Z archiwum X
Ja za gnoja dość mało odcinków widziałem, także z dość świeżym podejściem obejrzałem 7 sezonów, w sumie jest dobrze. Generalnie sytuacja podobna co w Buffy czy Doktorze Who - odcinki genialne przeplatają się z średniactwem czy wręcz totalnym, nieoglądalnym chłamem. Mitologia jest spoko w 2 pierwszych sezonach kiedy jeszcze nie kombinują, potem to już raczej fabularny chłam, chociaż czasem warty uwagi ze względu na rozwój relacji między postaciami (najlepiej wypada to w czwartym sezonie w odcinkach z chorobą Scully). Ósmy sezon dopiero przede mną (nadrabiam Doktora przed odcinkiem jubileuszowym), ale w sumie ciekawi mnie jak też Terminator wypadnie, Patricka zawsze lubiłem nawet mimo tego, że krąży sobie ciągle na drugim planie.
Co do zdjęć - najlepiej zdecydowanie wypadają pierwsze trzy sezony, potem zmienili genialnego operatora na jakąś bandę patałachów ( :-) ), i serial zrobił się IMO wizualnie przeciętny, ale z przebłyskami, zwłaszcza w odcinkach eksperymentalnych.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Z tym porownaniem do Buffy i Doctora bym nie przesadzal. O ile w pierwszym sezonie jest troche tych slabych odcinków (w drugim juz nie pamietam, bo troche mi sie zlewaja), ale trzeci, czwarty i piaty pamietam, ze ogladalem w przyjemnoscia bez jakiejś żenady. I nigdy nie mialem tego problemu co przy Doctorze, ze musialem cos przewijac.

Odpowiedz
O poziom odcinków niemitologicznych sie nie martwię. Regularnie wracam do niektórych (Drive, Home, najlepszy imo dwuczęściowiec - Tempus Fugit). Tak więc jest co oglądać, przy czym moje pytanie odnosiło się bardziej do tego, czy jest sens tracić czas na cały serial od początku.

Odpowiedz
No to raczej nie ma sensu, lepiej powtórzyć sobie całe "Miami Vice" :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ja w zeszłym roku zafundowałem sobie powtórkę całości i absolutnie NIE żałuję. Nie wiem jak można tu mówić o zażenowaniu. Względnie kiepskich odcinków jest tu na tyle mało, że można to spokojnie przeboleć.

Odpowiedz
(20-10-2013, 14:52)jarod napisał(a): . Generalnie sytuacja podobna co w Buffy czy Doktorze Who - odcinki genialne przeplatają się z średniactwem czy wręcz totalnym, nieoglądalnym chłamem.

Nie do końca się zgodzę, tj. ani Buffy, ani Doctor nie mają tak dużej amplitudy, w X-Files zdarza się wielokrotnie po absolutnie genialnym epizodzie następny to totalny crap, zaś Buffy najsłabsze raczej akumuluje w 1 i 4 serii (wyjątek Hush) a te najlepsze gdzieś indzie; z kolei Doctor chyba nie ma aż tak dobrych odcinków a już na pewno nie ma ich tak dużo. Obie w sumie nie są momentami tak dobre jak najlepsze Z archiwum X ani tak złe jak te najgorsze.

gdybym miał powtarzać, to zapewne cześć odcinków bym przewinął, a zaoszczędzony czas poświęcił na podwójna dawkę Prometeusza, Złej Krwi, Karaluchów, Domu...

Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ja jestem stale zachwycony, choć cały serial widziałem już 4-5 razy.:)

Odpowiedz
[Obrazek: gxxl_5262c8fb-ec84-4fbe-b16c-54370aa613db.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
widescreen, panie i panowie :)

Odpowiedz
Teraz to już w ogóle nie ogarniam, jakaś stacja puszcza, a na Blu dalej nie ma? :P

Przyjrzałem się temu bliżej i widać, że obraz jest lepszy (nie na tyle, na ile bym sobie tego życzył), szkoda tylko, że często to 16:9 wygląda na poprzycinane :/ Mam nadzieję, że to nie jest do końca oficjalny stan remasteringu, który zobaczymy na Blu? Wie ktoś, coś? :P

Odpowiedz
Dziwnie to wygląda - jedne ujęcia wyglądają na typową wiedescreenową kompozycję, inne przycinane są na chama. Brakowało im oryginalnych taśm czy co?

Odpowiedz
Swoją drogą gdzieś w czerwcu na Blu wychodzi też Twin Peaks :) Z rozkoszą sobie powtórzę, ale tutaj pewnie trzeba będzie zadowolić się 4:3.

Odpowiedz
Twin Peaks w całkiem konkretnym HD dostępne jest już od dawna...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
tak sobie oglądam konsekwentnie co jakiś czas i od mojego poprzedniego postu jestem w połowie siódmego sezonu. ale miałem męczarnie w odcinku FPS, najgorszy dotychczasowy odcinek, ogólnie te 'komputerowe' co były na początku serialu 2-3 odcinki gdzie maszyny, komputery, budynki czy coś mordowały ludzi były słabe ale to co się działo w tym odcinku... :(

Odpowiedz
Gill i David uroczo sobie flirtują na twitterze:

[Obrazek: tumblr_n4h583Eaa11qzi80do1_500.jpg]

Odpowiedz
Nie, jestem Mierzwiakiem z KMFu. I Filmwebu też. Albertino z filmwebu jest Albertino z KMFu.

Odpowiedz
Ja jestem Albertino z KMFu, a Snuffer jest Albertino z filmwebu. Mierzwiak jest Albertino z ogłoszeń towarzyskich dla panów szukających panów.

Odpowiedz
Na pewno juz kazdy slyszal o plotkach o powrocie X-FILES. Tego podobno chce FOX (i Mulder, he he).

http://www.slashfilm.com/x-files-return/

Ale wlasnie sluchalem rozmowy z Gillian, w ktorym calkiem sporo o X-Files. Miala ona miejsce niedawno i Gillian zapytana czy chcialaby zrobic wiecej X-Files odpowiada w taki sposob, jakby wiedziala, ze kolejny sezon serialu jest juz przygotowywany. Bo, gdy rozmowcy sugeruja kolejny film, ona pyta czy nie woleliby zobaczyc kolejnego sezonu 6-8-12 odcinków. :)

http://www.nerdist.com/pepisode/nerdist-podcast-gillian-anderson/

Odpowiedz
jaram się tym newsem. Bardzo. Seriale obecnie przeżywają odrodzenie, ich budżety często dorównują blockbusterom, studia potrafią zadbać o skrypty, więc łącząc te fakty, można oczekiwać czegoś rewelacyjnego, i ja tego oczekuję. Oby Gillian i David zgodzili się wziąć w tym udział!!!
loading podpis...

Odpowiedz
Jak Duchovny i Anderson by się nie zgodzili to chyba nikt o zdrowych zmysłach by tego nie reaktywował.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości