Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,402
Liczba wątków: 76
Ogólnie to cały serial od pewnego czasu jest jedną wielką reklamą jego prywatnego rancza i sposobu na życie, no ale tutaj przeszedł w tym wszystkim samego siebie :)
Ja tam lubię te jego produkcje, 3 sezon "Mayor of Kingstown" po fatalnym drugim wrócił na dobre tory, drugi sezon "Lioness" choć ciut słabszy niż świetny pierwszy to nadal bardzo dobra rozrywka a "Landman" na razie to moja jego ulubiona serialowa robota jak do tej pory, świetnie mi się to ogląda.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-12-2024, 15:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2024, 15:57 przez slepy51.)
Chrissie Watkins' arm
Najbardziej oczywisty a jednocześnie chyba najlepszy finał, jaki mogliśmy dostać. Co by o Sheridanie nie mówić to trzeba mu przyznać, że pięknie to wszystko pozamykał, ani grama fałszu czy jakiegoś zbędnego zapychacza, wszystko tip top. Całościowo nigdy nie był to serial wybitny, choć zaczął z naprawdę wysokiego C. Jasne, różne mniejsze lub większe skuchy się po drodze przytrafiały ale zawsze i do samego końca oglądało mi się go z wielką przyjemnością i za to wypadałoby wszystkim zaangażowanym w jego powstanie i emisję podziękować. Kawał naprawdę porządnej telewizji.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
17-12-2024, 03:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2024, 03:34 przez slepy51.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,845
Liczba wątków: 5
No to streść pan w kilku zdaniach co tam się stało.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
17-12-2024, 09:17
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,923
Liczba wątków: 11
Z tego co czytam, to już po 1883 można się było domyślić jak to się skończy. Obejrzę w czwartek to coś napisze więcej.
17-12-2024, 11:31
Chrissie Watkins' arm
w bardzo wielkim skrócie:
Sprzedali ranczo za bezcen Indianom pod rezerwat, po pogrzebie Johna Beth pojechała do Jamiego, obskoczyła od niego srogi wpierdol po czym wpadł Rip, jebnął go parę razy o ścianę po czym Beth ubiła go nożem, na koniec "upozorowali" wszystko że wyszło że Jamie chciał zajebać Beth i uciekł, chociaż trafił wiadomo gdzie. No i w sumie tyle, po sprzedaży rancza wszyscy się rozjechali w swoją stronę - Kayce z rodziną zamieszkali tam gdzie do tej pory, Beth z Ripem kupili nowe ranczo itp.
Ogólnie nawet nie chodzi o to co pokazali i jak to się skończyło, bo nic niespodziewanego i nieoczywistego się nie wydarzyło, ale jak było to nakręcone - ciężko to wytłumaczyć komuś, kto porzucił serial w trakcie oglądania i go olał - ja jak pisałem oglądałem te kowbojskie wygibasy z przyjemnością i finał wydał mi się w punkt, takie "Yellowstone" w pigułce i trochę nostalgiczne podsumowanie całości z otwartymi furtkami na jakieś dalsze opowieści w tym świecie.
17-12-2024, 12:27
Miss Avatara 2016
To brata zabiła? No to nieładnie :(
A Costner jak przeczytałem nie strzelił samobója tylko go zabili?
Winni ponieśli odpowiedzialność?
17-12-2024, 12:40
Chrissie Watkins' arm
Przybranego brata, którego nienawidziła od lat wiadomo za co :) No z Duttonem to już w pierwszy odcinku było wyjaśnione co i jak, nie zostawili miejsca na żadne domysły. A czy winni ponieśli odpowiedzialność? No Jamie, który poniekąd wszystko nieumyślnie zapoczątkował został ubity, jego baba odpowiedzialna bezpośrednio za wynajęcie tych którzy to zrobili też, a głównego szefa tej "firmy" zastraszył Kayce, że też ma kolegów i może go i jego rodzinę w każdej chwili ubić jak ten się zbliży do jego rodziny po raz kolejny. No i Beth na koniec powiedziała panu śledczemu co ma zrobić i czego szukać żeby tych winnych ujawnić.
17-12-2024, 12:52
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,956
Liczba wątków: 15
Kurde, myslalem ze skoro poczatkowo skopiowali punkt wyjscia z Ojca Chrzestnego to już pójdą za ciosem i powielą w całości dwójkę i trójkę ;)
17-12-2024, 13:13
Do the crane, Danny-boy!
Nie podobalo mi sie jak Kayce odpuscil mordercom ojca - co to mialo byc? It's not the Dutton way.
Ja wiem, że on pipa zawsze był troche, no ale tutaj sie należało.
17-12-2024, 14:49
Do the crane, Danny-boy!
Serial zakończony bo mam nadzieje ze 6go sezonu nie będzie bo po co? Niech sobie robią spin-off z Beth i Rapem ale pewnie cudów tam nie będzie.
Watki pozamykane, zakończenie było takie jak się spodziewałem po obejrzeniu 1883. Sheridan miał to pewnie już zaplanowane a tylko absencja Costnera pokrzyżowała mu trochę szyki scenariuszowe. Sam wolałbym aby zostało to inaczej rozwiązane, no ale cóż.
Cały ten sezon miał taki nostalgiczny wyraz: widać było ze kowboje i Sheridan żegnają się z tym stylem życia który odchodzi powoli w zapomnienie. Przeszkadzała mi za to promocja Sheridana, jeśli on serio jest takim gościem jak w tym serialu to chyba nie dziwne ze Costner nie mógł się z nim dogadać.
Aktorsko najlepiej dala radę tutaj Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser i oczywiście Costner.
Serial od sezonu trzeciego z czystej akcji wszedł na klimaty kowbojskiego życia, ale jak już pisałem, ja to kupiłem i lubiłem to oglądać.
Będzie mi Yellowstone brakować. Całość serialu (bo dla mnie to koniec mimo ze coś tam niby się spekuluje o sezonie 6) to 8/10
19-12-2024, 11:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2024, 11:25 przez Doppelganger.)
Użytkownik
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 0
Skończyłem Yellowstone. Widać było, że był całkiem inny plan na ostatni sezon, ale Costner pokrzyżował plany.
Co do ostatniego sezonu (5B te 6 ostatni odcinków) to zaczęło się słabo. Pierwsze dwa odcinki to było rozczarowanie. Zaczynając od rozwiązania wątku Johna Duttona, przez krzyki Beth przez cały odcinek. Jakby wszyscy byli pokryci rdzą i ciężko wchodziło im się w role.
Ale od 11 odcinka do końca już było ok. Wątki domknięte w satysfakcjonujący sposób, a po prostu dobrze się to oglądało.
Serial zaczął się jako serial sensacyjny o obronie rancza. Szczególnie pierwszy sezon, gdzie co chwila coś się działo, Kayce wpadał przypadkowo w kolejne problemy, spotykał porwane dziewczynki i pedofili. Było tego wręcz za dużo. Wraz z trwaniem serialu był on coraz bardziej celebracją i hołdem dla wymierającego zawodu kowboi. I ten hołd było widać, że był zrobiony od serca, że Taylor Sheridan naprawdę zna i ceni ten świat. Mi się za to oglądało to świetnie, poznawanie ich świata, jak wygląda ich praca. Szczerze mówiąc ciekawiło mnie to bardziej niż pojedynki Beth z przybranym bratem Jamie.
Również przesłanie tego serialu było mocno ekologiczne. Ale nie ekologia taka jak jest w mainstreamie, by nie jeść mięsa, nie latać samolotami itp. Tylko szacunek do natury, do terenów dzikich i życie w symbiozie z tym, co dostarcza matka natura. Jak sam nie lubię ekologicznych wtrętów obecnie w Hollywood, to fajnie, że tutaj zostało to zrobione inaczej i pokazane z drugiej strony.
Satysfakcjonujący finał historii rancza Yellowstone.
28-12-2024, 11:40
Miss Avatara 2016
Na Netflixie się pojawił 3 sezon i postanowiłem choć ten dokończyć.
Heh, ten Sheridan to jakiś wariat. Nawet go szanuję jak on bezkompromisowo sobie tę historię rozwija. W sumie ma w dupie jakiekolwiek prawdopodobieństwo czy realizm. Ma być w tym miejscu trup to będzie. Tu mają kogoś powiesić to powieszą. No i wisienka na torcie to ostatni odcinek gdzie są sceny jak ze Strefy Gazy :D
Przewijam to pierdolenie kowbojów, rodea i flirty bo jest tego za dużo. Może w ten sposób jakoś obejrzę do końca :)
Jest jakaś stronka gdzie to można bezpłatnie obejrzeć? Nie zabulę za to.
Ok znalazłem nawet szynko.
29-12-2024, 16:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2024, 16:11 przez Dr Strangelove.)
Chrissie Watkins' arm
Dr Strangelove napisał(a):Przewijam to pierdolenie kowbojów, rodea i flirty bo jest tego za dużo. Może w ten sposób jakoś obejrzę do końca :)
Dla mnie to najlepsze, co ten serial ma do zaoferowania i jego serducho, bez tego pierdolenia kowbojów, rodea i innych scenek rodzajowych z ich pracy (ok, flirtów mogłoby być mniej, szczególnie niepotrzebne były te dupeczki w bunkhousie) pozostałaby sama taka sobie historyjka rodzinna jakich wiele :)
29-12-2024, 16:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2024, 16:45 przez slepy51.)
Miss Avatara 2016
Co kto lubi. Na mój gust jest tego po prostu za dużo. Ten cały Sheridan ma oko do szczegółów, potrafi dobrze dobrać i poprowadzić aktorów, ale scenariusze to jednak powinni mu pisać ludzie ogarnięci, bo sam to jest jak dzieciak w sklepie ze słodyczami.
Chce wszystkiego i zjada za dużo.
Poszczuł gościa grzechotnikiem, LOL :)
29-12-2024, 19:05
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
(29-12-2024, 16:44)slepy51 napisał(a): Dr Strangelove napisał(a):Przewijam to pierdolenie kowbojów, rodea i flirty bo jest tego za dużo. Może w ten sposób jakoś obejrzę do końca :)
Dla mnie to najlepsze, co ten serial ma do zaoferowania i jego serducho, bez tego pierdolenia kowbojów, rodea i innych scenek rodzajowych z ich pracy (ok, flirtów mogłoby być mniej, szczególnie niepotrzebne były te dupeczki w bunkhousie) pozostałaby sama taka sobie historyjka rodzinna jakich wiele :)
To plus widoczki Montany. Amen.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
29-12-2024, 19:23
Miss Avatara 2016
Jezu...
Serio nie wiem jak można bez przewijania śledzić choćby losy tego przychlasta co się dwa razy połamał i go wysłali gdzieś tam, żeby się czegoś nauczył.
Ja rozumiem, że fajnie jest popatrzeć jak pędzą bydło, albo zaganiają mustangi na tle pięknych gór i lasów, ale te drugo i trzecioplanowe postaci i ich "przygody" z muzyką country w tle to po prostu nędza.
I jeszcze 5 sezon ma 14 odcinków. Czuję to samo co z "BCS", tylko tam to do ostatniego sezonu była petarda a tutaj już robię bokami.
30-12-2024, 20:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2024, 20:49 przez Dr Strangelove.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,106
Liczba wątków: 8
Ten przychlast dostał osobny serial "6666". Z Yellowstone jest tak, że najlepsze są spinoffy/prequele.
02-01-2025, 02:03
Captain Skullet
Liczba postów: 20,379
Liczba wątków: 128
No nie wiem, spinoff z Fordem to kompletne dno.
02-01-2025, 10:36
Miss Avatara 2016
"Obejrzałem" do końca, przewijając połowę. Cały ten Sheridan to kutas i debil. Miał forsę, miał doskonałą obsadę, nakręcił 5 sezonów i jeszcze dali mu zrobić spin-offy i wszystko dokumentnie zjebał. To mogła być pozycja absolutnie kultowa i jeden z najlepszych seriali w historii, ale niestety nie jest.
A widoczki Montany to se można obejrzeć na "National Geographic" a nie w serialu który kosztował pewnie jakieś dziesiątki milionów dolarów za sezon.
Szkoda całej tej obsady bo aktorsko to była czysta zajebioza, z którą ten dałn nie wiedział co zrobić.
Scena kolacji z wegańską aktywistką:
- Co to jest?
- Kaczka.
- Czy ty wiesz, że kaczki łączą się w pary na całe życie?
- Jeśli panią to pocieszy to zabiłem oboje.
Takich kapitalnych scenek i dialogów była tu masa, szkoda, że nie złożyło się to w porządną historię.
02-01-2025, 11:38
Captain Skullet
Liczba postów: 20,379
Liczba wątków: 128
Sheridan to przeraźliwie marny scenarzysta, jeden z najgorszych z jakimi się kiedykolwiek zetknąłem, a ten cały festiwal żenady jaki tu odpierdolił trudno porównać z czymkolwiek.... chyba że z wypocinami Matta Reevesa ewentualnie :P
Cytat: i wszystko dokumentnie zjebał.
Nie wszystko. 1883 mu wyszło o jakieś parę poziomów wyżej i dało się obejrzeć bez zgrzytania zębami (pomijając część narracji głównej bohaterki).
Dobrze, że od tego zacząłem, bo w innym wypadku podejrzewam, że bym się juz nie zmusił do oglądania.
02-01-2025, 16:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2025, 16:49 przez Gieferg.)
|