Ankieta: Jak oceniasz "Wonder Woman"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Wonder Woman (2017)
W pierwszej połowie były niebezpieczne burawe kolory i patos, potem rozpogodziło się w dobrym kierunku. Czekam bardziej niż na JL (poprawka, nie czekam na JL).

To teraz pozostaje mi dla zabicia czasu czytać Wondie od Eaglemossu.

PS. Supcio tekst o sekretarce :).

Odpowiedz
Nie do końca rozumiem zarzutów o te kolory, a widzę, że jednak w necie się trochę pojawiają. Toż to I wojna światowa, którą właśnie utożsamiam z takimi kolorami. Zresztą po tych fragmentach widać, że na tej wyspie Amazonek mamy przyjaźniejsze kolory, a w okopach mamy, no właśnie takie kolory jakie pasują mi do okopów. Nie wiem, czy niektórzy chcą, aby I wojna światowa była kolorowa jak sklep z cukierkami? :/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mysle, ze to efekt pourazowy po obejrzeniu Batman v Superman i obawy o podobny ton. Mnie bardziej razi jak to wszystko sztucznie wygląda. Dużo slo-mo wirującej kamery itp. Jako zwiastun wyglada to ciekawie, ale nie zacheca mnie to do obejrzenia filmu w ogole.

Odpowiedz
Podoba mi się sama otoczka I WŚ, w ogóle więcej superbohaterskich filmów powinno się dziać w epoce, ale tak jak pisze wyżej Crov zbyt sztucznie, efekciarsko to wygląda. Czekam na jakiś clip pokazujący przykładowa scenę akcji bez montażu na potrzeby trailera.

Odpowiedz
Skoro jest w trailerze to mam nadzieję, że ten temat pojawi się też w filmie:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Uwielbiam ten temat Wonder Woman, brzmi tak jakby ktoś go pisał w latach 60, ale z kopem i mocą :) jak dla mnie motyw jest tak charakterystyczny, że może śmiało być w top tych najbardziej znanych i lubianych motywów muzycznych w cbm.

Odpowiedz
Ilekroć go słyszę momentalnie boil mnie głowa. Przypomina mi się bolesny seans BvS o 10:00 rano. Nie miałem kaca, a czułem się jakbym miał...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Motyw jest fantastyczny i byliby idiotami gdyby z niego zrezygnowali.

W ogóle ciekawi mnie jak to wszystko wyglądało za kulisami, w sensie jaki był wkład Patty Jenkins i kiedy dokładnie zaczęła pracę nad WW; oficjalne ogłoszenie jej jako reżysera filmu miało miejsce w kwietniu 2015, tymczasem pierwszą fotkę Gal w kostiymie z BvS dostaliśmy w lipcu 2014.

To ona objęła pieczę nad Wonder Woman, ale to Snyder jako pierwszy wprowadził tę postać do kin. Jenkins dostała więc "w spadku" nie tylko kostium WW, przynajmniej ten główny, wygląd lassa i bransolet w akcji, ale też motyw muzyczny.

Odpowiedz
A ja dodam, że oglądając trailer Wonder Woman miałem estetyczne skojarzenia do filmów Snydera, tak jakby miał dość duży wkład w wizualną stronę filmu, ale nie wiem, może to tylko złudzenie.

Odpowiedz
Cytat:Motyw jest fantastyczny i byliby idiotami gdyby z niego zrezygnowali.

Dokładnie. Takich wyrazistych motywów brakuje we współczesnym kinie Superhero. Szkoda, że Batman nie dostał równie dobrego, w sumie w ogóle nie pamiętam czy i jaki miał.

Jeśli go wywalą bojkotuję film :)

Odpowiedz
Widziałem większość kluczowych momentów filmu już chyba ze 4 razy (ostatnio 2 razy w TV - cale pojedynki z Batmanem i finałowy) - nie ma żadnego motywu Batmana albo jest tak nijaki, że nawet nie zauważalny.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jak nie ma... przecież to jest motyw batmana (tak?...)
I cóż, nie ma jakiejś strasznej lipy, ale przydałoby się coś od czego zjeżyłby się włos, a tego efektu brak :(

Odpowiedz
Chyba to podchodzi teraz pod motyw Batmana:

Ale wiadomo z motywem Wonder Woman nie ma szans, który był pierwszym muzycznym fragmentem jaki mi wpadł w ucho podczas seansu BvS i, który jeszcze po nim miałem w głowie.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Pewnie macie rację patrząc po tytule. Co nie zmienia faktu, że jest lipny.
O ile Superman dostał świetny motyw, który można stawiać obok tego od Williamsa to żaden batmanowy nie zbliżył się, od tylu filmów, do tego do Elfmana.

Wróć... Zimmerowy też był niezły

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A ja choć lubię ten nowy theme do Supermana, to dupy nie urywa, a już absolutnie nie może się zbliżyć do tego Williamsa, który mieście się w ścisłej czołówce razem z tematem do WW, Spider-mana (Raimiego) i Batmana (Burtona) i... właściwie to temat gacka z trylogii Nolana umieściłbym w top, bo jest jednak bardzo charakterystyczny.

Odpowiedz
Z tematem do WW? Chyba se kpisz.
I w ogóle jakieś przecenianie tego motywu ogólnie panuje. Jest to niezłe ale to jedynie ZWYKŁY nieskomplikowany RIF i nic wiecej.

Odpowiedz
(31-07-2016, 00:33)shamar napisał(a): ZWYKŁY nieskomplikowany RIF
Podasz przykład NIEZWYKŁEGO skomplikowanego RIFu z jakiegoś filmu?

Odpowiedz
Shamar, a powiedz mi gdzie jest napisane, że by coś, jakakolwiek forma sztuki, musiała być skomplikowana by mogła zyskać uznanie, być oryginalna, charakterystyczna i lubiana? nie na tym polega sztuka moim zdaniem... a żeby było zabawniej, nowy spot Wonder Woman z tym "nieskomplikowanym riffem" pfff xD

Odpowiedz
(30-07-2016, 14:38)Gieferg napisał(a):
Cytat:Motyw jest fantastyczny i byliby idiotami gdyby z niego zrezygnowali.

Dokładnie. Takich wyrazistych motywów brakuje we współczesnym kinie Superhero.

Jeśli go wywalą bojkotuję film :)

Idiotyczne było wprowadzenie jej motywu muzycznego do filmu, w którym ma tak małą rolę, a w jej solowym filmie muzykę tworzy już inny kompozytor.

Jej muzyka jest okej, charakterystyczna i wpadająca w ucho, ale zupełnie mnie nie zdziwi jeśli w filmie o niej jej nie usłyszymy.

Cytat:o Snyder jako pierwszy wprowadził tę postać do kin.

Dokładnie! Warto zaznaczyć, że zrobił to już w grudniu 2015 roku zdradzając niemal w całości scenę jej pojawienia się w trailerze (najgorszym jakiego w życiu widziałem). :P #ThanksZack

Odpowiedz
Byliby na wskroś głupi gdyby teraz starali się stworzyć inny motyw przewodni, szczególnie, że ten chwycił jak żaden inny, wpada w ucho i naprawdę sprawia, że wszystko przy czym brzmi wygląda lepiej, a dla mnie jest równie charakterystyczny jak klasyczne motywy do esa i gacka. I chyba to dlatego, że to pierwsze jej wejście na wielki ekran.
Spójrzcie, Batman Burtona, jest klasyczny motyw, Superman Donnera, jest klasyczny motyw, tak samo Spider-man, za pierwszym razem wiele postaci z miejsca trafiło w dziesiątkę z motywem którego pozbywano się w kolejnych wcieleniach, a szkoda :(

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon