30-12-2010, 01:29
|
Trailery filmowe.
|
|
Nie zapominajmy, że "Skyline" między innymi dlatego powstało, że powstało "Battle: Los Angeles". Ale to tak na uboczu mówię :wink:
bo bracia Strauss podpierdolili pomysł i skrypty, czy cos.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 30-12-2010, 01:39
Szkoda że kosmici w tym serialu pokażą się głównie w pilocie, a później będą miłości, rozwody, spotkania ze łzami w oczach i Wielkie Słowa, bo budżet za mały, a trzeba nakręcić sto pińdziesiąt odcinków. Tak już mnie zrobiły 4400 i nowe "V", więc mam gdzieś najnowsze epic tv series od TNT.
30-12-2010, 15:55
Nie widziałem żeby ktoś ten trailer zamieścił, a więc ja to robię:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BM0A_yg8XjU[/youtube] Na film czekam, odkąd tylko przeczytałem o czym on jest. Czyli od festiwalu w Sundance. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. "Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 03-01-2011, 00:33
teaser nowego projektu HBO - filmu na podstawie sztuki McCarthy'ego - The Sunset Limited:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lsLxWA1uNzc&feature=sub[/youtube] 05-01-2011, 18:20 Cytat:Tommy Lee Jones i Samuel L. Jackson zagrają główne role w realizowanej dla HBO adaptacji sztuki teatralnej "The Sunset Limited" Cormaca McCarthy'ego, autora powieściowych pierwowzorów "To nie jest kraj dla starych ludzi" i "Drogi". Pisarz zajmie się również stworzeniem scenariusza. Zapowiada się bardzo ciekawie. 05-01-2011, 19:35 Sancho napisał(a):Wiedział ktoś, że kręcą biografię Richarda Kuklińskiego, popularnego Icemana? Pierwszy klip można znaleźć tutaj. Shannon mi cholernie nie pasuje do tej roli. A widze, ze to wersja z Del Toro i Weronika Rosati : )
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
05-01-2011, 22:45 hanys napisał(a):Zapowiada się bardzo ciekawie. Szczerze? Zapowiada się bardzo polsko, czyli "nie oglądać z własnej woli". Wierzę jednak w Cormaca.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-01-2011, 02:20 Cytat:Po całym zajściu obaj mężczyźni dyskutują nad sensem ludzkiego cierpienia, dowodami na istnienie Boga oraz przyczynami samobójczej próby jednego z nich. Gdyby nie Cormac to nie wiem czy kogokolwiek zachęciłby taki opis fabuły. 06-01-2011, 11:54
Tutaj wszystko się rozchodzi o to kto za tym stoi, a stoją za tym sami zacni ludzie.
06-01-2011, 13:12
Mam nadzieje, że nie było.
Alone in the Zone - niesamowity film o katastrofie w Czarnobylu. Widoki robią niesamowite wrażenie ! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q259ETDik5U&feature=player_embedded#![/youtube] 06-01-2011, 21:31
Nie chcę mi się cytować każdego po kolei co pisali o Sunset Limited, więc skieruję moją wypowiedź do wszystkich, którzy coś o tym napisali.
Po pierwsze zapowiada się coś świetne i wygląda na to, że będzie to kolejny z świetnych filmów, które zostały nakręcone w oparciu o sztukę teatralną jak świetny Tape Linklatera czy genialny Glengarry Glen Ross na bazie sztuki i scenariusza Davida Mameta. Oprócz tego, autorem sztuki jest McCarthy, którego, mimo że nie czytałem, bo nie miałem kiedy, to ufam mu po seansie No Country For Old Men. Co najważniejsze, to on sprawuje pieczę nad tym projektem także nie ma co się martwić. Jeżeli do tych już wymienionych przeze mnie elementów dołożymy Tommy'ego Lee Jonesa i Samuela L. Jacksona i tematykę to szykuje się naprawdę świetny film. Mam tylko nadzieję, że nie polecieli w pop-filozofię tudzież pop-egzystencjalizm bo wtedy może się to tragicznie skończyć i rzeczywiście po polsku jak pisał Mefisto. Wracając jeszcze do waszych jęków i stęków, że nie wiadomo kogo by zachęciła taka fabuła i tak dalej to rozumiem, że takie arcydzieła literatury jak chociażby Czekając na Godota czy Końcówka Becketta to jakieś bardzo polskie i żałosne twory? Rozumiem, że tematyka nie jest zachęcająca, ale nazwiska owszem, ale nie można przekreślać czegoś z góry już po zarysie fabuły bo jest to krzywdzące i nie każda rzecz, która podejmuje takie ciężkie tudzież nieporuszane przez kino rozrywkowe tematy musi być skazana na porażkę. Bo o to czy czytaliście tę sztukę i dlatego tak się wypowiadacie, nawet nie pytam, bo to chyba oczywiste. "Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 07-01-2011, 01:18
Tak, McCarthy to jest czysty pop-egzystencjalizm i pop-filozofia ;) Tommy Lee Jones w swoim debiucie reżyserskim też pokazał, że lubi pop :) No i stacja HBO, przecież oni jeszcze nigdy na świat niczego dobrego nie wydali!
Sam jestem napalony jak bóbr, ale nie ten co to go ma Mel Gibson na ręce! 07-01-2011, 01:32
HBO, oczywiście ma swoją markę ale w serialach, pozostaje wierzyć, że w filmach też trzymają poziom. McCarthy'ego jak już wcześniej napisałem, nie czytałem, a tym bardziej tej sztuki, więc należy zakładać najgorsze, nawet jeżeli człowiek, który to napisał nazywa się Cormac McCarthy. A debiutu reżyserskiego Jonesa, nie widziałem, ale czyżby to był film Trzy Pogrzeby kogośtam?
Niemniej jednak również, nie mogę się doczekać co z tego wyszło. Przypomniał mi się jeszcze film, który porusza bardzo polskie jak to ładnie Mefisto ujął tematy, i korzystając z kryterium simka czyli wydawaniu osądów na podstawie opisu dystrybutora, byłby to film nie warty zobaczenia. Cytat:Kanji Watanabe to urzędnik służby cywilnej. Pewnego dnia dowiaduje się, że jest chory na raka i nie ma szans na przeżycie. Patrząc wstecz na swoje życie dochodzi do wniosku, że było ono zupełnie puste i jedynie poświęcone nic nie znaczącym sprawom służbowym. Kto odgadnie jaki film mam na myśli :)? "Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 07-01-2011, 01:41 Cytat:korzystając z kryterium simka czyli wydawaniu osądów na podstawie opisu dystrybutora, byłby to film nie warty zobaczenia.Nie, że nie warty zobaczenia, tylko opis dupy nie urywa i jakoś w ogóle nie zachęca. Z takimi twórcami to jasne że zobaczę, ale jakbym przeczytał, że taki film robi anonimowy reżyser to bym raczej podziękował i nie oglądał w ciemno. 07-01-2011, 13:44
Nic paskudniejszego iż gdy pierwszy przybywający gość snuje się i nie wie, co ma począć, a jego ślubna megiera szeptem wierci mu dziurę w brzuchu za to, że przyjechali za wcześnie.
BezSzans - Kampania społeczna 07-01-2011, 17:25
http://www.traileraddict.com/trailer/no-strings-attached-2010/red-band-trailer
Rok 2011 bedzie chyba rokiem Natalie Portman. Nawet kom-roma zaliczy, ktory zreszta wyglada calkiem znosnie. 11-01-2011, 11:59 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,259 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,643 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,393 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|
| Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe | Craven | 830 | 152,248 |