Yellowstone (Paramount, 2018-)
Może krytyka wynika z tego, że jakby nie patrzeć głównymi bohaterami są biali konserwatyści, do tego katolicy, którzy są tutaj przedstawieni jako Ci najmniej źli bo dobrych nie ma w tej historii :D Dlatego pewne środowiska w USA może piec dupa. Ja po czterech odcinkach jestem zachwycony. Klimat, piękne zdjęcia, bardzo ciekawe postacie, świetna historia oraz dużo jatki. Szykuje się serial roku biorąc pod uwagę to, że najlepsze jeszcze przed nami.

Odpowiedz

- Jesteś kowbojem czy obciągnąłeś komuś kutasa za ten kapelusz?
- Po twojej furze wnioskuję, że sam musiałeś często obciągać.

Ja pierdziele :)

Odpowiedz
Ech i pewnie dlatego twardzielskość i męskość jest tylko dla wybranych osób, którzy są w stanie zrozumieć jej tajniki. 

Gdyż normalnie sądziłbym, że dwójka facetów rozmawiających o obciąganiu penisów, powinno brzmieć megagejowsko, ale tutaj wynika z tego, że jednak jest to super męskie i pełne jak to Mental mówi EPY. 
Czasami świat jest dla mnie niepojęty... 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To się nazywa poczucie humoru Lawrence, nie każdy się z tym rodzi.

Odpowiedz
- To nie jest dworzec.
- Jest. Nadjeżdża długi czarny pociąg.
Mocna rzecz. Nie chcę na tym etapie czynić przedwczesnych porównań do arystokracji telewizyjnego westernu, ale już teraz widać, że Yellowstone jest co najmniej blisko kategorii wagowej Deadwood i Hatfields & McCoys; a już na pewno o kilka klas powyżej miętkich w pycie produkcji w rodzaju Hell on Wheels czy Godless. Reakcja krytyki nie dziwi zupełnie, serial jest kompletnie (w pozytywnym znaczeniu) niedzisiejszy, dla lewackich cucków musi być jak opowieść o obcej, kompletnie niezrozumiałej cywilizacji.
Top 3 bohaterów:
1. Beth - może i ruina człowieka, ale niemal każdy jej tekst przywołuje szeroki uśmiech na moją surową twarz, zwłaszcza rozmowy z bratem prawnikiem. Poza tym świetnie zagrana, a i dupcia niczego sobie (kluczowa kwestia do zbadania - w scenie z korytem to Kelly czy dublerka?).
2. Rip - wiadomo, Dan Dority XXI wieku. Hausera kojarzyłem jedynie jako Johnsa z Riddicków, no i jako syna kultowego ojca. Tutaj ewidentnie odwala rolę życia.
3. Rainwater - idealny przeciwnik dla Duttonów: cwany, oślizgły i bezwzględny. Być może najlepiej napisana pod kątem dialogów postać w serialu.
Najsłabszy jak dotąd jest Kayce, umiarkowanie irytujący i zagrany przez upośledzonego klona Boyda Holbrooka.

Odpowiedz
Paszczak napisał(a):Rainwater - idealny przeciwnik dla Duttonów: cwany, oślizgły i bezwzględny. Być może najlepiej napisana pod kątem dialogów postać w serialu.

Co mi się podoba w tej postaci, to jej motywacja - czysta, niczym niezmącona nienawiść do rodziny Duttona i wszystkich białych ranczerów; pragnienie zemsty za wszelką cenę i chęć wymazania z historii każdego białego właściciela ziemskiego w Montanie do czwartego pokolenia wstecz. I rzeczywiście, koleś ma dobre dialogi do gadania, zwłaszcza jego riposty są mistrzowskie. Moja ulubiona:

- How big an area you want sealed?
Rainwater: - To the fucking horizon.

Paszczak napisał(a):Najsłabszy jak dotąd jest Kayce

Kayce przypomina mi mojego dobrego kumpla ze studiów - ta sama mimika twarzy i sposób wyrażania emocji. Pewnie dlatego lubię te postać bardziej niż powinienem.

Odpowiedz
Rozumiem czytając ten temat, że nigdzie tego u nas legalnie obejrzeć nie można i trzeba się posiłkować korsarstwem internetowym?
To ma jakieś polskie napisy czy trzeba w oryginale ściągać i oglądać?
Widziałem, że emisja ma się skończyć 22 sierpnia. Odcinki jakoś na bieżąco są w sieci?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Odcinki są na bieżąco, polskie napisy też się pojawiają szybko.

Odpowiedz
Pierwsze trzy odcinki fantastyczne. Świetne postaci i klimat, kolo dobierający muzykę ma bardzo zbiezny ze mną gust (Puscifer!!!). Nie ukrywam, że park, rezerwat i ich plenery działają bardzo na plus dla budowania klimatu.

Jedyne co mi bardzo zgrzytnęło to ilość dramatu jaką wylali na postać Kejsiego. Przesadzili :)

Odpowiedz
Spoko, to jeszcze nie koniec jego radosnych perypetii.

Odpowiedz
Wspaniały serial. "Dynastia" dla facetów. Sheridanie pisz i reżyseruj więcej, bo ciągle mi mało. Za każdym razem wsiąkam w te światy do końca. Jedyne co mnie tutaj drażni, to pewna przypadkowość wydarzeń - bohater jedzie ulicą i nagle trafia na wytwórnię mety. Potem znowu jedzie i trafia na jakieś porwanie. No dziwny zbieg okoliczności ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W ósmy odcinku dostajemy wgląd w przeszłość Ripa. Jeszcze zanim reżyser ujawnił, o kogo chodzi, od razu wiedziałem, że ten dzieciak to będzie młody Wheeler. Kapitalny wybór obsadowy i świetnie zagrany epizod.

Odpowiedz
Chciałem też przy okazji tematu castingów, pochwalić wybór Josha Lucasa na młodego Costnera. Nie wiem co zrobił nie tak ze swoją karierą, że skończył na gościnnym występie w serialu, ale to był zacny epizod. Fajnie gdyby dostał w przyszłości większą rolę w jakiejś prodkcji Taylora
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Piękne.

edit

Oglądam od początku.

W trzecim odcinku jest mega dialog, który jakoś wcześniej mi umknął. Kayce razem grupą Indian stoją nad dołem i palą zwłoki porywaczy.

Kayce: They didn't rape her.
Ojciec porwanej dziewczyny: If they had we'd be hanging their families from the rafters.

Czy to nie jest wspaniały serial?

Odpowiedz
Pierwsze trzy minuty dzisiejszego finału sezonu:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
slepy napisał(a):Pierwsze trzy minuty dzisiejszego finału sezonu:

"Pierwsze trzy wspaniałe minuty dzisiejszego finału sezonu."

Poprawiłem.

Odpowiedz
Dobra rzecz. Może nie w chuj dobra, ale tak po chłopsku solidna, życiowa. Zakończenie piękne. Już przebieram nóżkami na sezon drugi.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wszystkie wątki otwarte. Drugi sezon zapowiada się potężnie. Do tych, którzy widzieli finał pierwszego:

Odpowiedz
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon