24-09-2011, 08:41
|
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
|
|
Ja obstawiałbym raczej Pakistańczyka :)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 24-09-2011, 10:18
Dla mnie kino się skończy jak ogłoszą, że kręcą remake/preguel "Heat". Do tego czasu agonie Hollywood zamierzam obserwować ze stoickim spokojem i cieszyć się amerykańskimi serialami ;)
24-09-2011, 12:11
A Heat czasem samo tez nie jest remakiem ?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
24-09-2011, 13:33
Serio? Chcecie nowy Scarface? A co to za usprawiedliwienie, że też jest rimejkiem? Jest chyba optymalnym rimejkiem więc po grzyba, ta sama historia, ponownie?
The Thing Carpentera też jest rimejkiem a tak się plujecie po co Rimejko/prequel. Heat jest rimejkiem ale oryginał też był chyba Manna
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-09-2011, 13:56
Jak dla mnie Scarface może mieć nową wersję z bardzo prostego powodu - to jeden z najbardziej przecenianych filmów ever, więc może nowa wersja będzie dla odmiany naprawdę dobra?
24-09-2011, 14:14 (24-09-2011, 12:11)Mental napisał(a): Dla mnie kino się skończy jak ogłoszą, że kręcą remake/preguel "Heat". Do tego czasu agonie Hollywood zamierzam obserwować ze stoickim spokojem i cieszyć się amerykańskimi serialami ;) Nie wiem czy Ci nie popsuję imprezy, ale potwierdzona jest informacja, że wielkimi krokami nadchodzi remake The Wild Bunch Peckinpaha. Reżyserem na 100% będzie... (werble)... Tony Scott.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
25-09-2011, 10:51
Mental, raczysz żartować.:) Ostatnie 150 filmów Scotta to teledyski, na które nie da się patrzeć. Wyobrażasz sobie Dziką bandę w konwencji Domino? Jeśli nie, nie szkodzi - już niedługo zobaczysz, jak to będzie wyglądać.
25-09-2011, 12:15
Co ciekawe zgadzam się i z Tobą Mental i z Tobą military. Jak pewnie zauważyliście Scotta uwielbiam i jego "teledyski" również. Nie zmienia to faktu, że facet potrafi kręcić filmy z prawdziwie męskim klimatem bez oczojebnych sztuczek. Revenge jest znakomitym przykładem. Aktualnie koleś bierze się za Potsdamer Platz (nazwa robocza), którego fabuła zwiastuje powrót reżysera do źródeł. Cholernie bym jednak chciał zobaczyć Scotta w innej konwencji niż sensacyjniak współczesności. Problem w tym, że on się zachowuje trochę jak dziecko. Już Unstoppable zapowiadał jako odejście od swoich zabawek, a w praktyce ich nie porzucił. To już jest chyba uzależnienie.
PS. Na 2013 zapowiedziano też Top Gun 2.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
25-09-2011, 12:28 military napisał(a):Ostatnie 150 filmów Scotta to teledyski, na które nie da się patrzeć. Prawda - niezwykle ciężko je oglądać, ale jeśli interesujesz się np. fotografią, to takie "Domino" miażdży gonady - tam masz kadry totalne, wszystko na pełnej kurwie, podkręcone do granic, chętnie zobaczyłbym wystawę złożoną z samych tylko stop-klatek z tego filmu ładnie oprawionych, z komentarzem reżysera obok ;) military napisał(a):Wyobrażasz sobie Dziką bandę w konwencji Domino? Nie. military napisał(a):Jeśli nie, nie szkodzi - już niedługo zobaczysz, jak to będzie wyglądać. Najpierw muszę obejrzeć remake "Nędznych psów" ;) 25-09-2011, 14:14 (25-09-2011, 14:14)Mental napisał(a): jeśli interesujesz się np. fotografią, to takie "Domino" miażdży gonady - tam masz kadry totalne, wszystko na pełnej kurwie, podkręcone do granic, chętnie zobaczyłbym wystawę złożoną z samych tylko stop-klatek z tego filmu ładnie oprawionych, z komentarzem reżysera obok ;) Jestem totalnym freakiem fotograficznym, który nawet zdjęcia z wakacji robi w RAWach, wywołuje w Capture One i wykręca maksa z każdego ujęcia. Byle zdjęcie bez "pełnej kurwy" nie ma prawa bytu. Zgadzam się więc w całej rozciągłości.
25-09-2011, 14:28
Tylko co po tych zdjęciach, skoro film jest zmontowany tak, że na żadnym ujęciu nie można zawiesić oka?
25-09-2011, 14:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2011, 14:57 przez military.)
Jak nie można? Ja Domino oglądam średnio raz w miesiącu właśnie dla wizualnych uciech.
25-09-2011, 15:00
To żeś Amerykę odkrył! Od paru miesięcy co jakiś czas jest omawiana ta pozycja tu. I wcale nie zapowiada się najgorzej.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 26-09-2011, 14:47 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |