Trailery filmowe.
Śnieżka+Twilight+Thor+Narnia+Incepcyjna muza ;)

Odpowiedz
Zwiastun "Igrzysk Śmierci":

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jedno wielkie fuj, kicz, tandeta i beznadzieja. Ale obejrzę dla Jennifer Lawrence, która już na etapie trailera gra lepiej niż trzeba.

Odpowiedz
Jest fajnie, bo już dawno nie widziałem tak oszczędnego trailera. I przez oszczędność rozumiem fakt, że w ogóle nie pokazano tytułowych Igrzysk - zwiastun zatrzymuje się dokładnie w połowie fabuły. Jestem ciekaw jak pokażą zabijanie się nawzajem dzieciaczków, choć na drugie "Battle Royale" nie liczę. Rzecz jasna, PG-13 nie pozwala na mega sieczkę, ale jeśli uda się zrobić dynamiczne i posępne kino akcji (materiał ku temu jest) to można liczyć na najciekawszy film młodzieżowy od dłuższego czasu. Byleby jeszcze poprawili niektóre 'romantyczno-ckliwe' dialogi, to już w ogóle będę zadowolony.

Odpowiedz
a jak niby mają te dialogi poprawić, skoro to urywki z gotowego filmu?

straszne to nie jest, kolejny Zmierzch raczej się nie szykuje, ale oczywiście ode mnie jedno welkie meh. poza tym Gary Ross to jest reżyser od ckliwych bajeczek, więc nie wiem czego innego tu oczekiwać.

Odpowiedz
Chodziło mi o dialogi z książki. Wierz mi, to co jest w trailerze to pikuś w porównaniu z tym, co możemy usłyszeć w gotowym filmie.

Odpowiedz

Odpowiedz
Wygląda jak szmirowata parada banału. A przez pierwsze piętnaście sekund już miałem nadzieję, że De Niro wreszcie wybrał jakiś dobry projekt.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Zwiastun jest ok, film od reżysera "Był sobie chłopiec", ale też "Złotego Kompasu". Może być różnie, ale obsada jest sympatyczna, a książka na której oparli scenariusz jest podobno świetna. A tak w ogóle to powinni zostać przy oryginalnym tytule, bo teraz to wygląda bardziej na coś związanego z "Tronem" :P.

Odpowiedz
a teraz zwiastun do Śnieżki Singha:
http://www.slashfilm.com/mirror-mirror-trailer-debuts-ellen/

Widać, że będzie to raczej komedia - przynajmniej zwiastun to sugeruje. Wolę podejście w wersji z Theron i tamten zwiastun podobał mi się bardziej (niech ta Roberts wreszcie zdechnie!), ale znając życie to koniec końców film Singha okaże się lepszy, bo nie ma zbędnego balastu w postaci Hemswortha i Stewart.

Odpowiedz
Jeżeli wcześniej miałem jakieś obiekcje co do Śnieżki z Bellą, odszczekuję wszystko. W porównaniu z wersją Singha tamta zapowiada się znakomicie.

Odpowiedz
Ja bym jednak nie był tak kategorycznie przeciw filmowi Singha.

Zwiastun Snow White owszem, podoba mi się, ale jeśli się zastanowić to poza kapitalnie dobraną Theron i scenami z nią oraz stroną wizualną nie ma tam nic.

Mirror, Mirror za to wygląda bardzo sympatycznie w zasadzie pod każdym względem, a rola Roberts zapowiada się świetnie (Albertino, wyjdź!).

Grunt że będą to diametralnie różne produkcje, no ale po którejś ze stron trzeba się będzie opowiedzieć. Póki co bliżej mi do wersji Singha.

Odpowiedz

Po raz pierwszy u Pixara nie podoba mi się design postaci. Póki co w ogóle tego nie czuję, i co gorsza mam wrażenie, że zobaczyłem zwiastun animacji Dreamworks.

Odpowiedz
"Mirror, mirror" wygląda jak dla mnie tak, jakby nie miało być ani poważne, ani komiczne. Momentami przypomina parodię Friedberga i Seltzera (krasnoludek cytujący Tony'ego Montanę. Serio?), chwilami Bollywood, a chwilami sam-nie-wiem-co. W każdym razie czułem się, jakbym oglądał zwiastun do "Spy Kids" ze Śnieżką w roli głównej. Ale trzeba przyznać, że ta lasia pasuje do roli idealnie.

A "The Brave" też mnie zawiodło. To chyba pierwszy zwiastun do pixarowskiej animacji, który wygląda najzwyczajniej w świecie... brzydko.

Odpowiedz
O ile zwiastun "Being Flynn" nie wybija się ponad przeciętny dramat o życiu na postawie prawdziwej historii, o tyle miło widzieć De Niro chociaż udającego, że szuka bardziej ambitnych projektów. Osobiście czekam aż pójdzie śladami między innymi Pacino i zacznie grać role na miarę swoich możliwości w telewizji.

Pierwszy trailer "Brave" nie zachwycił mnie. Sama historia wydaje się ciekawa, ale wykonanie na razie nie powala. Chociaż to Pixar, więc mają u mnie duży kredyt zaufania.

Mam też mieszane uczucia w sprawie "Igrzysk Śmierci". Pomysł niezbyt oryginalny, ale można z niego wycisną dobrą historię (nie wiem na ile się to udało w książce, bo nie czytałem). Jednak zapowiedź była w najlepszym razie nijaka. Jedyny duży plus to na razie Jennifer Lawrence.

Za to oba trailery filmów o Śnieżce tylko pokazują jak różne będą to filmy. Można powiedzieć, że będzie to pojedynek "baśni" z "fantasy". Jeżeli ktoś chce sobie zobaczyć zestawienie informacji o obu filmach to zamieściłem takie tutaj.

Odpowiedz
(16-11-2011, 20:50)Motoduf napisał(a): Ale trzeba przyznać, że ta lasia pasuje do roli idealnie.

Ta lasia to chyba córka Philla Collinsa. Tak na marginesie... prawie jak bliźniaczka mojej... byłej.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Kolejny zwiastun. Zapowiada się świetna zabawa :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Pachnie Dniem Próby, ale obsada, oraz scenariusz Jamesa Ellroya zapowiadają coś dobrego.

Odpowiedz
Nie jest to co prawda film Wernera Herzoga, ale myślę, że i tak będzie fun :)

Odpowiedz
Zwiastun do dupy, ale seans i tak obowiązkowy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon