Głos HBO w sprawie posiadania broni w USA czyli Gun Fight. Premiera już jutro!
13-04-2011, 21:19
|
Trailery filmowe.
|
|
Rise of the Planet of the Apes
Hmmm, Weta, performance capture i klimat nieudanego eksperymentu. Zapewne i tak będzie to lepsze niż Burtonowska Planeta Małp z Wahlbergiem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-04-2011, 11:18
CGI znowu zastępuje doskonałą charakteryzację śmierdzącymi plastikiem na kilometr pikselami. Żal. Burtonowska Planeta Małp może nie jest najwyższych lotów, ale przynajmniej główna atrakcja filmu nie jest komputerową rzygowiną, tylko świetnym efektem fizycznym.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-04-2011, 11:26
Ja już mogę wystawić ocenę.:) Rozumiem że cała armia USA nie poradzi sobie z kilkunastoma "superinteligengntymi" małpami?
14-04-2011, 13:23
To bedzie prequel Burtona , prequel oryginału czy zaś sreboot całej serii ?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-04-2011, 13:55
:shock:
Te małpy wyglądają koszmarnie źle. Sądziłem, że po King Kongu był jakiś przełom, a tu powrót do Jumanji. No i mega żenująca scena na koniec. To będzie facepalm nie film.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-04-2011, 14:01
Nie od dziś wiadomo że lepiej wychodzą stwory nieistniejące. Początek zwiastunu jakoś dziwnie przypomina mi "Człowieka Widmo".
14-04-2011, 14:45 shamar napisał(a):To bedzie prequel Burtona , prequel oryginału czy zaś sreboot całej serii ? Chyba reboot serii. Oczywiście kompletnie nie potrzebny. A to skąd się wzięły inteligentne małpy bardzo fajnie wyjaśniała stara seria, a tutaj mamy standardowy nieudany eksperyment.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
14-04-2011, 14:48
Po raz kolejny dyskusja z której mógłby być oddzielny temat utonie w morzu postów o wszystkim.
A co do zwiastuna - wygląda dennie, tyle w tej sprawie. 14-04-2011, 15:46 Cytat:Po raz kolejny dyskusja z której mógłby być oddzielny temat utonie w morzu postów o wszystkim. Wydzielenie postów to chyba żaden problem?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
14-04-2011, 16:10 Mefisto napisał(a):Te małpy wyglądają koszmarnie źle. Sądziłem, że po King Kongu był jakiś przełom, a tu powrót do Jumanji.Nie ma to jak przesada. Małpy wyglądają różnie, raz gorzej, raz lepiej, akurat ostatnie ujęcie jest bardzo dobre, ale kij z efektami, toż to jakaś totalnie wyprana z klimatu popelina, nie mówiąc już o tym że film to w jakichś 101% zbędny. Nie ma to jak klasyczna seria. 14-04-2011, 16:16
Nie pamiętam jak w starej serii wytłumaczono świat w którym inteligentne małpy rządzą ziemią, aczkolwiek w tym filmie brzmi to niesamowicie absurdalnie. Przyjmijmy nawet, że naukowcy stworzyli setkę takich inteligentnych małp, to przepraszam ludzie z całym swoim arsenałem militarnym nie poradzili sobie? Przecież to tylko kilka mądrych małp, seria z karabinu i nie mam małpy:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-04-2011, 17:24 Mierzwiak napisał(a):Nie ma to jak klasyczna seria.<ok> A "Bunt małp" chętnie obejrzę, jaki by nie był. 14-04-2011, 17:25
W ogóle kolejne planety małp i ich rimejki to sport uprawiany od lat więc nie wiem o co wielkie halo.
14-04-2011, 17:39 Azgaroth napisał(a):Cytat:Po raz kolejny dyskusja z której mógłby być oddzielny temat utonie w morzu postów o wszystkim. Moderatorzy są innego zdania. 14-04-2011, 17:57 Filmweb - Lucy jest młodą studentką, która przyjmuje pracę w niezwykłym klubie erotycznym. Lucy będzie Śpiącą Królewną. Kiedy zasypia, klienci wykorzystują ją seksualną. Dziewczynie wydaje się, że podoła zadaniu. Wkrótce jednak narasta w niej obsesyjna potrzeba poznania tego, co dzieje się z nią, kiedy śpi. Wtf. 14-04-2011, 18:49 Danus napisał(a):Nie pamiętam jak w starej serii wytłumaczono świat w którym inteligentne małpy rządzą ziemią Paradoks był. Cornelius i Zira (para znana z pierwszego filmu) przyleciały na obecną Ziemię rakietą, którą zdaje się zbudowali wzorując się na tej, na której zawitał do nich Taylor (a więc cofnęły się w czasie, tudzież przelazły przez jakiś tunel albo co innego - nieistotne). Początkowo wielbione, potem zaczęto na nie polować. Ale zanim je dorwano urodził się potomek, Caesar, który potem ukrywany był przez dobrego człowieka, niejakiego Armando (z przywilejami zdaje się). W międzyczasie z małp zaczęto robić niewolników (bodajże konsekwencja przybycia małp na Ziemię i urodzin Caesara, który zresztą w końcu znalazł się pośród niewolników). A potem jak po sznurku - Caesar wznieca bunt, następuje bitwa z ludźmi, a potem chwilowy pokój, który jednak zostaje zmącony przez ukrywających się w podziemiach atomków (nie pamiętam kim dokładnie byli). Uff... Generalnie poza pierwszym i sympatycznym trzecim filmem reszta jest strasznie kiczowata, durna i lekko pogmatwana, a finał nieznośny. Ale ten reboot i tak wygląda gorzej.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-04-2011, 19:15
Wiesz Mefisto bardziej mi chodziło o wytłumaczenie bzdury, jak to możliwe, że głupie małpy(jakkolwiek mądre one by nie były) poradziły sobie z dzisiejszym zmilitaryzowanym po uszy człowiekiem?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-04-2011, 20:52 Craven napisał(a):W ogóle kolejne planety małp i ich rimejki to sport uprawiany od lat więc nie wiem o co wielkie halo. Przegapiłem coś oprocz remaku Burtona ?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-04-2011, 23:04 Danus napisał(a):Wiesz Mefisto bardziej mi chodziło o wytłumaczenie bzdury, jak to możliwe, że głupie małpy(jakkolwiek mądre one by nie były) poradziły sobie z dzisiejszym zmilitaryzowanym po uszy człowiekiem? Też sięgnęły po broń - gdy masz mózg i dostęp do tej, nie jest to trudne :P
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-04-2011, 05:10 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,208 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,580 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,375 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|