek zrobiła, minęło w końcu trochę czasu XD
07-02-2021, 11:53
Miami Vice
Liczba postów: 7,867
Liczba wątków: 40
(07-02-2021, 11:26)Craven napisał(a): Mi tam bardziej zgrzytnęło, że Darcy jest fizykiem a studiowała politologię. No ale pewnie mamy zakładać, że po wydarzeniach z Thora zmieniła kierunek :)
A tak naprawdę chodziło o to że nie stać ich na Portman w serialu. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
07-02-2021, 16:30
Dobrze, Darcy da się lubić. Portman nadaje się tylko do dramatów.
07-02-2021, 18:11
|