Zapomniani aktorzy
nigdy bym nie poznał, ze to MJF.

Odpowiedz
ok, dzieci:) czas na artystów z górnej półki:

[Obrazek: 245621053e55c2ba29.jpg]

warren oates. za życia anonimowy. po śmierci też niewielu o nim pamięta. ostatnio benicio del toro wspomniał, że to jego ulubiony aktor. nie ukrywam - dla mnie również aktorska ikona. na wielu fotach przypomina, co tu dużo mówić, osiedlowego żula:

[Obrazek: warren-oates-2-sized.jpg]

raz go widziałem jak człapał po czerwonym dywanie i wierzcie mi - widok był dziwny. koleś idealnie komponuje się z krajobrazem umierających, wysuszonych amerykańskich prerii. do twarzy mu także w białej koszuli splamionej krwią.

dżentelmena na zdjęciu poniżej wstyd przedstawiać:

[Obrazek: leevancleefg.jpg]

leone powiedział o nim kiedyś piękne zdanie - że jego oczy wypalają dziury w taśmie filmowej.

Odpowiedz
E tam, to są starzy wymiatacze! O nich świat nigdy nie zapomni. Po prostu im się tylko zmarło, ot co! ;-)
Bo idąc tym tropem należałoby dorzucić też tego tego pana, choć nie uważam by został on zapomniany.

[Obrazek: Steve.jpg]
a kto zapomniał, niech się wstydzi, o! ;-)

Odpowiedz
Pojawiły sie plotki, że w biografii McQueena ma go grać Matthew Fox. Dziwactwo.

Odpowiedz
Dla mnie to nawet niewyobrażalne! Przecież Fox nie tylko z twarzy ale nawet z postury nie przypomina McQueena.

Arahan napisał(a):Z jakiego filmu pochodzi fotka z młodym Cruisem i Peanem ?

Szkoła kadetów/Taps (1981)

Odpowiedz
Dzięki Monika :D Jeżeli już wymieniliście takiego klasyka jak McQueen to ja dorzucam:

[Obrazek: gregory-peck1.jpg]
Gregory Peck jakby ktoś nie wiedział

Odpowiedz
Mental napisał(a):na wielu fotach przypomina, co tu dużo mówić, osiedlowego żula

True. :) Ale i tak od patrzenia w jego pysk poprawia mi się humor. Możecie coś polecić z Warrenem poza Bring me the head .... i Dziką Bandą?

Cytat:do twarzy mu także w białej koszuli splamionej krwią.

[Obrazek: 132524__head_l.jpg]
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Może nie tyle zapomniany, co niedoceniany. Joaquim de Almeida, który ma ryj jak "idź stąd bo stracisz zęby". Albo jak alfons. Zależnie od roli.

[Obrazek: Joaquim-de-Almeida-187x251-10kb-media-72...580676.jpg][Obrazek: 995DPO_Joaquim_de_Almeida_001.jpg]

Odpowiedz
To temat o zapomnianych aktorach czy legendach kina? Bo zaczynam się gubić.

Odpowiedz
Joaquim de Almeida - świetny - dla niego tylko warto zobaczyć 3 sezon "24" bo nie ustępuje znanym przestępcom z wielkiego ekranu.

Odpowiedz
Phil napisał(a):Co to za film? Ten drugi.

Mnie się wydaje, że to Desperado. Wyglądał tam przefantastycznie! ;-)

Odpowiedz
Cytat:Joaquim de Almeida - świetny - dla niego tylko warto zobaczyć 3 sezon "24" bo nie ustępuje znanym przestępcom z wielkiego ekranu
Nie znam faceta i nie poznałem, że w odróżnieniu od wszystkich innych gangsterów z 24 miałby być lepszym aktorem, niczym się nie wyróżniał.

Odpowiedz
Tak, to Desperado.

Odpowiedz
Cytat:Nie znam faceta i nie poznałem, że w odróżnieniu od wszystkich innych gangsterów z 24 miałby być lepszym aktorem, niczym się nie wyróżniał

No co ty - pierwsza połowa 3 sezonu jest właśnie dzięki niemu o wiele lepsza niż druga.

Odpowiedz
Monika napisał(a):E tam, to są starzy wymiatacze! O nich świat nigdy nie zapomni. Po prostu im się tylko zmarło, ot co! ;-)

a zatem zrób mały eksperyment: spytaj kogokolwiek, czy wie, kim był Warren Oates. a potem spytaj o McQueena. efekty będą zatrważające:)

Odpowiedz
W co drugim sezonie 24 pierwsza połowa jest lepsza, problem rozwiązywany jest mniej więcej w połowie, a druga połowa to zawsze problemy wzięte z kosmosu. Tak będzie nawet jeśli w pierwszych połowach zagrają amatorzy a w drugiej zdobywcy oscarów.

Odpowiedz
Mental napisał(a):czy wie, kim był Warren Oates. a potem spytaj o McQueena. efekty będą zatrważające:)

No tutaj masz rację. Bo ja sama Oatesa kojarzę tylko z dwóch filmów, ale za to jakich! :-)

Odpowiedz
jakich?

Odpowiedz
Dzika banda i Dajcie mi głowę Alfredo Garcii. Jednak teraz przejrzałam jego filmografię i wdzę, że jednak będę musiała nadrobić zaległości. :-)

Odpowiedz
<ok>

a pamiętacie tego kozaka? poniżej kadr z caliguli - filmu do oglądania w rodzinnym gronie i w towarzystwie dzieci:

[Obrazek: caligula-with-malcolm-mcdowell.jpg]

ostatnio pojawił się u zombiaka w halloween. swoją droga zombie robi fantastyczną robote: odkopuje dinozaury i przywraca je do życia. polać mu za to!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon