Wreck-It Ralph / Ralph Breaks the Internet (2012-2018)
[Obrazek: wreckitralph-blueposter-ralph-villains-full.jpg]

Tytułowy Ralph jest złoczyńcą, badguyem, villainem w pewnej konsolowej grze. Ralph ma jednak dość bycia tym złym i postanawia zostać pozytywnym bohaterem. Dlatego też opuszcza grę i udaje się w podróż, aby zostać bohaterem w innej grze.

Nie ukrywam, że ta animacja Disneya jest jednym z najbardziej wyczekiwanych filmów roku. Szczególnie dla osób, które w młodości pykały w Pegasusy, Nintenta, Game Boye, Sagi i jak się one wszystkie zwą.
Zresztą wystarczy obadać dwa trailery, aby od razu zachęcić się do tego filmu:

Uważam, że ten film zasługuje na osobny temat. A tutaj jakby co okładka soundtracka:

[Obrazek: 51MzpybO7BL._SS500_.jpg]

[Obrazek: wreck-it-ralph.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Przebieram nóżkami i nabrałem ochoty na zagranie w Tappera :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Fajnie, fajnie strasznie jaram się tym filmem. Ale boję się, że jeszcze więcej trailerów i za dużo się dowiem i nie będzie później miłych zaskoczeń podczas seansu.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
a ktoś zmusza do ich oglądania?

Odpowiedz
Ja generalnie oglądam trailery, nie oglądam spotów/clipów. Taki rule of thumb

Odpowiedz
Jak ktoś chce oglądać spoty, klipy i takie tam to proszę:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ale fajny film!:)

Historia jest mniej więcej znana już z trailerów, więc nie będę jej tutaj opowiadał, ani niepotrzebnie spoilerował. Powiem tylko, że to naprawdę bardzo przyjemny film. I choć może cała historia nie jest jakaś porażająca, to jednak ten cały świat, a właściwie światy gier, postacie i ten niezwykły, miejscami nostalgiczny klimat sprawia, że oglądałem z wielką przyjemnością. Przeżyłem fajną przygodę, parę razy się pośmiałem, a i momentów do wzruszenia się nie brakowało. W sumie wszystko to co od animacji Disneya się oczekuje.

Wróćmy jednak do samego świata gier. Może i można zarzucić, że "Wreck-It Ralph" to trochę "Toy Story" w świecie gier. Ale jak ten świat detalicznie jest stworzony. I tak mamy świat z gry "Fix-It Felix", czyli wiadomo gra arcade. Ale nawet ruchy postaci są odpowiednio dopracowane do stylu gry. Mamy "Hero's Duty" grę w stylu "Halo", "Mass Effect" i wszelakich możliwych kosmicznych strzelanek z lekką nawet dozą "Aliens".:) I wreszcie "Sugar Rush", mega słodiusieńską grę wyścigową w mega słodkim świecie. Ale po za tym mamy fajne przykłady podróżowania między grami, plus przedstawione zasady funkcjonowania świata gier. Wszystko zdaje się logiczne, dopracowane i ma ręce i nogi.
I wreszcie wszystkie możliwe camea. Naprawdę fajne jest wyłapywać wszelkie możliwe postacie jakie się na drugim, trzecim planie pojawiają. Nie wspominając, że film ma niesamowity product placement.
Do dalszych plusów, naturalnie fajna oprawa graficzna plus dobra muzyka.

Mimo, że już trochę lat mam, to świetnie się bawiłem na tym filmie dla dzieci i sam odbyłem trochę nostalgiczną podróż, że sam teraz z przyjemnością odpaliłem sobie jakąś grę na Pegasusie :)

Oglądam wersję oryginalną, więc dobór głosów naprawdę świetny. I oglądam wersję 2D i ta mi wystarczyła.

8/10

P.S. Przed filmem leciała krótka klasyczna animacja Disneya "Paperman". Naprawdę coś pięknego!
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ehh może uda się spiracić dla oryginalnych głosów...

Odpowiedz
Głównie dla Johna C. Reilly'ego, który idealnie pasuje do Wreck-It Ralpha.
W ogóle teraz trochę emocje opadły i mogę do filmu spokojnie podejść i jestem świadom, że wielki WOW efektów nie było, ani niczego zaskakującego. Ale taki to był sympatyczny film, że dalej pozostaję przy mojej wysokiej ocenie. 8/10. Dobrze się w kinie bawiłem, nawet bardzo dobrze, czegóż chcieć więcej?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Co do tego "Papermana", ciekawa technika zostala wykorzystana. Ciekawe czy Oscarem sie to nie skonczy.

"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Obejrzałem i jestem zachwycony. Wreck-It Ralph miał być fajną jazdą po starych grach, mruganiem do widza itd. ale okazuje się być czymś znacznie więcej. Świetna, świetna baja.

Odpowiedz
Fajnie :) Jeśli można spytać, w jakiej wersji oglądnięty był film? I czy widziałeś także "Papermana".
W sumie to jeżeli chodzi o Oscary za animację pełno i krótkometrażową to według mnie te dwa najbardziej na nie zasługują.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie... eee... spóźniłem się na internetowy seans, ale za to było po angielsku jak bóg przykazał.

Bardzo chętnie zobaczyłbym Papermana bo wygląda świetnie.

Odpowiedz
Myślałem, że taki fajny film będzie się cieszył większą popularnością? A szkoda, gdyż to naprawdę najlepsze animacja 2012 roku. I naprawdę trochę byłoby mi żal, gdyby jednak "Brave" dostało Oscara.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja idę w tym tygodniu. :)
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Jedyne co mnie interesuje: Co tam robią Bison i Zangief?

Odpowiedz
Praktycznie nic. Ten film reklamowano jako jadący po nawiązaniach ale nie jest tak w rzeczywistości.

Odpowiedz
W takim razie olewam to :)

Odpowiedz
Twoja strata :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon