Złote Globy
(06-01-2019, 19:02)Kuba napisał(a): If Beale nie ma nominacji za muzyke ;)
Szkoda w sumie bo na trailerze brzmi to wspaniale.

Nie wiem czemu ubzdurałem sobie, że Britell za IBSCT został nominowany :P W takim razie obstawiam Hurwitza.

A tak szczerze Panowie, to też mi w tym roku ta gala zwisa i też sobie o niej przypomniałem dzięki FW. Widać, że czasy się zmieniają i liczy się już powoli dla tych gildii głównie oglądalność galii. Inaczej to nigdy nie nominowaliby "Black Panther" czy "Bohemian Rhapsody". Jedynie to trzymam kciuki za Close i Mortensena tak z samej sympatii i na tym koniec mej ekscytacji.

Odpowiedz
(06-01-2019, 22:55)Norton napisał(a): Racja, panowie. To jest taki rok, w którym mam kompletne wyjebongo na każdy film z puli nominowanych - żaden nie wydaje się interesujący. Przeglądałem nazwiska i tu też nie ma nic ciekawego; na siłę mogę życzyć nagrody Withnailowi (bo Grant to spoko aktor), ale nawet nie wiem, w czym zagrał i czy zasłużył.

Nie bronie kompletnie tegorocznego poziomu Globów, ale intryguje mnie to o nazwiskach i "nie ma nic ciekawego". Pod tym względem akurat jest świetnie, chyba, że Mortensen, Cooper Dafoe, Bale, Redford, Chalamet, Driver, Ali, Cuaron, Lanthimos, King, Stone, Weisz, McKay to jakaś nisza i totalnie nie warte obserwowania osoby.

Jeśli ASiB wygra ja osobiście będe bardzo zadowolony bo realną alternatywą jest Black Panther.

Odpowiedz
Globy i Oscary, dla mnie osobiście, zmieniły się o tyle, że kiedyś zdarzało się mieć dylemat komu w danej kategorii kibicować (!) i ogólnie w ogóle było komu kibicować, dzisiaj to się kompletnie odwróciło.

Odpowiedz
Mam pracującą noc, więc sobie włączyłem tę galę. No i na starcie miła sprawa - Douglas z nagrodą. Lubię go, a ten serial nawet jakoś tam kojarzę, bo widziałem kilka odcinków. Nie wiem, czy to niespodzianka, czy pewniak. Chwilę później jednak na scenę weszła obsada z "Black Panther" i zaczęli gadać o tym, jak ten film zmienia świat, po czym krzyknęli "Wakanda Forever". Już mam dość :-D

edit
Regina King, która wygrała za rolę drugoplanową w "If Beale Street Could Talk" mówi właśnie, że we wszystkich jej produkcjach od tego roku będzie zatrudniać tyle samo kobiet i mężczyzn. Namawia także wszystkich producentów do tego.

Ciężka ta gala
.

Odpowiedz
LOL. Dopiero teraz się obudziłem i widzę nawet, że nikt tutaj tutaj tych Globów nie śledzi xD

Ps. Jak czytam relację Srebrnika to już wiem, że zamiast śledzić tej szopki to lepiej wracać do spania.

Odpowiedz
Zdecydowanie lepiej :-D Jedynym sympatycznym motywem była nagroda Cecila DeMilla dla Bridgesa, bo przygotowano z tej okazji montaż z różnych jego ról, a narratorem był Sam Elliot. No taki oddech nazwijmy to "starego Hollywood".

edit
Co? "Bohemian Rhapsody" wygrało w głównej kategorii. Nie ogarniam :-D
.

Odpowiedz
LOL! "Bohemian Rhapsody" z Globem za dramat!? W sumie modliłem się by "Black Panther" nie wygrało, więc Bóg istnieje. Szkoda tylko, że musiał być na tyle złośliwy by nagrodzili podobne barachło.

EDIT: Swoją drogą więrzę, że powtórzyła się sytuacja z Oscarów i prezenterzy dostali kopertę z nazwiskiem Ramiego Malka, a już nie chcieli ujawniać kolejnej żenującej wpadki (choć dla mnie przyznanie się do pomyłki byłoby zdecydowanie mniejszą jak ten Glob dla BR)

Odpowiedz
Na Oscarach i tak wygra Roma. A Złote Globy się zbłaźniły to fakt ;)
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Matko świntoo, kto to widziooł?

Nie no, tegoroczne Złote Globy to jakiś niesmaczny żart. jeśli chodzi o nagrody filmowe. Mimo wszystko wygrało mniejsze zło. Zaskoczenie? Narodziny gwiazdy bez ważnej nagrody.
A i jeszcze jeden w sumie plus - nagroda za muzykę dla First Mana. Najlepsza i najcudowniejsza <3

PS Seriale to co innego - The Kominsky Method! Stawiałem na ten serial i cieszy mnie to, że wygralo, aczkolwiek Kidding także było wśród moich faworytów. Douglas był świetny, ale jednak szkoda mi Carreya.

PS2 teraz zauważyłem, że największą przegraną wieczoru - Amy Adams :(( nie ma dobra na świecie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Czego innego spodziewaliście się po rozdaniu Globów przypadającego na najgorszy sezon nagród ever? :)

Spokojna głowa, "Bohemian Rhapsody" nie zbliży się nawet do wygranej w głównej kategorii na Oscarach, ale już sam fakt, że ma spore szanse na nominację... Ech, co jest grane, HFPA? Były alternatywy: ASiB, Spike Lee...

"Green Book" też zaraz zje kontrowersja, to solidny crowd-pleaser z dobrymi dialogami i świetnym duetem aktorskim, ale traktujący tematykę dość dyskusyjnie, a te przemówienia na scenie już zdążyły zirytować wiele osób. Nie ma startu do "Faworyty".

Cieszą zwycięstwa pań, Close może wreszcie dostanie swojego Oscara, a jeśli przegra, to z Colman. King wciąż w grze, niezależnie od SAG. Szkoda Coopera. Brawo Alfonso, oby tak do gali oscarowej!

Odpowiedz
Dziwi bardzo totalna porażka ASiB. Przegrana Adams oczywista, nie rozumiem czemu niektórzy nadal sie oszukują, że ona ma jakiekolwiek szanse. Jeśli nie King to duet z Faworyty (która pewnie nadgoni przy okazji BAFT).
Aktorsko rosną szanse Bale'a, Viggo są już malutkie.

Odpowiedz
W ramach ciekawostki, % pozytywnych recenzji dziesięciu ostatnich zwycięzców w kategorii Best Drama:

The Social Network - 95%
The Descendants - 89%
Argo - 96%
12 Years A Slave - 95%
Boyhood - 97%
The Revenant - 78%
Moonlight - 98%
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - 91%
Bohemian Rhapsody - 62%

Odpowiedz
Nagrody serialowe są nawet spoko, poza nagrodzeniem Maddena za Bodyguard i Sandry Oh za Killing Eve, którzy fajnie wypadli w serialach, które są fajną rozrywką, ale powinna para Rhys i Russell dostać, bo to była ostatnia szansa by ich nagrodzić. Można powiedzieć, że nagrodą pocieszenia jest zwyciestwo w kategorii dramat, choć oczywiście zasłużył Americans.

Douglas jest dobry w KM, ale jednak to powinien dostać Carrey, ewentualnie Glover lub Hader.

Za serial komediowy ja bym nagrodził 2 sezon Mrs Maisel - to dla numer jeden wśród seriali zeszłego roku, który jest jeszcze lepszy jak w sezonie pierwszym, ewentualnie Barry lub Kidding.

Super że dostała Brosnahan za Mrs Maisel ponownie, tak jak i Ben Whishaw za Skandal w angielskim wydaniu - ja też bym ich nagrodził.

Nie dziwię się że Clarkson dostała, ale ja bym nagrodził Iwonkę za Opowieść podręcznej. Nie tylko z pobudek patriotycznych, tylko za to że pokazała, że jest też dobrą aktorka dramatyczną, a nie tylko role w serialach rozrywkowych jak Chuck.

Super że Zabójstwo Versace dostało, to jeden z moich seriali 2018 roku, tak samo jak Criss za główną rolę - dla mnie zagrał na poziomie MacLachlana w 3 sezonie TP dwa lata temu. Dla mnie to jedna z najlepszych ról zeszłego roku.

Szkoda Amy Adams i Laury Dern, które zasługiwały, ale nie dziwię się nagrodzie dla Arquette, bo też stworzyła świetną rolę.

Odpowiedz
(07-01-2019, 06:24)Kryst_007 napisał(a): . Szkoda tylko, że musiał być na tyle złośliwy by nagrodzili podobne barachło.

Porównywanie tych filmów to dopiero barachlo.
Oglądałes to w ogole? Nie pasuje ci rola Maleka?
To masz niewielkie pojęcie jak zagrał

ILU z was w ogole to oglądało że tak klapiecie?
Mierzwiak wstawia oceny procentowe z recenzji, gdzie ponad 80% ma... Avatar. No to rzeczywiscie swiadczy o jakości tych recenzji
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mierzwiak nie broni jakości recenzji tylko wrzucił to wyłącznie w formie ciekawostki zauważ.

Ja nie widziałem. Nie chce. Queen są super, ale sam film wygląda marnie. Nie spodziewam się niczego po za niezłą rozrywką i marną biografią. Może jakby robił to Martin...

Odpowiedz
Nie widziałes to nie masz prawa głosu.
"Avatar" z dwóch powodów tam nie pasuje- wysokie oceny i... że wygrał.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(07-01-2019, 12:41)shamar napisał(a):
(07-01-2019, 06:24)Kryst_007 napisał(a): . Szkoda tylko, że musiał być na tyle złośliwy by nagrodzili podobne barachło.

Porównywanie tych filmów to dopiero barachlo.
Oglądałes to w ogole? Nie pasuje ci rola Maleka?
To masz niewielkie pojęcie jak zagrał

Ależ ja film oglądałem i przez większość czasu się męczyłem. Gdyby nie końcowa sekwencja z "Live Aid" to zacząłbym sobie włosy z głowy wyrywać. Choc Malek był świetny - nie zaprzeczam!

Odpowiedz
On był dobry, ale poza tym to jakiś koszmarek zbudowany wyłącznie na piosenkach. W kinie po tym filmie byłem świadkiem ciekawej sytuacji. 3/4 sali zostało na napisach, ale nie z powodu wrazenia, jakie film wywołał. Nie czekano też oczywiście na żadne dodatkowe sceny. Po prostu leciały piosenki. M.in. nieobecne w filmie "Show must go on".

Taki to film. Nieważne co na ekranie, ważne że słuchać Queen.
.

Odpowiedz
Krótko:

- Bohemian Rhapsody - do sceny z Live Aid będę wracał na pewno!
- Roma - zieeeeew, nigdy więcej, nie pamiętam nawet jednej sceny, którą chciałbym zobaczyć jeszcze raz.

Ponadto: Bohemian Rhapsody > Black Panther, więc mogło być gorzej.

(06-01-2019, 23:37)Mierzwiak napisał(a): Globy i Oscary, dla mnie osobiście, zmieniły się o tyle, że kiedyś zdarzało się mieć dylemat komu w danej kategorii kibicować (!) i ogólnie w ogóle było komu kibicować, dzisiaj to się kompletnie odwróciło.

Same here. Jedyna rzecz, która mnie obeszła podczas czytania artykułu o Globach na onecie, to fakt, że zmienili wygląd samych statuetek (na dużo, dużo brzydsze). :P

Odpowiedz
Bądźmy szczerzy - wygrało mniejsze zło. Z dwojga złego lepsze BR niż BP :) Ba, lepiej też, że 'świętujemy' wygraną filmu o Queen niż nowego Spike'a Lee.

W idealnym świecie Roma byłaby nominowana w dramacie i by zgarnęła Złoty Glob. A Zimna wojna w filmie nieanglojęzycznym i również by wygrała. Niestety nie jesteśmy w idealnym świecie. Jesteśmy w świecie, w którym dużo rzeczy jest do dupy, ale zawsze mogło być jeszcze gorzej :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon