Dyskusja, lista filmów
Dobre filmy się nie starzeją. A na pewno nie Milczenie Owiec.

(03-07-2011, 19:13)Mierzwiak napisał(a): 1995 - 2

Siedem, Gorączka, Braveheart - jak mogłeś któryś odrzucić :)

(03-07-2011, 23:38)Craven napisał(a): Milczenie paskudnie się zestarzało.

Twoja stara się zestarzała :)

@Hannibal
Ty chuju :)

Kontynuujemy dyskusję?

@desjudi
Może dawno sobie nie powtarzałeś. Dla mnie powrót do tego filmu był niemałym rozczarowaniem. Kiedyś uwielbiałem, teraz już nie tak bardzo.

Cytat:Siedem, Gorączka, Braveheart - jak mogłeś któryś odrzucić :)

Ja jeden z tych trzech odrzuciłem, w jego miejsce z 1995 jet Desperado :P

(04-07-2011, 15:17)Craven napisał(a): @desjudi
Może dawno sobie nie powtarzałeś. Dla mnie powrót do tego filmu był niemałym rozczarowaniem. Kiedyś uwielbiałem, teraz już nie tak bardzo.
Naprawdę? Ja oglądałem chyba ze trzy razy i za każdym razem klimat mnie rozgniótł i rozwalcował. Jodie Foster i Hopkins bardzo dają radę. Dla mnie to taki protoplasta wszystkich thrillerów o mordercach, bez którego nie byłoby Siedem.

i zagłosowałem. pierwsza 10 jako tako, reszta raczej na chybił trafił - za mało tych miejsc :)

u mnie głosy rozłożyły się tak:
1990 = 2
1991 = 1
1992 = 0
1993 = 1
1994 = 5
1995 = 6
1996 = 4
1997 = 2
1998 = 2
1999 = 3
2000 = 4

Cytat:Naprawdę? Ja oglądałem chyba ze trzy razy i za każdym razem klimat mnie rozgniótł i rozwalcował.

Same here. Nie oglądałem dobre 10 lat, ostatnio wróciłem i od tamtego czasu widziałem już cztery razy.

Albertino napisał(a):1991 = 1

O, następny.

Cytat:1992 = 0

WHAT?

coś nie tak? :)

trudno wybrać 30 tytułów, z czegoś trzeba niestety rezygnować. poza tym mam braki, planowałem trochę ponadrabiać do 13, ale mi się odechciało :)

91 to poza Milczeniem i T2 również JFK.
92 to Ostatni Mohikanin, Unforgiven, Alien 3 i Batman Returns - same 10/10 :P Rozumiem pominąć jeden czy dwa, ale żeby wszystkie?

(04-07-2011, 16:09)Gieferg napisał(a): 91 to poza Milczeniem także T2 i JFK.

Jeśli cię to pocieszy - nie głosowałem na żaden z tych filmów :) Lubię wszystkie trzy, ale postanowiłem zagłosować na te tytuły, które najbardziej leżą mi na sercu. Żaden z nich nie zalicza się do tej grupy, "Milczenie owiec" wciąż uważam za znakomity film, ale dawna fascynacja gdzieś się ulotniła. Co do jakże interesującego obrazu jakim jest "JFK": dla usprawiedliwienia napiszę, że głosowałem na inny film Stone'a z lat 90., chyba wiadomo który :P Myślę, że tyle wystarczy.

(04-07-2011, 16:09)Gieferg napisał(a): 92 to Ostatni Mohikanin, Unforgiven, Alien 3 i Batman Returns - same 10/10 :P

Zieeew. "Unforgiven" lubię, ale to nie jest dla mnie film na 30-tkę, pewnie nawet nie na 50-tkę. "Batman Returns" darzę ogromną sympatią z czasów dzieciństwa i prawie zagłosowałem, ale jeszcze większą sympatią darzę "Edwarda Nożycorękiego", więc... :)

Poza tym jak pisałem - zwłaszcza trzecia dycha została wybrana na zasadzie losowania. Przy innym humorze mogłoby być inaczej :) Z drugiej strony po co pomagać niektórym tytułom, skoro miejsce na liście mają jak w banku?

Ja nie zagłosowałem na Batman Returns, o ile to fajny film to nie zasługuje na moje top 30.
Ktoś zagłosował na Matrixa? Bo ja nie:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Cytat:zwłaszcza trzecia dycha została wybrana na zasadzie losowania. Przy innym humorze mogłoby być inaczej :) Z drugiej strony po co pomagać niektórym tytułom, skoro miejsce na liście mają jak w banku?

Jak widzę takie teksty zastanawiam się ile w ogóle sensu w plebiscytach w których ludzie głosują na takich zasadach...

Cytat:Ktoś zagłosował na Matrixa? Bo ja nie:P

A ja tak :P Nawet się zmieścił w pierwszej dziesiątce zaraz za Titaniciem.

Ktoś zagłosował na True Lies? Bo ja nie.

Zagłosował ktoś poza mną na Pacific Heights?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Cytat:ale jeszcze większą sympatią darzę "Edwarda Nożycorękiego", więc...

Nożycoręki przegrał u mnie z tym:

Gieferg napisał(a):Ktoś zagłosował na True Lies? Bo ja nie.
Ja zagłosowałem i to nawet chyba w pierwszej 20 się zmieścił:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

heh, kolejny film ('Rodzina Addamsów'), który uwielbiam z czasów dzieciństwa (apoteoza czarnego humoru, który w dużym stopniu ukształtował moją wrażliwość - szczególnie miło wspominam dwójkę). tylko znowu - czy to naprawdę jest jeden z 30 najlepszych filmów, powstałych na przestrzeni 11 lat?

Czyli co - komedie z miejsca skreślasz bo są komediami?

Ja nie głosuję na "obiektywnie" najlepsze filmy tylko na swoje ulubione, które mam na półce i lubie często oglądać (i tak, to jeden z moich 30-tu ulubionych z lat 90-tych) i szczerze mówiąc wyniki tego plebiscytu dużo bardziej by mnie interesowały gdyby inni robili podobnie.

Zdaje się, że zagłosowałem na kilka komedii - "Big Lebowski" chociażby ;-) I prawie zagłosowałem na "Braindead", teraz trochę żałuję, że się nie zdecydowałem, ale miejmy nadzieję, że na listę trafi.

Ja też głosuję na swoje ulubione. Jednak co innego coś miło wspominać, a co innego nazywać to jednym ze swoich naj naj: tu i teraz.

To co, głosuje ktoś na to "Showgirls" oprócz mnie czy jednak będę outsiderem?

(04-07-2011, 15:25)paj napisał(a): Naprawdę? Ja oglądałem chyba ze trzy razy i za każdym razem klimat mnie rozgniótł i rozwalcował. Jodie Foster i Hopkins bardzo dają radę. Dla mnie to taki protoplasta wszystkich thrillerów o mordercach, bez którego nie byłoby Siedem.

Serio, serio. Ja nie umniejszam wagi tego filmu, podobnie jak nie umniejszam roli Marion Morrison dla Westernu. Ale oglądanie pewnych filmów niesie dla mnie mniej przyjemności niż kiedyś. 12 Gniewnych Ludzi, Zakazana Planeta i Aliens się nie starzeją. Wojna światów, Milczenie owiec i pierwszy Alien się starzeją. Moim zdaniem of korz.

True Lies i Matrix będą u mnie i to pewnie nie jakoś nisko. Wśród filmów, które niestety odrzuciłem jest m.in. Unforgiven.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon