Trailery filmowe.
Czy ja wiem? Gosling to nie Daniel Day-Lewis i w średniakach też mu się zdarza zagrać. Poza tym to nie pierwsze lepsze dziadostwo, tylko atrakcyjny film, który pewnie swoje zarobi i sprawi, że za Goslingiem będzie wzdychać jeszcze więcej kobiet niż teraz. Obstawiam, że Gangster Squad będzie nawet niezły, tylko on nie będzie po prostu tym czym powinien ;)

Odpowiedz
Gosling, jak Gosling, ale Penn rzadko się chwyta średnich skryptów.

Odpowiedz
Względem GS: Oczywiście czekamy przede wszystkim na porządne recenzje krytyków, ale w USA były już pokazy testowe (brakuje muzy i nieco CGI) i ludzie nie są urzeczeni, podobno jest sporo slowmo, a reżyser nie potrafi znaleźć złotego środka między powagą a akcentami komediowymi i ciężko traktować film poważnie. Leży też ponoć tempo. Poza tym parę osób nazwało film gangsterskim "Watchmen" (whatevah, nie wiem, jak się do tego odnieść). Co do ekipy, to niby tylko Penn daje naprawdę bardzo fajny popis aktorski. No nic, zobaczy się, liczę, że i tak będzie przyzwoicie. Ale raczej jest to czysta rozrywka niźli nastrojowe "świadectwo epoki".

No chyba, że "testowi" nie potrafią rozpoznać epy nawet wtedy, gdy zajdzie ich od tyłu i wypali im w rzyć. :)

Odpowiedz
Nie wiem, jak tam "testowi", ale w Cannes epy na pewno nie rozpoznają, nawet gdyby działa się na żywo na ich oczach.

A co do GS, to im więcej o nim czytam, tym bardziej do mnie dociera, że nie będzie to jednak film, który mi przypasi. Penn nie zagrał w niczym ciekawym od czasu Mystic River, a jak już się pojawia, to przypomina postać z Sin City, czyli przerysowany twardziel, rzucający sucharskie teksty.

Odpowiedz

Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Ten zwiastun jest dziwny
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dramat... Efekty kiepskie, designy idiotyczne.

Odpowiedz
WTF?! Nie wiem co to przed chwilą zobaczyłem? Ale przynajmniej wygląda lepiej od "Gangsta Squad". Cholera, L.A. gangsterzy, może klimat noir, to się tak świetnie zapowiadała, a to co zobaczyłem to jakieś "slowmo" niewiadomo co. Już na ten film nie czekam.<nabzdyczony>
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(10-05-2012, 23:05)nawrocki napisał(a): Gosling, jak Gosling, ale Penn rzadko się chwyta średnich skryptów.

Penn w popelinie nie gra, natomiast w średniackich, nieudanych projektach często, zwłaszcza ostatnimi czasy. Ona bardziej patrzy raczej na atrakcyjność roli, niż solidność scenariusza jako całości. Dlatego idę o zakład, że jego Mickey Cohen będzie ewidentnie najlepszym elementem filmu (już w zwiastunie robi wrażenie), ale co do reszty trudno powiedzieć. Na pewno nie będzie to wiocha, ale wrażenia mam ambiwalentne - z jednej strony kilka kozackich sekwencji (kino), z drugiej wyraźnie promłodzieżowa stylizacja, co przy tego typu temacie po prostu mnie załamuje.

Odpowiedz
no dobra, ale o ile się zakładasz?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O drugą rękę Perfika:P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wara od moich rąk :(

Odpowiedz
to o nogę

Odpowiedz
Meanwhile, szpece od filmu z Gazety stwierdzili, że zwiastun "Gangster Squad" to trailer roku: http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,11713330,Powalajacy__Gangster_Squad___Film_roku__Zwiastun_roku.html

Chyba ich parę klipów ominęło :)

Odpowiedz
A sam film zapowiada się coraz lepiej...

(proszę - PROSZĘ! - niech będzie wersja z napisami! Ten akcent!)

Odpowiedz
Taa już to widzę. Tak samo kiedy Jak wytresować smoka było z napisami? :P

Odpowiedz
A to ten sam polski dystrybutor? Zresztą nieważne - nigdy żaden Disney/Pixar nie pojawił się w polskich kinach w wersji z napisami...

Odpowiedz
(15-05-2012, 14:21)Craven napisał(a): Taa już to widzę. Tak samo kiedy Jak wytresować smoka było z napisami? :P

AAle tam akcja nie działa się w Szkocji - jak patrzę na główną bohaterkę wypowiadającą się perfekcyjną polszczyzną, bez choćby szczypty akcentu, to mam ochotę wziąć łuk i postrzelać, ale bynajmniej nie do tarczy, tylko do osób odpowiadających za tę decyzję i casting. Poza tym, to kiedy kurwa stanie się jasne, że przez te 20 lat od obalenia muru, dzieciaki mają angielski (i francuski) we krwi już dawno, skoro od przedszkola wysyła się ich na lekcje. Żeby chociaż klasę Shreka powtórzyli...

Odpowiedz
Ja sam normalnie nie mam nic do polskiego dubbingu w animacjach. Tylko niezapomnę co to była za różnica, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem Shreka w wersji oryginalnej ze świetnym akcentem Shreka. Tak samo tutaj Szkocja to aż prosi się o wersję oryginalną. A jak już to przecież mogą napisy dać. Zwłaszcza, że "Brave" coraz bardziej mi się podobał. Pierwszy trailer mnie nie zachęcił, ale co nowsze to lepsze.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
ale pamiętacie kto w większości chodzi do kina na filmy animowane? ;)
a teraz wyobraźcie sobie większość animowanych hitów z napisami i jak topnieją zyski z krajów nieanglojęzycznych.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon