16-12-2007, 23:03
|
Seria Cloverfield
|
|
co jak co, ale ludzie to ludzie, a czarodzieje, hobbici, elfy i krasnoludy to co innego.
Aktualnie rządzi: ja
akurat do fantasy przekleństwa mi nie pasują, ale gdyby jakieś były, nie obraziłbym się na reżysera :)
Cytat:Tak jak ja uważasz Heat za arcydzieło. Ale spójrz tylko, jest tam całe mnóstwo sytuacji, w których powinien paść "fuck", ale nie pada. To samo tyczy się Miami Vice, to samo tyczy się Aliens, Alien 3 i tak dalej i tak dalej. podaj przykład, bo nie wiem, o co ci chodzi. 16-12-2007, 23:09 Mental napisał(a):podaj przykład, bo nie wiem, o co ci chodzi.O różne sytuacje w których obiektywnie patrząc powinno się zarzucić fuckiem ale żadna z postaci tego nie robi? Oczywiście tego nie zauważasz, bo etykietka R i kilka flugów tak cię zaślepiają, że nawet nie zastanawiasz się czy ten realizm to taki mocny realizm czy jednak nie. Mush Room napisał(a):co jak co, ale ludzie to ludzie, a czarodzieje, hobbici, elfy i krasnoludy to co innego.:lol: No tak, nie wyglądają jak my (wzrost krasnali i uszy elfów to szczegóły :P), nie czują, nie myślą, nie zakochują się... dziwne stwory. 16-12-2007, 23:15 Cytat: O różne sytuacje w których obiektywnie patrząc powinno się zarzucić fuckiem ale żadna z postaci tego nie robi? podaj mi proszę jeden przykład z wymienionych przez ciebie filmów, w którym obiektywnie rzecz biorąc powinien paść fak, ale z jakichś tam powodów nie pada. gwarantuje ci, że takowego nie znajdziesz. aha, i odpuść sobie od razu aliena 3 - to najbardziej "zabluzgany" sci-fi w historii kina. zdarzają się w nim zdania, w których bluzgi występują częściej niż neutralne słowa. 16-12-2007, 23:19 Mush Room napisał(a):co jak co, ale ludzie to ludzie, a czarodzieje, hobbici, elfy i krasnoludy to co innego. Mierzwiak napisał(a)::lol: No tak, nie wyglądają jak my (wzrost krasnali i uszy elfów to szczegóły :P), nie czują, nie myślą, nie zakochują się... dziwne stwory. a czy ja powiedziałem, że nie czują, nie myślą i się nie zakochują? po prostu powiedziałem, że to nie ludzie, ale, jak trafnie zauważyłeś, dziwne stwory :)
Aktualnie rządzi: ja
16-12-2007, 23:22 Mental napisał(a):podaj mi proszę jeden przykład z wymienionych przez ciebie filmów, w którym obiektywnie rzecz biorąc powinien paść fak, ale z jakichś tam powodów nie padaObejrzyj sobie cały napad na bank i strzelaninę w Heat. Jest sporo momentów w których fuck nie pada, a mógłby/powinien/ja bym w tym momencie go wypowiedział. Żeby było jasne, nie czepiam się, podchodzę do sprawy obiektywnie i wskazuję, że nie jesteś konsekwentny. 16-12-2007, 23:26 Cytat:Żeby było jasne, nie czepiam się, podchodzę do sprawy obiektywnie i wskazuję, że nie jesteś konsekwentny. kolejna osoba czatująca na moje potknięcie :) Cytat:Obejrzyj sobie cały napad na bank i strzelaninę w Heat co do sceny napadu (w banku): nie ma powodu do przeklinania. nikt nie stawia oporu. nie trzeba nikomu grozić ani nikogo straszyć. odnośnie strzelaniny (po wyjściu z banku): dominują szybkie, wyuczone komendy w rodzaju biegnij, osłaniaj mnie, padnij. nie wyobrażam sobie, żeby inkrustować to bluzgami. jeśli ty traciłbyś czas i energie artykulacyjną na generowanie bluzgów, prawdopodobnie nie przeżyłbyś tej strzelaniny. dyskusja robi się absurdalna. podczas gdy ja próbuje udowodnic, że w filmie bez bluzgów powinny być bluzgi, Mierzwiak forsuje teze, że w filmie z bluzgami powinno być jeszcze więcej bluzgów. ciekawe :) 16-12-2007, 23:35 Mental napisał(a):dyskusja robi się absurdalna.Serio? Mental napisał(a):Mierzwiak forsuje teze, że w filmie z bluzgami powinno być jeszcze więcej bluzgów. ciekawe :)To nie tak. Próbuję ci udowodnić, że jakaś tam obecność bluzgów cię satysfakcjonuje i w tym momencie Mental przestaje myśleć. A gdyby pomyślał, zauważyłby że ma przed oczami nie swój ukochany realizm, tylko jego namiastkę. 16-12-2007, 23:38
teraz to już sie wyzłośliwiasz. w pewnym sensie cie rozumiem: takie zachowanie stanowi naturalny odruch obronny w przypadku, gdy wiesz, że dana osoba ma rację, ale nie chcesz jej tego przyznać. też tak robiłem, gdy miałem naście lat.
po drugie, nie interesuje mnie za bardzo, gdzie wulgaryzmy powinny być twoim zdaniem czy moim zdaniem. interesuje mnie natomiast, gdzie być muszą. a tak się dziwnie składa, że w Aliens, Alien 3, Heat, we wszystkich wymienionych przez ciebie filmach bluzgi pojawiają sie dokładnie w tych miejscach, w których są konieczne. istnieje spory odsetek sytuacji "uniwersalnych", np. zakorkowane skrzyżowanie albo stłuczka, kiedy bez bluzgania się nie obejdzie. a jeśli komuś się wydaje, że jednak można to obejść, to jest w błędzie: patrz żenująca scenka na skrzyżowaniu w T3, w której pizda Connor przywalił w zderzak jakiemuś kolesiowi. poza tym, Mierzwiak, niech wreszcie do ciebie dotrze, że 20 lat temu - czyli w czasach, kiedy po ziemi chodzili ludzie, a scenarzyści pisali scenariusze - otóż 20 lat temu nie byłoby tej dyskusji. wiesz czemu? bo wtedy wszyscy przeklinali :) radośnie i bez skrępowania. EDIT jeszcze coś: czy fakt, że wypuszczono kompromitującą edycje unrated DH 4.0 z dogranymi komputerowo bluzgami nie świadczy o tym, że jednak mam racje? że nawet chujomózgi z hollywoodu dostrzegają kuriozalność swoich poczynań? 16-12-2007, 23:50
Wiesz co, Mentalu? Stałem w życiu w paru korkach. Nigdy nie klnę za kierownicą. Trzeba znaleźć kogoś, kto dokręci Negrin Unrated Cut.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
16-12-2007, 23:58
ty w ogóle wydajesz mi się opanowanym gościem :) scenarzysta konsekwentnie rozpisał twoją rolę, uzasadniając zapewne brak przekleństw takim a nie innym charakterem postaci :) a siedziałeś może w samochodzie kierowcy przed tobą? a za tobą? a parę metrów dalej? nie? ja też. niemniej podejrzewam, że któryś z nich na pewno przeklinał.
17-12-2007, 00:00
Nie wyzłośliwiam się. Tylko w tym swoim na pierwszy rzut oka cholernym pragnieniu brutalnego realizmu jesteś - o absurdzie - bardzo niekonsekwentny, to co napisałeś powyżej tylko to potwierdza.
17-12-2007, 00:01
nowe słowo: brutalny realizm. co to takiego, jeśli można wiedzieć? czy to przypadkiem nie jest twoja wersja Heat z nadmiarem bluzgów? :)
jeszcze a propo postu Negrina: mam kumpla, który kiedyś przytrzasnął sobie palec drzwiami. wiesz, jak zareagował? Syknął z bólu. Serio. Byłem pod wrażeniem :) 17-12-2007, 00:03
Aby wyjaśnić... W LOTRze nikt nie mówi fuck, bo fuck to słowo powstałe w naszym ludzkim średniowieczu, będące akronimem "fornicate under command of the king". Oczywiste, że w Śródziemiu żaden król nie kazał kopulować żeby zwiększyć populację królestwa. :)
17-12-2007, 01:13 Cytat:W LOTRze nikt nie mówi fuck, bo fuck to słowo powstałe w naszym ludzkim średniowieczu i wszystko jasne :) 17-12-2007, 01:14
ludzie, a co się w nowym trailerze dzieje po ryku i wybuchu? shit i fuck się dzieje
17-12-2007, 11:06
A nie przyszło wam do głowy, że nie każdy lubi bluzgi w kinie?Zresztą co mają bluzgi do realizmu :roll: .Ja nie lubię nadmiaru blugów w kinie ani w realu, rozumiem, maksymalne zdenerwowanie no to można, ale stosować bluzgi jako przerywnik i wtrącać co drugie słowo to zwykłe prostactwo i zajeźdźa wiochą.Mental, to, że od owego czasu przeklinasz aż miło i oczekujesz tego od innych nie jest powodem do dumy ani do naśladowania, to wiocha i tyle.
17-12-2007, 17:49 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Seria Bourne (2002-2016) | Anonymous | 428 | 101,632 |
05-03-2026, 11:18 Ostatni post: Jan_Władeczek |
|
| Seria Piątek trzynastego (Friday the 13th) | Anonymous | 70 | 24,579 |
07-10-2025, 16:27 Ostatni post: raven.second |
|
| Opowieści z Narni- Baśniowa seria | Danus | 38 | 16,073 |