16-01-2013, 19:56
|
Złote Globy
|
|
Wszystko wskazuje na to, że Tina Fey i Amy Poehler znowu poprowadzą Złote Globy:
http://www.gossipcop.com/tina-fey-amy-poehler-hosting-golden-globes-2014-returning-hosts/ Na zeszłorocznych Globach ani jakoś nie irytowały, ani też nie zapadły mi jakoś w pamięci. 27-08-2013, 14:41 Cytat:Na zeszłorocznych Globach ani jakoś nie irytowały, ani też nie zapadły mi jakoś w pamięci.Pewnie dlatego znów dostały tę fuchę.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 27-08-2013, 14:54
Jest Cranston, jest Paul, jest BREAKING BAD. Nic mi wiecej nie potrzeba :) Jest też Elba za LUTHERa, ale na bank nie wygra.
12-12-2013, 16:27
Może wkleimy całą listę, dla przejrzystości?
FILM - DRAMAT "Zniewolony. 12 Years a Slave" "Kapitan Phillips" "Grawitacja" "Tajemnica Filomeny" "Wyścig" FILM - KOMEDIA LUB MUSICAL "American Hustle" "Ona" "Co jest grane, Davis?" "Nebraska" "Wilk z Wall Street" REŻYSERIA Alfonso Cuarón - "Grawitacja" Paul Greengrass - "Kapitan Phillips" Steve McQueen - "Zniewolony. 12 Years a Slave" Alexander Payne - "Nebraska" David O. Russell - "American Hustle" SCENARIUSZ "Ona" "Nebraska" "Tajemnica Filomeny" "Zniewolony. 12 Years a Slave" "American Hustle" AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W FILMIE DRAMATYCZNYM Cate Blanchett - "Blue Jasmine" Sandra Bullock - "Grawitacja" Judi Dench - "Tajemnica Filomeny" Emma Thompson - "Ratując pana Banksa" Kate Winslet - "Labor Day" AKTOR PIERWSZOPLANOWY W FILMIE DRAMATYCZNYM Chiwetel Ejiofor - "Zniewolony. 12 Years a Slave" Matthew McConaughey - "Dallas Buyers Club" Tom Hanks - "Kapitan Phillips" Robert Redford - "All Is Lost" Idris Elba - "Mandela: Long Walk to Freedom" AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W KOMEDII LUB MUSICALU Amy Adams - "American Hustle" Julie Delpy - "Przed północą" Greta Gerwig - "Frances Ha" Julia Louis-Dreyfus - "Ani słowa więcej" Meryl Streep - "Sierpień w hrabstwie Osage" AKTOR PIERWSZOPLANOWY W KOMEDII LUB MUSICALU Christian Bale - "American Hustle" Bruce Dern - "Nebraska" Leonardo DiCaprio - "Wilk z Wall Street" Oscar Isaac - "Co jest grane, Davis?" Joaquin Phoenix - "Ona" AKTORKA DRUGOPLANOWA W FILMIE KINOWYM Sally Hawkins - "Blue Jasmine" Jennifer Lawrence - "American Hustle" Lupita Nyong'o - "Zniewolony. 12 Years a Slave" June Squibb - "Nebraska" Julia Roberts - "Sierpień w hrabstwie Osage" AKTOR DRUGOPLANOWY W FILMIE KINOWYM Barkhad Abdi - "Kapitan Phillips" Daniel Brühl - "Wyścig" Bradley Cooper - "American Hustle" Michael Fassbender - "Zniewolony. 12 Years a Slave" Jared Leto - "Dallas Buyers Club" MUZYKA "All Is Lost" "Mandela: Long Walk to Freedom" "Złodziejka książek" "Zniewolony. 12 Years a Slave" "Grawitacja" PIOSENKA "Atlas" - "Igrzyska Śmierci: W pierścieniu ognia" "Let It Go" - "Kraina lodu" "Ordinary Love" - "Mandela: Long Walk to Freedom" "Please Mr. Kennedy" - "Co jest grane, Davis?" "Sweeter Than Fiction" - "One Chance" ANIMACJA "Krudowie" "Minionki rozrabiają" "Kraina lodu" FILM ZAGRANICZNY "Życie Adeli - Rozdział 1 i 2" "Wielkie piękno" "Polowanie" "Przeszłość" "Kaze tachinu" SERIAL DRAMATYCZNY "Breaking Bad" "Downton Abbey" "Żona idealna" "House Of Cards" "Masters Of Sex" AKTORKA W SERIALU DRAMATYCZNYM Julianna Margulies - "Żona idealna" Tatiana Maslany - "Orphan Black" Taylor Schilling - "Orange Is The New Black" Kerry Washington - "Skandal" Robin Wright - "House Of Cards" AKTOR W SERIALU DRAMATYCZNYM Bryan Cranston - "Breaking Bad" Liev Schreiber - "Ray Donovan" Michael Sheen - "Masters Of Sex" Kevin Spacey - "House Of Cards" James Spader - "Czarna lista" SERIAL KOMEDIOWY "Teoria wielkiego podrywu" "Brooklyn Nine-Nine" "Dziewczyny" "Współczesna rodzina" "Parks and Recreation" AKTORKA W SERIALU KOMEDIOWYM LUB MUZYCZNYM Zooey Deschanel - "Jess i chłopaki" Lena Dunham - "Dziewczyny" Edie Falco - "Siostra Jackie" Julia Louis-Dreyfus - "Figurantka" Amy Poehler - "Parks & Recreation" AKTOR W SERIALU KOMEDIOWYM LUB MUZYCZNYM Jason Bateman - "Bogaci bankruci" Don Cheadle - "Kłamstwa na sprzedaż" Michael J. Fox - "The Michael J. Fox Show" Jim Parsons - "Teoria wielkiego podrywu" Andy Samberg - "Brooklyn Nine-Nine" MINI-SERIAL ALBO FILM TELEWIZYJNY "American Horror Story: Coven" "Wielki Liberace" "Dancing on the Edge" "Top of the Lake" "The White Queen" AKTORKA W MINI-SERIALU ALBO FILMIE TELEWIZYJNYM Helena Bonham Carter - "Burton & Taylor" Rebecca Ferguson - "The White Queen" Jessica Lange - "American Horror Story: Coven" Helen Mirren - "Phil Spector" Elisabeth Moss - "Top of the Lake" AKTOR W MINI-SERIALU ALBO FILMIE TELEWIZYJNYM Matt Damon - "Wielki Liberace" Michael Douglas - "Wielki Liberace" Chiwetel Ejiofor - "Dancing on the Edge" Idris Elba - "Luther" Al Pacino - "Phil Spector" AKTOR DRUGOPLANOWY W SERIALU, MINI-SERIALU ALBO FILMIE TELEWIZYJNYM Josh Charles - "Żona idealna" Rob Lowe - "Wielki Liberace" Aaron Paul - "Breaking Bad" Corey Stoll - "House of Cards" Jon Voight - "Ray Donovan" AKTORKA DRUGOPLANOWA W SERIALU, MINI-SERIALU ALBO FILMIE TELEWIZYJNYM Jacqueline Bisset - "Dancing on the Edge" Janet McTeer - "The White Queen" Hayden Panetierre - "Nashville" Monica Potter - "Parenthood" Sofia Vergara - "Współczesna rodzina" 12-12-2013, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2013, 16:43 przez Lawrence.)
Mam nadzieję, że do tylko 2 nominacje dla Wolf of Wall Street świadczą nie o średnim jak na Scorsese filmie, a o tym, że mało ludzi go widziało.
12-12-2013, 17:15
Pierwszy raz od niepamiętnych (przeze mnie) czasów grupa filmów spod znaku komedia/musical jest wyraźnie mocniejsza niż dramaty.
12-12-2013, 17:19
Komedią zapewne w takim samym stopniu, jak niesławny Turysta. Globy chyba już tak mają. :P
12-12-2013, 17:25
Walk the Line też było jako komedia/musical i w sumie nie było ani tym, ani tym. Wyglada to tak jakby chcieli wcisnąć na siłe, zeby jakies dwa inne sie zmiescily do dramatów.
12-12-2013, 17:27
Cieszą mnie nominacje dla Kapitana Hanksa i Grawitacji (zdaje się, że po cztery) i mając duże oczekiwania wobec Wilka z Wall St i American Hustle cieszy mnie ich uznanie. Poza tym, mało mnie reszta obchodzi.
12-12-2013, 17:31
Chyba już dawno nie było tak dramatycznie złych nominacji w kategorii najlepszy film animowany.
Za to lista kandydatów za komedię/musical nie wygląda na skleconą z samych zapychaczy, tylko dlatego że coś musieli nominować. 12-12-2013, 17:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2013, 17:58 przez Mierzwiak.)
Trudno żeby były lepsze, kiedy filmy animowane były słabe. Minionki to dno totalne. Kraina lodu taka se. Krudowie trochę lepsi (z tego towarzystwa chyba najlepsi).
12-12-2013, 17:59
O, w końcu ktoś Tatianę Maslany docenił. Zbyt silnej konkurencji nie ma, może coś ugra...
Ech, kogo ja oszukuję...
Why are you firing wallnuts at me?
12-12-2013, 18:58 (12-12-2013, 17:27)Crov napisał(a): Walk the Line też było jako komedia/musical i w sumie nie było ani tym, ani tym. Wyglada to tak jakby chcieli wcisnąć na siłe, zeby jakies dwa inne sie zmiescily do dramatów. Może nie jest komedią ani musicalem, ale jest filmem muzycznym, więc nie widzę problemu. Co mnie najbardziej poruszyło w nominacjach: 1. Film dramat - 12 years a slave musi tutaj pozamiatać, innej opcji nie widzę przy tak słabej obsadzie. 2. Film komedia/ musical - obsada lepsza niż wśród dramatów, w zasadzie szykują się same bardzo dobre filmy, chociaż co tu robi Wilk z Wall Street, skoro kategoria wyżej jest taka słaba? Po cichu liczę na Her. 3. Reżyseria - tylko Steve McQuenn! 4. Scenariusz - gdzie Coenowie, co tu robią jakieś Tajemnice Filomeny, wygra pewnie Spike Jonze. 5. Aktorzy- Co tu robi Hanks, który cały film wykrzywia morde i strzela miny jakby zaraz miał popuścić, co tu robi dziadek Redford, który przez półtora godz męczy się sam ze sobą, reszta w porządku, cieszy przede wszystkim obecność Phoenixa, chociaż jemu pewnie to zwisa i powiewa ;) 6. Aktorki - nic ciekawego, wygra Blanchett i Lawrence 7. Film zagraniczny - powinno wygrać Polowanie, bo Farhadi wygrał ostatnio. Ale i tak wygra Adelka, bo była molestowana przez reżysera... 8. Serial dramatyczny - co tu robi Żona idealna i Downton Abbey? Masters of sex obstawiałem, że będzie bo to najlepsza premiera tej jesieni. Przy braku Homeland, co jest nie tylko nieporozumieniem, ale wręcz skandalem, trzymam kciuki za House of Cards. Ale przecież i tak wszyscy wiedzą, że wygra BB, bo przecież kolejnej szansy mieć nie będzie. Więc niech się fanboje pocieszą, że ich the best serial 4ever w końcu coś wygra. buahahahahaha 9. Aktor w dramacie - Spacey, wiadomo, musiał być i mam nadzieję, że wygra, Spader kradnie każdą scenę w Blacklist, ale nomka chyba na wyrost, Sheen gra naprawdę świetnie, więc można to przeboleć, Schreiber - nie wiem, bo nie widziałem, ale komentarze nie są mu przychylne, Cranston wiadomo, że wygra, bo musi (patrz pkt 9). Brak Lewisa kolejnym nieporozumieniem - gość odcinkiem dziewiątym wciągnął nosem całe to towarzystwo! 10. Aktorka w dramacie - Trzymam kciuki za Robin Wright, bo przy tak słabej konkurencji chyba nie ma z kim przegrać. Brak Claire Danes - chyba największe nieporozumienie ostatnich 50 lat. 11. Film telewizyjny lub mini serial - trzymam kciuki za AHS, ale pewnie i tak wygra pedałek Liberace... Podsumowując: bieda, a w niektórych kategoriach celowe pominięcie najlepszych, żeby inne (wiadomo jakie) mogły wygrać...
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi
12-12-2013, 19:51
Minionki to typowa kontynuacja hitu, czyli więcej, mocniej, ale słabiej. Na kraine lodu ide w niedziele, Krudów sobie jutro obejrzę.
Ogólnie nominacje mi sie podobaja, moze tylko szkoda, że tak mało nominacji dla 'Wyścigu", zaskoczenie jesli chodzi o nominacje nowego Scorsese w kategorii komedia (chociaż film w zwiastunie właściwie wygląda na taki radosny). Z piosenek zdecydowanie najlepsza jest ta U2 i innego wyboru nie akceptuję. Serial musi wygrać Breaking bad i Cranston. Trzymam kciuki za McConaugheya, Bullock, Bruhla i Delpy.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
12-12-2013, 19:52
Fajnie olali Homeland. Z serialu, który w zeszłym roku wygrał wszystko co miał do wygrania, nie ostała się nawet jedna nominacja. Nie wiem, czy poziom faktycznie tak spadł, bo utknąłem na 4 odcinku, ale serio, nie było nawet miejsca dla Claire Danes? Nominowanie w tej kategorii Taylor Schilling za Orange is the New Black to jakiś żart chyba, bo tak jak pisałem w krótkiej piłce, to jeden z większych obsadowych baboli ostatnich lat.
Z plusów: - olanie Ophry - nominacje dla Rush - Sofia Vergara - nie wiem o co biega z nominowaniem tego beztalencia do wszystkich możliwych nagród, ale w pięć minut podałbym ze 30 lepszych ról, (Anna Gunn? Którakolwiek pani z Gry o Tron? Albo jak już chcieli nominować Orange is the new black za cokolwiek, to może prędzej Kate Mulgrew albo Taryn Manning?) Na minus: - olanie Veep - gdzie jest Lana del Rey i Young and Beautiful? 12-12-2013, 20:01 (12-12-2013, 19:51)Pan_Samochodzik napisał(a): 8. Serial dramatyczny - co tu robi Żona idealna i Downton Abbey? Masters of sex obstawiałem, że będzie bo to najlepsza premiera tej jesieni. Przy braku Homeland, co jest nie tylko nieporozumieniem, ale wręcz skandalem, trzymam kciuki za House of Cards. Ale przecież i tak wszyscy wiedzą, że wygra BB, bo przecież kolejnej szansy mieć nie będzie. Więc niech się fanboje pocieszą, że ich the best serial 4ever w końcu coś wygra. buahahahahaha A to nie jest czasem tak, że Homeland będzie nominowane (jak będzie, ofkors) za trzeci sezon dopiero w następnym roku? Nie widzę tu żadnego skandalu, jeno brak zgrania emisji odcinków z nominacjami do Globów. O ile pamiętam, podobna sytuacja zdarzyła się z czwartym sezonem Breaking Bad i rozdaniem Emmy w 2011. 12-12-2013, 20:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2013, 20:06 przez Norton.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,528 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,122 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy | Never Fuck With Me | 418 | 84,483 |
31-03-2010, 01:41 Ostatni post: Negrin |
|
| Złote Maliny 2008 | Snuffer | 24 | 5,405 |