Dużo pisze
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 2
ataraktyk napisał(a):moze sie nie znam ale ja tam widze tony kiczu...
masz racje , nie znasz się :twisted:
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
10-12-2006, 19:15
Nowy
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 6
Ubiegłeś mnie, właśnie pisałem to samo ^^.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
10-12-2006, 19:23
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Tego typu zdanie można wypowiedzieć opisując np. wnętrze supermarketu. Nie wiem jak inni ale ja chciałbym poznać OPINIĘ na temat trailera 300.
10-12-2006, 19:30
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
I mnie ostatni zwiastun wreszcie zdobyl. Co prawda wciaz razi mnie te wrazenie wszedobylskiej, blue-boxowej sztucznosci, ale jednoczesnie zajawka ta ma w sobie tyle powera i plastycznej wirtuozerii, ze staram sie to jakos przelknac. No i jeszcze ten perfekcyjnie dobrany kawalek.. Oglada sie z ekscytacja.
10-12-2006, 19:38
Początkujący
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
LPC napisał(a):[quote="ataraktyk"]moze sie nie znam ale ja tam widze tony
Marna prowkoacja, serio.
300 będzie dobre jeżeli zadbają o odpowiedni kimat, prosto wyjęty z komiksu (odpowiednia atmosfera, starawe audio), bo jak to położą to poleci cały film. Humor, którym oryginał jest przesiakniety, też musi znaleźć miejsce.
Hmm mam nieodparte wrażenie, że filmowy Leonidas przebije komiksowego 1000 razy, świetnie go zrobili. :D
10-12-2006, 20:11
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
no widzisz, bo tam są tony kiczu...
...z tym, że kicz to nie zawsze chała :)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
10-12-2006, 20:14
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
Artemis napisał(a):Nie kopie w jaja tak jak "Sin City", chociaż pod względem graficznym "Miasto Gniewu" bardzo przypomina...
Jakie miasto? :)
10-12-2006, 20:53
Dużo pisze
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 2
uroki "polskich tłumaczen tytuuf filmuf"
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
10-12-2006, 21:27
Początkujący
Liczba postów: 9
LPC napisał(a):uroki "polskich tłumaczen tytuuf filmuf"
Chodziło raczej o "Miasto Grzechu".
10-12-2006, 21:50
Nowy
Liczba postów: 29
Mierzwiak napisał(a):ataraktyk napisał(a):moze sie nie znam ale ja tam widze tony kiczu...
Tego typu zdanie można wypowiedzieć opisując np. wnętrze supermarketu. Nie wiem jak inni ale ja chciałbym poznać OPINIĘ na temat trailera 300.
uznawanie czegos za kicz jest wg mnie opinią ale ok:
UWAŻAM, że morza czaszek lśniące w komputerowo wygenerowanym słońcu, (perski?) władca w złotych majtkach na tronie ze złotych (a jakże) klęczących koziorożców i dialogi pt "ultimate fight for freedom" SĄ KICZEM.
Inna rzecz, że, jak ktos juz wyzej napisal, muzyka super.
I ja tu prowokacji nie widze... :/
10-12-2006, 22:06
Banned
Ja też nie dostrzegam prowokacji z Twojej strony. Za to widzę całkowity brak zrozumienia konwencji tego filmu, jego stylu i tego, że jest on ekranizacją komiksu.
To nie jest dokument z "Discovery" mający przybliżyć realia starożytnej Grecji, tylko film z pogranicza fantasy.
Wolę nawet nie wiedzieć co myślisz o "Sin City" albo innych filmach...
11-12-2006, 00:06
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
To komputerowo generowane słońce też mnie razi. Jakby nie mogli rozłożyć na piasku czaszek i poczekać na jakiś efektowny "prześwit przez chmury" albo nie mniej efektowny wschód o poranku. Wszędzie ten przeklęty komputer.
11-12-2006, 09:51
Nowy
A mi to w żadnym wypadku nie przeszkadza. Wszystko wygenerowane jest przepięknie. W przypadku tego filmu jak dla mnie nie sprawdziły by się tła z Gladiatora chociażby. Nie ta konwencja, tutaj przecież o to chodzi, żeby zahaczać o fantasy, żeby świat przedstawiony nie był do końca realny. Ma być monumentalny, przepełniony patosem. Jak to ujął Mierzwiak, to nie "Discovery".
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
11-12-2006, 12:11
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Akaki napisał(a):Nie ta konwencja, tutaj przecież o to chodzi, żeby zahaczać o fantasy, żeby świat przedstawiony nie był do końca realny. Ma być monumentalny, przepełniony patosem. Jak to ujął Mierzwiak, to nie "Discovery".
Władca Pierścieni, jest monumentalny, przepełniony patosem i niewątpliwie zahacza o fantasy :wink: . I (jako całość), nie bije "komputerowością" po oczach, bynajmniej nie aż tak. Też mam mieszane uczucia co do tych zwiastunów. Co nie znaczy, że film nie może być powalający:).
11-12-2006, 12:24
Banned
Czy "300" to "Władca Pierścieni"? Nie.
Czy film musi być stylizowany na jak najbardziej realne przedstawienie świata? Nie.
11-12-2006, 13:15
Nowy
Nie chodziło, mi o to, że 300 musi wyglądać jak LOTR. Zresztą to nieważne, bo... zmieniłem zdanie:) Znaczy się obejrzałem sobie zwiastun HD720p, i wrażenie tandetności tła opuściło mnie niemal całkowicie:D
11-12-2006, 14:19
Nowy
Nie chodziło, mi o to, że 300 musi wyglądać jak LOTR. Zresztą to nieważne, bo... zmieniłem zdanie:) Znaczy się obejrzałem sobie zwiastun HD720p, i wrażenie tandetności tła opuściło mnie niemal całkowicie:D
11-12-2006, 14:19
Nowy
Great Gonzo, jak to jest że ludzie na wszelkich forach odpowiadając mają tendencje do pomijania sedna czyjegoś postu...? :) "(...)żeby świat przedstawiony nie był do końca realny(...)".
11-12-2006, 14:20
Nowy
Nie widzę swoich postów, jedynie w oknie podglądu przy tworzeniu nowego. Widzę tam również
Cytat:Great Gonzo, jak to jest że ludzie na wszelkich forach odpowiadając mają tendencje do pomijania sedna czyjegoś postu...? Smile "(...)żeby świat przedstawiony nie był do końca realny(...)".
Za mieszanie i brak precyzji z mojej strony przepraszam. Chodziło mi tylko o to, żeby nie mylić nierealności z tandetną sztucznością.
11-12-2006, 14:26
Nowy
Liczba postów: 29
Mierzwiak napisał(a):Wolę nawet nie wiedzieć co myślisz o "Sin City" albo innych filmach...
inne filmy są do dupy
11-12-2006, 16:58
|