11-03-2010, 14:23
|
Trailery filmowe.
|
|
Nie no, ale sami pomyślcie, średniowieczna brutalność w PG-13? Kiepski żart. Obcinania głów i tryskającej krwi bo strzałach w głowę czy szyje nie zobaczymy. Do tego nie będą mogli w filmie dożylnie se podawać narkotyków, straszne! Chyba za karę nie dam im zarobić na mnie, bo i tak normalna wersja wyjdzie dopiero na DVD/Blu - przemontowana i z dodatkowymi scenami, może będzie nawet coś na miarę "Kingdom of Heaven".
Demokracja: Bóg, który zawiódł
Pitero napisał(a):Snappik napisał(a):Gladiator też był blockbusterem I do tego zmierzam - można zrobić film epicko-brutalny jak się chce.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-03-2010, 15:19
Ale to było 10 lat temu :)
Dziś żyjemy nawet w innym świecie, gdzie psychoza ratingu MPAA toczy to forum i Hollywood od kilku lat. 11-03-2010, 15:51
Nowy Robin raczej Księcia Złodziei nie przebije. Zresztą zajmujemy się tak nieistotnymi filmami, a tu przecież wyszedł zwiastun trzeciej części Zmierzchu :D
http://www.traileraddict.com/trailer/twilight-saga-eclipse/trailer
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
11-03-2010, 17:55 Azgaroth napisał(a):http://www.traileraddict.com/trailer/twilight-saga-eclipse/trailer Pfuj zbeszcześcili bardzo dobry utwór "Calamity". 11-03-2010, 18:20 Azgaroth napisał(a):Zresztą zajmujemy się tak nieistotnymi filmamiDokładnie, dlatego polecam rzucić okiem na teaser "Dinoshark": [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qWJ70m4GaUM[/youtube] "You're gonna need a bigger chopper." :lol:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-03-2010, 21:07
Przecież nie chodzi o rating, przynajmniej nie mnie - ten film wygląda jakby został nakręcony wyłącznie dla epickich bitew. Po co komu oglądać tego samego Robina po raz setny? Tzn. ja wiem, że większość społeczeństwa nie ma tego samego problemu co ja i lubi np. oglądać w kółko tak samo kręconą komedię romantyczną, ale ludzie przebywający na tym forum zapewne uchodzą za miłośników kina i mają co do niego nieco większe wymagania. Chociaż odrobina oryginalności i inwencji, tylko o tyle proszę. Chciałbym jedynie tyle, by opuszczając salę kinową, nie mieć wrażenia, że już to wszystko widziałem miliard razy.
Oczywiście możliwe jest, że te zwiastuny to jedna wielka ściema i film będzie kompletnie inny, ale mam nadzieję, że nikt się w ten sposób nie łudzi, bo szanse są ekstremalnie bliskie zera:) 11-03-2010, 21:15
czarno to widzę. mowa o Robin Hoodzie.
Ridley już raz zakosztował w klimatach średniowiecznych. z fatalnym skutkiem. jak wiadomo, Królestwo niebieskie to film do dupy praktycznie pod każdym względem. ale miało R-kę. i dzięki temu scena napaści w lesie i późniejsza egzekucja jednego z rycerzy to mega czady do wielokrotnego oglądania - no choćby patent z kilofem wbijanym w czaszkę. coś pięknego. i teraz wracając do adremu: znając ostatnie dokonania Scotta, jest całkiem prawdopodobne, że Robin Hood również będzie do dupy. sęk w tym, że będzie do dupy w pg-13, czyli z automatu jego bycie do dupy staje się dla mnie nie do zniesienia - bo nawet jedna scena nie zbliży sie do tej z KoH. do dupy. 11-03-2010, 21:24
Coś czuję, że do Księcia Złodziei z Costnerem to nawet się nie zbliży (naiwny, prosty, ale magiczny), a będzie miał ciężko dorównać serialowi Robin of Sherwood. Jakieś to nijakie.
12-03-2010, 02:36
Książę złodziei był do dupy. Trailer Scottowskiego Robina zjada tamten film na śniadanie,
12-03-2010, 13:15
Napisałbym że zapowiada się niezła rzeźnia, no ale... :) Więc może chociaż niezła przygoda.
12-03-2010, 17:52
Póki co film Scotta zapowiada się niesamowicie bezbarwnie :/
trailer Shreka 4: http://www.filmweb.pl/WIDEO+Osio%C5%82+li%C5%BCe+Kota+w+nowym+zwiastunie+%22Shreka+4%22,News,id=58857 Lepszy od całej części 3 13-03-2010, 01:31 Don Vito napisał(a):Książę złodziei był do dupy sam jesteś do dupy :twisted: ale mu pojechałem a ten scottowski trailerek jest nawet niezły - mam tylko 3 ale: - nie powinno się toto nazywać Robin Hood - Crowe nie pasuje do Robina, jeśli już musieli to tak nazwać - szczególnie z tymi swoimi przystrzyżonymi na pałę włosami (w State of Play - pomijając brzuszek - wyglądał tak, jak powinien tu) - znowu zapowiada się patetyczno-nijakie kino pokroju KOH, które w połowie będzie dobre, a w połowie dostaniemy same shit over and over again
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 13-03-2010, 03:32
w ogóle Scott to cipa - tyle się mówiło o mega rewolucyjnym podejściu, odbrązawianiu, sraniu i innych czadach, a koniec końców wyszło to, co zawsze, czyli z dużej chmury mały deszcz. ile już było historyjek, że dobry Robin pomaga biednym z dobroci serca? ja bym zrobił coś takiego: Robin nie jest ani dobry, ani zły, ma w dupie biednych, wyzwalanie ludu spod jarzma terroru też go niewiele obchodzi, całą swą energię i talent skupia zaś na okradaniu szlacheckich konwojów celem własnego obłowienia się. a szeryf Nottingham to taki odpowiednik Hoovera z PE - też ani dobry, ani zły, po prostu robi swoje.
tak, dobrze myślicie - Robin Hooda powinien Mann kręcić:) przynajmniej poszłaby sie je**ć cała ta sentymentalno-naiwniacko-wiadomo-jaka, pseudo-historyczna otoczka, która czyni z Robina jakiegoś pożal się boże społecznika:) 13-03-2010, 12:49
Mental historia o Robin Hoodzie to żonglerka archetypami. Ludzie są przyzwyczajeni do tego, że Robin był dobry, szlachetny i pomagał im, a szeryf to kawał chuja i despoty. Nowe podejście do tego tematu mogło by odświeżyć całą historię, ale jednocześnie jej zaszkodzić.
Scoot zrobił to w czym czuje się dobrze, czyli kino historyczne z epickimi scenami walki i znanymi ryjami, ale czy robi to dobrze ? Niekoniecznie. Jeżeli mam być szczery to zwiastun mocno średni, żeby nie powiedzieć słaby i przy wszystkich swoich wadach wolę opowieść w stylu Księcia Złodziei. BTW: Jak już ktoś wspomniał Crowe nie pasuje na Robina. 13-03-2010, 15:59 Arahan napisał(a):Nowe podejście do tego tematu mogło by odświeżyć całą historię, ale jednocześnie jej zaszkodzić. Zmiana podejścia do historii opowiadanej tak samo po raz 2381287843618 na pewno by nie zaszkodziło, a to, że masy byłyby może niezadowolone to już problem ciemnego ludu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
13-03-2010, 19:41
A problem ciemnego ludu jest problemem wytwórni bo jak się nie spodoba to się nie sprzeda ;)
14-03-2010, 02:31
PREDATORS
"What is locked can be opened. What is hidden can be found. What is yours can be mine". - Garrett
The Dark Mod - Stories From The Shadows 20-03-2010, 13:31 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,259 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,642 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,393 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|