http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
14-12-2022, 01:13
|
Yellowstone (Paramount, 2018-)
|
|
Ale Elizę to Ty szanuj.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-12-2022, 01:13
Nie, ale serio: ostatni ep (6) to była tragedia. Jakiś stary dziad (postać z siódmego planu) umiera ze starości pod drzewem. No szok. Emocje sięgały zenitu. Akcja ruszyła z kopyta.
14-12-2022, 16:42
I jak 1923? Ja jestem rozczarowany, mielenie tego samo co w Y, tylko 100 lat wcześniej. W 1883 mieliśmy przynajmniej kino drogi, podróż za konkretnym celem. Ford jest 100% kopią Costnera. Na plus bardzo fajna Elizabeth. Ale może jeszcze za wcześnie, by wysuwać wnioski po pierwszym odcinku.
22-12-2022, 13:22 Mental napisał(a):Jakiś stary dziad (postać z siódmego planu) umiera ze starości pod drzewem. No szok. Emocje sięgały zenitu. Akcja ruszyła z kopyta. W ostatnim śmigają na zabawę i amory do wesołego miasteczka XD
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-12-2022, 14:12 slepy napisał(a):W ostatnim śmigają na zabawę i amory do wesołego miasteczka XD Wiem, widziałem. Natomiast Kayce 7 odcinek łazi ponury. Od 2 odcinka czwartego sezonu Sheridan nie ma kompletnie pomysłu na te postać. 22-12-2022, 14:33
On miał wcześniej jakiś pomysł na tą postać? Jego arc w pierwszym sezonie to "Seria Niefortunnych Wydarzeń".
W drugim po prostu denerwował. 22-12-2022, 14:35
A wystarczyło po prostu przekopiować dobrze Ojca Chrzestnego i zamknąć historię w 4 sezonach. Smuteczek.
22-12-2022, 15:31
Aktualnie nadrabiam 5 sezon i wczoraj podczas projekcji piątego odcinka jebłem :D
Miło, bo niedość że zacny serial to jeszcze tłumacze dodali coś od siebie. A tak to seria nawet spoko, trochę dużo rodzinnych dramów, ale wszystko trzyma poziom. Jak na razie akcje sezonu to bójka w barze dla kowbojów i naparzanka Beth z Eko trollką. Świetny speach Ripa do Pań, że mają to załatwić po kowbojsku a nie jak dzieciaki wijące się na trawniku wyrywając sobie włosy. Tak czy inaczej każdy nowy odcinek oglądam z wypiekami na twarzy. 09-01-2023, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2023, 15:50 przez Predator895.)
Szefowie Paramount Network zdecydowali (...) zakończyć serial.
Boże dzięki ci. Wreszcie koniec tej rozmydlonej, rozmiękczonej melodramy. 07-02-2023, 11:04
Postanowiłem zacząć przygodę z rodziną Duttonów chronologicznie, czyli od 1883. Po 6 odcinkach jest po prostu ok, fabularnie toto nie porywa, nie ma się specjalnie czym emocjonować, całą robotę robi umiejscowienie akcji w pionierskich czasach, pokazanie innej mentalności, podejścia do życia, przyjemność z takiego kinowego cofnięcia się w czasie. Zdziwiony trochę jestem tempem serialu, nie, żeby mi ono przeszkadzała, tylko że już ponad połowa sezonu, kilka tygodni wędrówki, a karawana ledwo wyjechała z Teksasu, to co, będą tutaj 2-3 kolejne sezonu, żeby zdążyli dojść do Oregonu (czy tam Montany, bo pewnie w trakcie zmienią trasę i już tam zostaną?), czy w ostatnich kilku odcinkach zrobią pięciokrotnie większy dystans niż w pierwszej połowie sezonu?
Ogólnie fajnie się ogląda te twardzielskie czasy i zachowania, ale pod względem scenopisarstwa, czy reżyserii nie ma tutaj nic wybitnego: po prostu porządna robota i przyjemna rozrywka. Planuję potem obejrzeć 1923 i pierwszy sezon Yellowstone, bo rozumiem, że ten jest najlepszy, a im dalej, tym większa telenowela? Czy tylko mi się wydaje, że Isabel May to taka nowa wersja Jennifer Lawrence? Podobna uroda i spojrzenie zadziornej dziołchy. 20-02-2023, 10:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2023, 10:50 przez simek.)
Ja jestem po 2 odcinkach pierwszego sezonu Yellowstone (tego pierwotnego) i jest naprawdę dobrze. Takie dosyć to... hmm, normalne? Fajne? Tak jakos bez ideolo?
20-02-2023, 10:50
Yellowstone to jest Dynastia dla facetów. Telenowela ale z testosteronem więc super się ogląda, ale żaden to 8 cud świata telewizji
20-02-2023, 12:39
Simek 1883 to zamknięta całość, kontynuacją jest 1923, więc kolejnych sezonów nie będzie. A co do May to też miałem takie same skojarzenia, wygląda jak siostra/klon Lawrence.
20-02-2023, 13:55
@simek
Krótka piłka: 1883 - pierwsza dwa odcinki tak mnie nakręciły i podnieciły, że naiwnie myślałem, iż do końca będzie epa. Ale nie było. Aczkolwiek zakończenie wątku Elsy świetne. 1923 - zaskakująco dobra rzecz. Dużo się strzelajo i zabijajo. Yellowstone - ten serial tak spektakularnie stoczył się w chujoze, że głowa mała. Nigdy czegoś podobnego nie doświadczyłem. 4 sezon ledwo zdzierżyłem, a 5 oglądam, przewijając odcinki. Ogólnie początkowe dwa sezony najlepsze, 10/10. Trzeci dobry. 21-02-2023, 04:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2023, 04:16 przez Mental.)
Jadę dalej z 1883 i mam mieszane uczucia, bo zdarzają się motywy po prostu piękne, ale zaraz potem musi wjechać logika gry komputerowej i obowiązkowa strzelanina, których większość wydaje mi się zupełnie nierealistyczna, bodajże w 7. odcinku jest potyczka czterech naszych bohaterów kontra 13 (!!!) bandytów, oczywiście wygrana dosyć bezproblemowo (trzy draśnięcia) przez tą czwórkę, po prostu z przysiadu odjebali wszystkich, gdy tamci strzelali na wiwat. Do tego ten ratunek Elsy w ostatnim momencie, no zbyt grubymi nićmi to wszystko szyte.
21-02-2023, 12:27 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |