Trailery filmowe.
Umieszczam tu, bo nie każdemu się chce lub nie ma czasu na przeglądanie wszystkich wątków na forum. Jak by co, to od czegoś moderator jest :razz:
"What is locked can be opened. What is hidden can be found. What is yours can be mine". - Garrett
The Dark Mod - Stories From The Shadows

Odpowiedz
- nawet tytuł zmienili (usunęli Avatara). Cóż, jakoś mnie to nie grzeje. Zna ktoś utwór od 0:40 do mniej więcej 1:25?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To oczywiste, że usunęli Avatara z tytułu, co by się z filmem Camerona nie kojarzyło.

Odpowiedz
Snappik napisał(a): - nawet tytuł zmienili (usunęli Avatara). Cóż, jakoś mnie to nie grzeje. Zna ktoś utwór od 0:40 do mniej więcej 1:25?

http://www.soundtrack.net/trailers/?cid=L&mid=30331

Odpowiedz

Ano to trzeba przyznać, że ten urywek filmu lepiej operuje tą komiksową konwencją niż niżej wspomniany Kick-Ass. Trzeba będzie zaliczyć seans, tym bardziej, że razem z filmową premierą w Polsce mają wydać na papierze Scotta Pilgrima.
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
No wygląda to znacznie ciekawiej niż Kick-Ass. Plus to film z Universalu - te oglądam w ciemno.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie mam zdania. Amerykańskie Kung Fu Hustle? Na pewno nie wiem jak niby to porównywać do Kick-Ass...

Odpowiedz
Cieakwy pomysł, zwiastun też fajny... może w końcu polubię Cerę bo jak dotąd tylko Juno z nim mi sie podobało. Polski tytuł zapewne będzie: Scott Pilgrim kontra reszta świata. :wink:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Powody, żeby czekać na ten film?

Edgar Wright. To jaki był oryginał (dobry, w sensie). Oraz Chris Evans też, o.

Odpowiedz
Szalone! Szkoda tylko że Cera znowu gra tę samą postać (w taki sam sposób), nudne to już jest.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Oraz Chris Evans też, o.

i to mówi ladies-man - a MEWinstead? :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tru dat, yo. Winstead jest hot, ale popatrzeć mogę sobie na nią w necie, jak chce. Jako quasi-punkowa lasia jest naprawde słit.

Odpowiedz
B2Ka napisał(a):

Ano to trzeba przyznać, że ten urywek filmu lepiej operuje tą komiksową konwencją niż niżej wspomniany Kick-Ass.
Porównanie do Kick Ass dziwne, zwłaszcza że Kick Ass "komiksową konwencję" opiera na kostiumach. Reszta to gore/komedia/akcja, a nie komiks. Zresztą w Pilgrimie też bardziej jest konwencja gry komputerowej niż komiksu (napisy w stylu "VS.", monety wypadające z przeciwników, 7 bossów-ex-chłopaków etc.).

Odpowiedz
[Obrazek: TheLosers_damnit.jpg]

Czy ten świat już zupełnie zidiociał? Niedługo w trailerze nie będzie można się popatrzeć krzywo na innego aktora... dżizus kurwa...

Odpowiedz
Miałem na myśli, że i Kick-Ass wykorzystuje komiks jako medium bardziej komediowe naginając i łamiąc konwencję jako-takiego komiksu czy filmu komiksowego i Scott Pilgrim również wykpiwa pewne ramy komiksu superbohaterskiego. Oczywiście Kick-Ass czyni to w bardziej dosłowny sposób i na tym się opiera, a Scott Pilgrim o to jedynie zahacza bo to taka post-modernistyczna papka z tego co wiem i łamie również bariery komiksu obyczajowego i pewnie inne gatunki - nie wiem bo nie czytałem samego komiksu ale jedynie o nim. Niemniej jednak masz rację - Kick-Ass to komiks stricte superbohaterski, a właściwie parodiujący tę superbohaterskość natomiast Scott Pilgrim to żonglerka konwencja stąd to porównanie może wydawać się dziwne. Ale dla mnie jest jak najbardziej na miejscu, przynajmniej tak sądzę po zwiastunie - bo i tu mamy walki i tu, tyle, że pokazane w odmienne sposoby i tu mamy jakieś tam problemy głównych bohaterów z czego Kick-Ass jest nastawiony na akcje i te problemy głównych bohaterów są potraktowane po macoszemu, a w SP są one raczej osią fabuły. Ale oba bazują na komiksowym pierwowzorze, oba parodiują komiksowość i oba mają jakąś tam akcję.

"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin

Odpowiedz
Cytat:Tia, mhm...
Ty chyba naprawdę myślisz, że ja prowadzę jakąś wojnę przeciwko tobie.

Poza tym SP jest oparty na bardziej oryginalnym pomyśle niż Kick-Ass. 10 lat temu powstał podobny film do K-A, też oparty na komiksie pt. Mystery Men ->

Odpowiedz
Jezu znowu Cera? Zwiastun klimatyczny, scenka z KO! niebanalna ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:Nie wiedziałem, że jesteś tak przewrażliwiony
Tam przewrażliwiony. Po prostu wiem, ze byłbyś do tego zdolny :]

Odpowiedz
- Zwycięzca festiwalu Sundance 2010. Muszę powiedzieć, że zwiastun kompletnie mnie zaskoczył "zwrotami akcji"

Odpowiedz
Dziwne, taki trochę niekonwencjonalny film ale tej nietuzinkowości można się było spodziewać po zwycięzcy Sundance. Ciekawe czy można gdzieś przeczytać wytłumaczenie za co został wyróżniony ten film. No i ta syrena na końcu... Kojarzy mi się z początkiem TDK.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon