Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,883
Liczba wątków: 11
Sezon 2 skończony. Ze wszystkimi zarzutami się zgadzam ale lista zalet jest tutaj tak dużą ze nie mogę mu dać mniej niż bardzo solidne 8/10.
Odcinek 7 to jedyny na razie któremu dałem 10/10. Jest przezajebisty pod każdym względem.
Skąd ta nienawiść Beth do Jamiego? Mam nadzieje, ze się dowiem.
Najlepiej zagrane postaci to Rip i Beth. John Dutton też daje radę, ale ta dwójka najlepsza. Jakoś tez lubię postać Jimmy'ego, ale wielka szkoda ze zniknęła ta kowbojka-Indianka z rancza!
25-02-2023, 13:30
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,900
Liczba wątków: 15
Cytat:Skąd ta nienawiść Beth do Jamiego? Mam nadzieje, ze się dowiem.
Wyjaśnia się w 3 sezonie i ma to spore implikacje później w dalszym rozwoju postaci Jaimiego. Moim zdaniem jego konflikt jest najciekawiej rozwijany w serialu
25-02-2023, 13:58
Do the crane, Danny-boy!
Trzeci sezon niby taki słaby ale wciągnąłem go w 2 dni. Rzeczywiście, trochę wolno się rozwija i akcja jest trochę rozmyta przez perypetię kowbojów i dramy rodzinne, ale nie przeszkadza mi to zbytnio (może poza tymi dwoma lambadziarami z rodeo i teksańska kowbojką która zastąpiła fajną Avery). Postać Jamiego uzyskała dużo głębi, tak samo Beth - to wszystko na wielki plus. Plusem jest też stałe obcowanie z piękną przyrodą (piękna scena wypuszczania narowistego konia do rezerwatu mustangów). Finał jednak słabuje i jest trochę tandetny z tymi zamachami.
Już się zżyłem z tym uniwersum i może trudno mi czasem być krytycznym ale widzę tez parę niekonsekwencji i dziury scenariuszowe. Niemniej jednak, podobało mi się na mocne 7/10.
01-03-2023, 01:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2023, 15:14 przez Doppelganger.)
Do the crane, Danny-boy!
Mam pewien problem z końcówka 3-go sezonu i kontynuacją wątku Jimmy'ego w czwartym. Widać na końcu sezonu 3 że Jimmye'go mocno poskładalo po ataku na ranczo. Naturalnym jest że dostał podczas walki, ale w czwartym wychodzi na to że to niby dlatego, że znowu polazł na rodeo i tam się połamał - dlatego zostaje odesłany z Travisem na Ranczo 6666. Ktoś to wyłapał czy tylko ja?
EDIT: Sezon 4 skończony. Dużo lania wody, fabuła rozwija się wolno, są pierdolety jak Kacey medytujący 4 dni w górach, aktywiści ekologiczni itp. No ale chyba widzę jakie to będzie miało znaczenie w fabule. Sporo wątków kowbojskich. Sezon może trochę słabszy niż trzeci, ale niech będzie 7/10 bo ciągle jest to Yellowstone w które już wsiąkłem całkowicie.
Niemniej jednak widząc że nie ma jeszcze całego sezonu 5go, na razie odpuszczę sobie i zajmę się prequelami.
02-03-2023, 14:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2023, 11:52 przez Doppelganger.)
Do the crane, Danny-boy!
Plotki o 6tym sezonie:
Sheridan planuje tez podobno kolejny serial po zakonczeniu Yellowstone, z tymi samymi bohaterami poza Johnem Duttonem, co sugeruje wiadomo zakonczenie w sezonie 6.
Niech się dogadaja i odpowiednio to zakonczą, uniwersum jakie buduje Sheridan ma spory potencjał.
14-03-2023, 13:10
Stały bywalec
Liczba postów: 2,691
Liczba wątków: 0
Wróciłem ostatnio na zatokę zobaczyć czy pojawiły się nowe odcinki ostatniego sezonu i okazało się że już widziałem wszystkie. Recap tego sezonu w przyszłym.
- starucha rzuca szklanką
- Dutton nie lubi nowej pracy
- Jamie puka pod prysznicem
- kowboje idą do wesołego miasteczka
- kowboje idą do baru
- kowboje jadą po krowy
- staruch umiera pod drzewem
Niev będzie łatwo tego przebić.
14-03-2023, 15:25
Stały bywalec
Liczba postów: 4,908
Liczba wątków: 4
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
17-06-2023, 07:45
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,413
Liczba wątków: 5
Klikam po Amazonie i mi się pokazało. Obejrzałem pierwszy odcinek i to ma zadatki na coś fantastycznego. Temetu nie chcęczytać z wiadomych względów.
Czy dociągną na tym poziomie do końca czy tradycyjnie spieprzą po drodze? Bo ten koleżka Szeridan to potrafi zrobić coś świetnego albo żenującego.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
20-01-2024, 19:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2024, 19:17 przez Dr Strangelove.)
Stały bywalec
(20-01-2024, 19:16)Dr Strangelove napisał(a): Klikam po Amazonie i mi się pokazało. Obejrzałem pierwszy odcinek i to ma zadatki na coś fantastycznego. Temetu nie chcęczytać z wiadomych względów.
Czy dociągną na tym poziomie do końca czy tradycyjnie spieprzą po drodze? Bo ten koleżka Szeridan to potrafi zrobić coś świetnego albo żenującego.
Nie dociągną. Już nie pamiętam w którym momencie zaczyna się równia pochyła. I tak oglądam dla widoczków, ale szybko z czegoś co miało zadatki (nawet tego nagromadzeniawszystkich tragedii Kayce'go) na totalny sztos, stacza się w przeciętność z przebłyskami. Przynajmniej dwa pierwsze sezony warto obejrzeć. Potem to już zależy jak bardzo siądzie ci klimat współczesnej kowbojskiej telenoweli ;)
20-01-2024, 19:44
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,529
Liczba wątków: 374
Nie dociągną. 4 i 5 sezon są straszne. 5 jest tak zły, że po kilku odcinkach przestałem oglądać.
20-01-2024, 20:04
Miss Avatara 2016
A to szkoda, początek fajny. No nic, pooglądam więc ile się da, dla widoczków i aktorów, których jest tu sporo takich co lubię :)
Dzięki za odpowiedzi.
20-01-2024, 20:29
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Co kto lubi. Dla mnie serial trzyma poziom do samego końca. Niesamowite widoki, swietni aktorzy. Taka wspolczesna Gra o Tron z kowbojami:D
Jaram sie jak las i nie moge doczekac finalu tej historii.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
20-01-2024, 20:43
Miss Avatara 2016
To oni to nadal kręcą? Myślałem, że skończyli. Nie chcę szukać po internecie, żeby nie wdepnąć w jakieś spoilery.
20-01-2024, 20:47
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Za nie cały rok ma byc part 2 piątego sezonu. Final serialu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
20-01-2024, 20:53
Miss Avatara 2016
A, to ok, dzięki.
W ogóle zajebistym pomysłem jest, że "główny zły" (no tak przynajmniej mi się wydaje), nie jest jakiś kolejny białas miliarder tylko Wódz Wielka Zemsta, który chce za wszystkie krzywdy Indian, dopierdolić białasom, wykorzystując do tego białasów :)
Aha. I czołówka jest świetna. Na granicy kiczowatej epy, ale na pewno nie będę przewijał :)
20-01-2024, 21:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2024, 21:31 przez Dr Strangelove.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,234
Liczba wątków: 67
Już drugi sezon zaczyna posysać, a im dalej ,tym gorzej, także generalnie nie warto.
20-01-2024, 23:57
Stały bywalec
(20-01-2024, 21:27)Dr Strangelove napisał(a): Wódz Wielka Zemsta
Totalnie niewykorzystany wątek. Zapowiadało się rzeczywiście świetnie.
21-01-2024, 02:05
Miss Avatara 2016
Dobra, to już więcej nie piszcie, bo całkiem stracę ochotę :D
21-01-2024, 13:37
Do the crane, Danny-boy!
Serial się trochę zmienia po 2 sezonie, jest inny, ale dalej dobry. Po prostu na inne rzeczy już kładzie akcenty. Jak dla mnie dalej jest to co co mnie totalnie wciągnęło i żałuje ze już niedługo to się wszystko skończy.
W pierwszym odcinku leci ten genialny kawałek jak Duttonowie jadą zrobić porządek, mam nadzieję żr zwróciłeś uwagę:
21-01-2024, 18:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2024, 18:02 przez Doppelganger.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,048
Liczba wątków: 8
Całość jest na SkyShowtime.
Yellowstone to Dynastia dla facetów, jak ktoś kiedyś określił serial Sheridana. Idealnie oddaje to czym ten serial jest. Początkowo wydaje się że to produkcja trochę jak Sami Swoi tylko z kowbojami i na poważnie, walka o ranczo, ale z czasem okazało się, że Sheridana czym dłużej serial trwa bardziej interesują romanse, melodramat, piękne widoki, i tak naprawdę to co powinno być głównym wątkiem serialu jest wątkiem trzecioplanowym. Jest to tak naprawdę obyczajówka co widać zwłaszcza w ostatnich seriach, gdy wydaje się że będą się skupiać na zemście, a przez większość odcinków śledzimy rozterki głównych bohaterów. To jest jeden z tych seriali, któremu dobrze by zrobiło to gdyby nie miał ileś tam sezonów, ale góra jeden lub dwa sezony, bo wtedy fabuła nie byłaby tak rozwodniona, a nawet poweim tak, że z dotychczasowych wszystkich sezonów/odcinków, dałoby się zrobić jeden dobry film sensacyjny Sheridana, gdyby wyciąć wszystkie te zamulacze, romanse, bo fabuły to jest na jeden film. Choć przyznaję że jak w końcu dotarło do mnie że Sheridan tym razem nie robi typowego swojego męskiego kina, tylko obyczajówkę, to jakoś lepiej mi się ogląda, bo nie liczę na to na co liczyłem w 1 serii. W ogóle z tym serialem jest taka zabawna sytuacja, że jak go w Polsce nie było, bo nie było SkyShowtime to miał swojego stałego tłumacza na napisy24, którego zapał do tłumaczenia malał coraz bardziej z każdym kolejnym sezonem. Co sezon powtarzał, że kończy, ale w końcu coś w nim/niej (nie pamiętam czy to kobieta czy facet) pękło i przestał tłumaczyć, mimo tego że któraś z ostatnich serii miałą lepsze recenzje, ale nie dał sie nabrać. No i to pokazuje jaki to serial, gdy nawet tłumaczowi się odechciało:)
A to że serial byłby lepszą produkcją jakby miał tylko 1 sezon, albo góra dwa, pokazują spinoffy/prequele, czyli 1860 z Samem Eliottem (i klonem Jennifer Lawrence) i 1920 z Harrisonem Fordem i Helen Mirren, w których jest też pełno kiczu, telenoweli, melodramatu jak z kina klasy B, ale dzięki temu że 1860 to zamknięta całość, a 1920 raczej więcej niż dwa sezony nie będzie miał, to te wszystkie wątki są tak skondensowane do 10 odcinków, że nie przeszkadzają mi, a nawet są urocze, jak wątek romansowy tych młodych w 1920 przypominających trochę melodramat jak z kina klasy B. Dzięki temu że jest mało odcinków seriale nie są tak rozwodnione jak oryginał.
21-01-2024, 18:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2024, 18:23 przez michax.)
|