Yellowstone (Paramount, 2018-)
E tam, bardzo dobry sezon, a odcinek 7 ma prawdopodnie najpiękniejsze wyznanie miłości w historii kina.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:odcinek 7 ma prawdopodnie najpiękniejsze wyznanie miłości w historii kina.

Brakuje mi dobrych historii miłosnych. Nie mogę się doczekać.

Odpowiedz
Mogę się założyć, że będzie ci się podobac

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ogląda to ktoś? Bo miejscami wali niezłą telenowelą i schematami sprzed 20 lat. Ale dobra też się nieco znajdzie. Końcówka 9 odcinka daje nadzieję na kozacki finał.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
finał najlepszy z możliwych, byłem cały podjarany ;)

Odpowiedz
No to jedziemy z tym koksem.

[Obrazek: Rip-Wheeler.jpg]

Odpowiedz
(29-08-2019, 21:08)bloonus napisał(a): finał najlepszy z możliwych, byłem cały podjarany ;)

Que? To był chyba jeden z najgłupszych finałów w historii telewizji. Chaos zupełny. Nie wiem jak wyglądała burza mózgów, ale kupy dosłownie nic tu się nie trzyma.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
SPOJLERY!

Drugi sezon gorszy niż pierwszy (który nazwałem, że przypomnę, najlepszym serialem 2018 roku). Złożyło się na to kilka czynników:

- skasowanie albo stopniowe wygaszanie większości kluczowych wątków fabularnych z poprzedniego sezonu (egzekucja kalifornijskiego dewelopera, choroba Duttona, nawet motyw zdrady Jamie'ego okazał się być tylko "na chwilę");
- odcinki 2-5 jakieś chaotyczne mi się wydały (postacie pojawiają się i potem znikają na kilka odcinków, patrz tajemniczy Murzyn, laska-kowbojka, którą Rip wybrał do pracy);
- motyw z rodeo i zdobywaniem forsy na spłatę długów dziadka trochę jakby wyjęty z niedzielnego westernu;
- no i finał - zdecydowanie za łatwo im poszło (biorąc pod uwagę siłę i wpływy przeciwnika); ostatni ep powinien trwać ~75 minut, żeby to wszystko pokazać i opowiedzieć w bardziej wiarygodny i emocjonujący sposób;

Co mi się podobało:

- 7 odcinek - petarda w chooj. Jak pisał slepy - najpiękniejsze wyznanie miłości w historii kina;
- podobały mi się założenia, które legły u podstaw finałowego pojedynku (zabijamy skurwieli, bez litości i bez dyskusji), ale niestety wykonanie tego bardzo słabuje (patrz wyżej);
- wszystkie sceny i dialogi z udziałem Ripa tylko potwierdzają, że to najlepsza rola twardziela w XXI wieku; nie ma aktualnie w telewizji wspanialszej, bardziej humanistycznej postaci;

Pierwszy sezon oceniam na 10/10. Ocena drugiego leci w dół do siedmiu punktów (choć rozważałem nawet 6 z małym plusem). Mam nadzieję, że Sheridan weźmie sobie do serca powyższe uwagi, poprawi błędy i bardziej skondensuje scenariusz. Moja krytyka płynie z głębi serca. Ja naprawdę chcę, aby ten serial był wielki pod każdym możliwym względem.

Odpowiedz
Przede wszystkim pierwszy sezon to było w pełni autorskie dzieło. Sheridan wyreżyserował i napisał wszystkie odcinki. Tu nie wyreżyserował ani jednego, a przy większości scenariuszy miał nawet kilku współautorów. Zaczyna mu się to rozłazić, może też traci zainteresowanie serialem.

Odpowiedz
I to wszystko wyjaśnia. Różnica jakościowa między S01 a S02 jest widoczna gołym okiem.

Cytat:może też traci zainteresowanie serialem.

I myśli nad Sicario 3?

Odpowiedz
Cole Hauser aka Rip Wheeler udzielił niedawno wywiadu dla magazynu "Guns and Ammo":

Pytanie: Czy starasz się zachowywać dyskrecję w kwestii swoich zainteresowań bronią palną?

Hauser: Nie. W tych sprawach jestem bardzo wylewny, nawet między ludźmi w Hollywood. Broń palna to moje prawo jako obywatela. (...) Wszystkie moje dzieci potrafią strzelać i bezpiecznie posługiwać się bronią. Zawsze będą wiedziały, jak się bronić w każdej sytuacji.

Pytanie: Nie obawiasz się, że twój stosunek do broni i to, jak o niej mówisz, mogą zniszczyć ci karierę w Hollywood?

Hauser: Mam to gdzieś. Bycie Amerykaninem i korzystanie ze swobód obywatelskich jest ważniejsze niż moja kariera.

[Obrazek: cole-hauser-yellowstone.jpg]

Powyższą fotę Hauser wrzucił na Insta z dopiskiem: "Good morning Monday ;)"

Odpowiedz
Juz go kocham.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja go kochałem, zanim dowiedziałem się o tym wywiadzie.

Btw, nie jestem gejem.

Odpowiedz
Zacny gość ;) 

[Obrazek: $_3.JPG]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat: Zacny gość ;)

Najpierw seria z full auto, a potem piwko :)

Nie polecam łączenia alkoholu z bronią, ale to w końcu największy twardziel w Montanie, więc on operuje na innych zasadach.

Odpowiedz
Powtórzyłem sobie całość. Drugi sezon ogromnie zyskuje przy ciągłym oglądaniu, bez tygodniowych przerw. Generalnie spośród wszystkich minusów, które wypunktowałem w poprzednim komentarzu, ostał się tylko jeden - ostatni - dotyczący finału. Końcówka jest nadal słaba, zrobiona po łebkach i bardzo nieumiejętnie wygasza napięcie, które wzbierało przez pewien czas.

Podwyższam ocenę do 9-/10.

17 października 2019 roku zakończyły się zdjęcie do S3.

Odpowiedz
Będzie 4 sezon: https://variety.com/2020/tv/news/yellowstone-renewed-season-4-taylor-sheridan-overall-deal-viacomcbs-1203510513/

Odpowiedz
Dałem się wciągnąć! Jadę dzisiaj w robocie maraton 5 odcinków.

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Zwiastun trzeciego sezonu. Premiera 21 czerwca.

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon