Trailery filmowe.
Kupił mnie tekst Woody'ego od razu na otwarcie trailera: "Nie jestem rasistą. Fakty są takie, że nienawidzę wszystkich ludzi - po równo" :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Po raz pierwszy u Pixara nie podoba mi się design postaci. Póki co w ogóle tego nie czuję, i co gorsza mam wrażenie, że zobaczyłem zwiastun animacji Dreamworks.

Wyobraź sobie moją reakcję na Disney Day 2011, kiedy to jeden z oficjeli Disney Polska chrzani 10 minut o najnowszej animacji, a przede wszystkim PRZEPIĘKNEJ bohaterce, zapowiada zwiastun, odpala i... que!? Zonk jakich mało w życiu zaliczyłem.

Pixar schodzi na psy. Świadczą o tym zapowiedziane "Potwory i Szkółka", z których materiały promocyjne wywołały u mnie zażenowanie. Pokazują mi bandę twórców, którzy zachwycają się jak to pracowali nad prequelem, gdzie wszystkie potworki są jeszcze w szkole i jak wiele pracy wymagało opracowanie ich w wersjach "nastoletnich". Chwilę później pokazują efekty i jest wielkie WTF. Dosłownie odechciało mi się oglądać, bo poczułem się dymany w zad.

Drugi dowód na to, że Pixar będzie szedł już tylko na kasę są... tam tada daaaam... "Planes" - zapowiedziana na 2013 animacja o samolotach, będąca oczywiście kopią "Cars". Bohaterem jest niejaki Dusty, który - uwaga - nie umie latać! Żenua 2000 - inaczej tego określić nie potrafię. Z mojego punktu widzenia jedyne co mnie w tym podkręciło to ujęcia żywcem wyjęte z "Top Gun". Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku "Cars", gdzie sporo kadrów otwierających było kalką "Days of Thunder"... marne to jednak pocieszenie, nawet dla fana Scotta.

PS.
Moja reakcja w momencie zapowiedzenia "Planes" - kurwa, a potem będą łodzie podwodne... odwraca się facet siedzący przede mną i dodaje - albo koparki...

I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
WRESZCIE!

Zwiastun Titanica w 3D z przedmową Jamesa Camerona :)
[video=youtube]
[/video]

Odpowiedz
Co oni z tymi przedmowami ostatnio?:)

Oni tylko 3D dodają, czy będą jakieś nowe sceny?

Odpowiedz
Póki co wiadomo tylko o 3D.

Zwiastun okropny, ale warto obejrzeć w 1080p i spokojnie czekać na wydanko Blu-ray:

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

Odpowiedz
Dla mnie niezły trailer. Kurde - lubię ten film, chyba nawet bardziej niż powinienem, jednak za mało żeby pójść do kina na 3D. Blu za to nie mogę się doczekać.

Odpowiedz
100-lecie katastrofy - znów marketingowy strzał w dziesiątkę Camerona ;)

Odpowiedz
W przypadku wskrzeszania tego akurat trupa wyłącznie interesuje mnie sprawa box office'u. Skoro w tym roku "Król Lew" przyniósł w samych stanach prawie sto baniek, to "Titanic" może tę kwotę spokojnie podwoić.

Odpowiedz
Dlaczego "trupa"?

Co do Box office - Heh... jest tylko jeden człowiek na świecie którego dwa filmy mogły trafić na pierwsze miejsce światowego box office. Jestem pewien że Cameron okaże się też jedynym na świecie reżyserem którego jeden film trafi na pierwsze miejsce światowego box office DWA RAZY :)

Odpowiedz
Dlatego, bo "Titanic" zatonął ;(

15-letni film i miliard na seansach 3D? Nie ryzykowałbym aż tak :)

Swoją drogą fajna sprawa. "Wydajemy parę milionów i mamy czysty zysk - po co w ogóle kręcić nowe filmy?" (mam nadzieję, że nie przyjdzie im to w końcu do głowy).

Odpowiedz
Ja ci mówię że tak będzie :)

Odpowiedz
Zrobiłby konwersję 3D Terminatora 2.... ech marzenia ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A po co konwersję 3D? Wystarczyłoby, żeby wpuścił go znowu do kin. Zobaczyć to na wielkim ekranie - magia ; )
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Ja wciąż żałuję, że nie widziałem go na dużym ekranie. Trzeba sobie też zdać sprawę że jak już pojawi się jakiś masowy rerelease to tylko w 3D. Nawet w takim formacie chciałbym zobaczyć te arcydzieło.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(21-11-2011, 13:10)gigacz napisał(a): WRESZCIE!
Zwiastun Titanica w 3D z przedmową Jamesa Camerona :)

Nigdy nie pojmę podniecania się tym 3 godzinnym kupsztalem.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Same technikalia powinny budzić szacuken.

Odpowiedz
Zwiastun "Róży" Smarzowskiego w HD. Podobnie jak na "Dom zły" wybieram się do kina.

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-26778

Odpowiedz
Marny ten zwiastun, ale "Dom zły" nie miał wcale lepszego.

Odpowiedz
(19-11-2011, 12:32)nawrocki napisał(a):

Pachnie Dniem Próby, ale obsada, oraz scenariusz Jamesa Ellroya zapowiadają coś dobrego.

Film już jest w sieci, w jakości DVDscr, jak ktoś się napalił po trailerze.

Odpowiedz
WRONG

Już mi się podoba.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon