Trailery filmowe.
Wiem, mogłem się bardziej postarać.

Odpowiedz
Po obejrzeniu zwiastuna MI IV myślę, że z chęcią pójdę na to do kina. Trailer w lepszej jakości pozwolił mi zauważyć sceny, w których Josh Holloway kopie dupę parę razy (m.in. to on strzela spadając z dachu, a potem rozkłada jakiegoś kolesia wręcz). Oby to nie były jego jedyne sceny. Sentyment do Sawyera napędza moje zainteresowanie filmem. No i Renner. Ale na Rennera to bardziej w Avengers czekam, aczkolwiek ten film to mógłby być niezły prequel filmu Whedona. :)

(29-06-2011, 12:00)Mierzwiak napisał(a): Scena w Dubaju wygląda świetnie, wiece że Cruise naprawdę wisiał za oknami 124 piętra Burj Dubai?
Ja wiedziałem. W ogóle mało osób wie, ale Tom Cruise to tak naprawdę tajny agent do zadań niewykonalnych, więc taka akcja w Dubaju to żadne zaskoczenie.

Jakuzzi napisał(a):Sam nie wiem...
Don't know, Jakuzzi, it seems kinda gay.

Odpowiedz
War Horse - obejrzę tylko jeśli Wielka Wojna to nie będą tylko jakieś kilkuminutowe przebitki wspomnień. Mało jest batalistyki pierwszowojennej w kinie.

Drugi zwiastun pulpy znanej jako "Trzej muszkieterowie 3D" - czyli "Piraci z karaibów" + "Liga niezwykłych dżentelmenów" + "Resident Evil" ;)

Odpowiedz
Niee, ten WarHorse to wygląda na mega ckliwy shit.

Zwiastuny nie filmu, ale sobotniej walki, na którą już kupiłem nowe kapcie do fotela i nowy kubek na gorącą herbatkę z melissą ;)
Nawiązuje wiadomo do czego:

Odpowiedz
Czy ktoś jeszcze zauważył, że w War Horse pojawia się Bob the Goon z Batmana Burtona? ;]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Trailer MI4 po angielsku i w lepszej rozdziałce nie prezentuje się wcale lepiej. Na plus tylko, że widać w paru ujęciach Hollowaya. Może się chłopaczyna w końcu wypromuje lepiej i zagra w czymś godnym uwagi.

Za to Spielberg i jego film o koniu... Ugh. Zrzygać się można. Nie sądziłem, że dożyję czasów, kiedy to ścierwo pokroju MI będzie mi sprawiało mniej bólu niż obcowanie z produkcją reżyserowaną przez Stevena.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
War Horse- jak już człowiek myśli że gorzej od czwartego Indiany być nie może i widzi ten nędzny trailer(choć zdjęcia rzecz jasna Kamińskiego robią wrażenie) to.... Ech szkoda słów, no ale dobrze że Tintin jest w tym roku, który pewnie sprawi mi większą frajdę niż ostatnie dokonania Spielberga.
koronex1989

Odpowiedz
War Horse jest idealnie skrojone pod Oscary i wcale się nie zdziwię jeżeli ten tytuł zdominuje przyszłoroczną galę. Mnie osobiście średnio się trailer podobał. Może jak będą jakieś dobre bitwy to bardziej mnie tytuł zainteresuje, bo na razie całość wygląda strasznie ckliwie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
No to coś na osłodę po cieknącym patosem "War Horse"...

Tinker Tailor Soldier Spy

Reżyseria: pan od oryginalnego "Pozwól mi wejść"

Zapowiada się rewelacyjnie. I jaka obsada o_o
Uwaga: chyba nareszcie Oldman w DOBREJ roli w DOBRYM filmie!

Odpowiedz
O, brawo za umieszczenie akcji w oryginalnym przedziale czasowym - bałem się że uwspółcześnią... Fajnie to wygląda, chociaż takie nazbyt teatralnie wystylizowane mi się wydaje - ale zobaczymy. Na dniach planuję obadać książkę (dość dobrze znam przę le Carrego, ale ta pozycja jakoś mi umknęła) oraz rzucić okiem na serialową adaptację BBC z Aleciem Guinessem w roli głównej.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Książka jest znakomita - napisana świetnym językiem, szybka i wciągająca, acz wymagająca sporo uwagi. Misterny kryminał szpiegowski, gdzie tak naprawdę nawet zakończenie nie daje wszystkich odpowiedzi - schowane są one gdzieś między wierszami - a niektóre fakty można różnie zinterpretować. Zapewne pod względem objętościowym serial z Guinessem jest jej wierniejszy niż ta nowa wersja, ale i tak po tym zwiastunie i takiej obsadzie obiecuję sobie wielkie kino.

Odpowiedz
la Carre ma dość duże szczęście do ekranizacji, miejmy nadzieję, że się uda

Odpowiedz

Kolejny oscar dla Streep?

Odpowiedz
Zapewne. Szkoda tylko że postać pani reżyser tak... dziwna, chyba nie należy się spodziewać pełnokrwistego dramatu a raczej czegoś lżejszego, co zresztą sugeruje już sam trailer.

Odpowiedz
Oscar nie, nominacja na bank. Ciekaw jestem reakcji Anglikow - zazwyczaj niechetnie odnosza sie do pomyslow obsadzania amerykanow w rolach Brytyjczykow. Co do osoby rezyser, to ciezko cos powiedziec o jej zdolnosciach, bo widzialem jakies 30. minut Mamma Mia i umarlem :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
nie ty jeden, chociaż ja dogorywałem przez prawie 2 godziny. Więcej na CF.

Odpowiedz
(08-07-2011, 12:03)Bucho napisał(a): Ciekaw jestem reakcji Anglikow - zazwyczaj niechetnie odnosza sie do pomyslow obsadzania amerykanow w rolach Brytyjczykow.

Reakcje raczej łatwe do przewidzenia. Gdzie Amerykanie być może się nabiorą, to już dla Brytyjczyka będzie jasne, że akcent jest udawany.

Streep będzie pewnie dobra, chociaż już widzę zapowiedź jej tradycyjnych wygłupów i szarżowania, tylko nie wiem co to zmienia, bo film zapowiada się na kolejną nudną bułę o sympatycznej brytyjskiej władzy (zieeew).

Odpowiedz
Meryl Streep + taka rola = oscar. Niestety mnie w tym zwiastunie nie zachwyciła. Krótka scena a tak mocno przeszarżowana.

Odpowiedz
myślę, że nie zrobią z Thatcher sympatycznej starszej pani. Co jak co, ale akurat słowo sympatyczna jest ostatnim przymiotnikiem który się z nią kojarzy.

Odpowiedz
a ja myślę, że właśnie zrobią - ot taką damę z zewnątrz żelazną, ale tak naprawdę o gołębim sercu, nucącą sobie hiciory abby pod nosem. Taki ironiczno-niepoważny klimacik jest mocno w teaserze wyczuwalny. Nie wiem czy szkoda, ale wiem, że nienawidzę "Mamma Mia!" (reżyserka) a "The King's Speech" (inne skojarzeniowe podobieństwa) spłynął po mnie gładko ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon