Trailery filmowe.
"I Fucking love this movie!" - Quentin Tarantino, w zwiastunie Red State. To może oznaczać dwie rzeczy - albo to nieogladalny syf w stylu "dokonań" Eliego Rotha (skłaniam się niestety w tę stronę), albo wypasiony, kopiący jajca thriller, z oscarową rolą Michaela Parksa ;)

Odpowiedz
Jestem ciekaw czy Kevin Smith inspirował się wydarzeniami związanymi z sektą Davda Koresha, bo fabuła trochę to przypomina.

http://pl.wikipedia.org/wiki/David_Koresh
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Fajny ten zwiastun Red State, nawet mimo sieczki na końcu. Może będzie coś ciekawego. Tylko czemu ten film wygląda jak amatorska produkcja straight-to-youtube? Czyżby Smith zatoczył koło? Od utalentowanego amatora, przez obiecującego profesjonalistę, do nieoglądalnego wyrobnika - i znów powrót do ciekawej amatorki?

Odpowiedz
Sushi Girl - świetny zwiastun, kultowa obsada, maski, zemsta = mniam!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Pierwsza myśl: bosz, kolejny pseudo-grindhouse. Ale ten nie wygląda przynajmniej jak żart bawiącego się schematami postmodernisty.

Odpowiedz
maski, zemsta, mniam, ale tagline to już tak wyświechtany, że bardziej się mogli postarać.

Odpowiedz
http://www.traileraddict.com/trailer/tower-heist/trailer

Czekałem na ten zwiastun od momentu pojawienia się pierwszego stilla. Ciekawa obsada, Ratner za kamerą, Baumbach odpowiedzialny za scenariusz. Z takiej konfiguracji nie może wyjść nic złego.

Odpowiedz
No, Ratner w jedynym gatunku, w którym nie tworzy kupy - komedii akcji. Przede wszystkim: wygląda na powrót DAWNEGO, dobrego Eddie'ego Murphy'ego. Poza tym Broderick i Stiller, który, tak jak Murphy, tym razem nie irytuje. Pozytywka.

Odpowiedz
O, kurde! Tower Heist wygląda na serio ciekawie! Fajnie, że Beverly Hills Cop 4 w wykonaniu Ratnera wyewoluował w ten, dużo bardziej obiecujący projekt. Oby tylko była eRka, i żeby się nie okazało, że najlepsze momenty z Murphym zostały zużyte w zwiastunie. Dawno nie było realistycznej komedii sensacyjnej godnej mojej uwagi i czasu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Jak dla mnie to Beverly Hills Cop 4 jeszcze nie jest skreślony. Jak Tower Heist poradzi sobie dobrze finansowo i zbierze pozytywne opinie a Eddie zagra dobrze, szanse wzrosną.

A zwiastun rzeczywiście niezły.
koronex1989

Odpowiedz
Na erkę się raczej nie zanosi, ale szczerze mówiąc w tym przypadku nie byłaby mi ona do szczęścia potrzebna.

Odpowiedz
Cytat:Na erkę się raczej nie zanosi, ale szczerze mówiąc w tym przypadku nie byłaby mi ona do szczęścia potrzebna.

A mi bardzo. Od staroszkolnego Murphy'ego (Złote Dziecko) szczekającego jak karabin jest lepszy tylko staroszkolny Murphy szczekający jak karabin, używający do tego kurew jako przecinków (Gliniarz z Beverly Hills).
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Dawno nie było realistycznej komedii sensacyjnej godnej mojej uwagi i czasu
Ratner i "realistyczna komedia sensacyjna"? 48 Hours bym po tym nie oczekiwał, raczej komedii akcji w stylu Rush Hour.

Odpowiedz
No, może się nie wyraziłem dość jasno - w miarę realistyczna komedia sensacyjna. Chodzi o to, żeby nie odchodziły takie absurdy jak w The Other Guys, a humor opierał się na pomyłkach i słownych potyczkach, a intryga oraz cały jej przebieg nie był wzięty z dupy. Także konwencja z Godzin Szczytu jeszcze ujdzie, aby tylko eRka była.
--
Laozi

Odpowiedz
Godziny Szczytu nie miały erki i były spoko. Erka zawsze jest lepsza niż brak erki, ale w takich filmach jej brak spokojnie ujdzie, zwłaszcza jeśli film będzie po prostu zabawny.

Odpowiedz
Tower Heist wygląda naprawdę sympatycznie - boję się tylko żeby nie przegięli i/lub nie poszli w pouczające prawdy o dobroci, uczciwości, etc. Ale smaka mam.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ale w Godzinach Szczytu był Jakie Chan, który zastępował swoim lajtowym stylem walki strzelaniny, gdzie musi być krew i potyczki słowne, gdzie muszą być faki. W każdym razie, brak eRki filmu nie skreśli - obejrzę tak czy tak. I jakby nie było, mam nadzieję na klawą komedię sensacyjną.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie rozumiem tej podniety. Gdyby nie Murphy, wyjątkowo fajny i staroszkolny w tym zwiastunie, można by film od razu odfajkować jako podróbę Ocean's, do obejrzenia przy schaboszczaku w niedzielne popołudnie na TVN-ie.

Odpowiedz
Red Rails ze stajni Lucasa. Obawiam się że wizualnie będzie to bardzo efektowne ale scenariuszowo pulpa na poziomie "Flyboys"...

Odpowiedz
Ależ ten zwiastun jest piękny wizualnie. Już dla samych scen bitew powietrznych warto to zobaczyć. Ja czekam
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon