Yellowstone (Paramount, 2018-)
Ale Elizę to Ty szanuj.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Módlmy się, żeby 1923 wypaliło, bo mam pewne obawy.

Odpowiedz
Nie, ale serio: ostatni ep (6) to była tragedia. Jakiś stary dziad (postać z siódmego planu) umiera ze starości pod drzewem. No szok. Emocje sięgały zenitu. Akcja ruszyła z kopyta.

Odpowiedz
I jak 1923? Ja jestem rozczarowany, mielenie tego samo co w Y, tylko 100 lat wcześniej. W 1883 mieliśmy przynajmniej kino drogi, podróż za konkretnym celem. Ford jest 100% kopią Costnera. Na plus bardzo fajna Elizabeth. Ale może jeszcze za wcześnie, by wysuwać wnioski po pierwszym odcinku.

Odpowiedz
Mental napisał(a):Jakiś stary dziad (postać z siódmego planu) umiera ze starości pod drzewem. No szok. Emocje sięgały zenitu. Akcja ruszyła z kopyta.

W ostatnim śmigają na zabawę i amory do wesołego miasteczka XD
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Ja tam odpuściłem sobie ten cyrk po drugim sezonie.

Odpowiedz
slepy napisał(a):W ostatnim śmigają na zabawę i amory do wesołego miasteczka XD

Wiem, widziałem. Natomiast Kayce 7 odcinek łazi ponury. Od 2 odcinka czwartego sezonu Sheridan nie ma kompletnie pomysłu na te postać.

Odpowiedz
On miał wcześniej jakiś pomysł na tą postać? Jego arc w pierwszym sezonie to "Seria Niefortunnych Wydarzeń".
W drugim po prostu denerwował.

Odpowiedz
A wystarczyło po prostu przekopiować dobrze Ojca Chrzestnego i zamknąć historię w 4 sezonach. Smuteczek.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Aktualnie nadrabiam 5 sezon i wczoraj podczas projekcji piątego odcinka jebłem :D 
[Obrazek: MEHZ0DL_t.jpg]
Miło, bo niedość że zacny serial to jeszcze tłumacze dodali coś od siebie. A tak to seria nawet spoko, trochę dużo rodzinnych dramów, ale wszystko trzyma poziom. Jak na razie akcje sezonu to bójka w barze dla kowbojów i naparzanka Beth z Eko trollką. Świetny speach Ripa do Pań, że mają to załatwić po kowbojsku a nie jak dzieciaki wijące się na trawniku wyrywając sobie włosy. Tak czy inaczej każdy nowy odcinek oglądam z wypiekami na twarzy. 

Odpowiedz
Szefowie Paramount Network zdecydowali (...) zakończyć serial.

Boże dzięki ci. Wreszcie koniec tej rozmydlonej, rozmiękczonej melodramy.

Odpowiedz
Postanowiłem zacząć przygodę z rodziną Duttonów chronologicznie, czyli od 1883. Po 6 odcinkach jest po prostu ok, fabularnie toto nie porywa, nie ma się specjalnie czym emocjonować, całą robotę robi umiejscowienie akcji w pionierskich czasach, pokazanie innej mentalności, podejścia do życia, przyjemność z takiego kinowego cofnięcia się w czasie. Zdziwiony trochę jestem tempem serialu, nie, żeby mi ono przeszkadzała, tylko że już ponad połowa sezonu, kilka tygodni wędrówki, a karawana ledwo wyjechała z Teksasu, to co, będą tutaj 2-3 kolejne sezonu, żeby zdążyli dojść do Oregonu (czy tam Montany, bo pewnie w trakcie zmienią trasę i już tam zostaną?), czy w ostatnich kilku odcinkach zrobią pięciokrotnie większy dystans niż w pierwszej połowie sezonu?
Ogólnie fajnie się ogląda te twardzielskie czasy i zachowania, ale pod względem scenopisarstwa, czy reżyserii nie ma tutaj nic wybitnego: po prostu porządna robota i przyjemna rozrywka.

Planuję potem obejrzeć 1923 i pierwszy sezon Yellowstone, bo rozumiem, że ten jest najlepszy, a im dalej, tym większa telenowela?

Czy tylko mi się wydaje, że Isabel May to taka nowa wersja Jennifer Lawrence? Podobna uroda i spojrzenie zadziornej dziołchy.

Odpowiedz
Ja jestem po 2 odcinkach pierwszego sezonu Yellowstone (tego pierwotnego) i jest naprawdę dobrze. Takie dosyć to... hmm, normalne? Fajne? Tak jakos bez ideolo?

Odpowiedz
Yellowstone to jest Dynastia dla facetów. Telenowela ale z testosteronem więc super się ogląda, ale żaden to 8 cud świata telewizji
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Simek 1883 to zamknięta całość, kontynuacją jest 1923, więc kolejnych sezonów nie będzie. A co do May to też miałem takie same skojarzenia, wygląda jak siostra/klon Lawrence.

Odpowiedz
@simek

Krótka piłka:

1883 - pierwsza dwa odcinki tak mnie nakręciły i podnieciły, że naiwnie myślałem, iż do końca będzie epa. Ale nie było. Aczkolwiek zakończenie wątku Elsy świetne.

1923 - zaskakująco dobra rzecz. Dużo się strzelajo i zabijajo.

Yellowstone - ten serial tak spektakularnie stoczył się w chujoze, że głowa mała. Nigdy czegoś podobnego nie doświadczyłem. 4 sezon ledwo zdzierżyłem, a 5 oglądam, przewijając odcinki. Ogólnie początkowe dwa sezony najlepsze, 10/10. Trzeci dobry.

Odpowiedz
Jadę dalej z 1883 i mam mieszane uczucia, bo zdarzają się motywy po prostu piękne, ale zaraz potem musi wjechać logika gry komputerowej i obowiązkowa strzelanina, których większość wydaje mi się zupełnie nierealistyczna, bodajże w 7. odcinku jest potyczka czterech naszych bohaterów kontra 13 (!!!) bandytów, oczywiście wygrana dosyć bezproblemowo (trzy draśnięcia) przez tą czwórkę, po prostu z przysiadu odjebali wszystkich, gdy tamci strzelali na wiwat. Do tego ten ratunek Elsy w ostatnim momencie, no zbyt grubymi nićmi to wszystko szyte.

Odpowiedz
Jest sens oglądać 1923 bez znajomości Yellowstone i 1883?

Odpowiedz
Ja kończę odcinek 7 pierwszego sezonu i w tym czasie już umarło/zostało zabite chyba 5 osób. Jest swietnie i na dodatek piękne krajobrazy Montany. A postaci są prawdziwe i krwiste.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon