LOL! :D
BTW, ja też uważam, że to raczej jakaś miernota wyłazi. :)
BTW, ja też uważam, że to raczej jakaś miernota wyłazi. :)
17-03-2007, 22:01
|
Trailery filmowe.
|
Jakuzzi napisał(a):Twoj sposob argumentacji stal sie ostatnimi czasy wyjatkowo powalajacy. ;)E tam. Nic się nie zmieniłem :) A moja opinia na temat STARDUSTowego trailera jest po części ukształtowana tym, że mam ostatnio słabość do Gaimana i cieszę się, że ktoś wreszcie zabrał się za ekranizowanie jego świetnych powieści... Boże, ile bym dał za "Good Omens The Movie"... 17-03-2007, 23:24
PIRACI Z KARAIBÓW: NA KRAŃCU ŚWIATA
Uwaga, zwiastun z rosyjskim dubbingiem. Osobiście nie oglądam tego tylko czekam do wtorku rano na wersję HD. 18-03-2007, 23:08
wszędzie pierdzielą o tym zwiastunie POTC, jakby sie już za chwilę premiera miała odbyć... wszędzie info zapowiadające trailer, jakieś liczniki na Onecie i inne bzdurki. swoją drogą, pr działa 8)
18-03-2007, 23:26
Hmm, tego się spodziewałem - PotC 1 + 2, tylko, że 3 razy szybciej i efektowniej :P
18-03-2007, 23:28
Fragment Piratów 3:
http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?id=1564505&sdm=web&qtw=640&qth=400 JACK IS BACK :) 20-03-2007, 00:58
Piraci 3. HD TRAILER.
http://movies.yahoo.com/feature/piratesofthecaribbeanatworldsend.html Wrażenia za chwilę. EDIT: O. JA. PIERDOLE. Znowu poczułem ten sam dreszczyk co po trailerach poprzednich części. YO-HO, YO-HO, A PIRATE'S LIFE FOR ME! 20-03-2007, 09:08
O JA PIERDOLE DO POTĘGI 100000000. Niesamowite, jak dobrze że to już tak blisko do maja. Wspaniałe.
20-03-2007, 10:22
Zabrakło chyba tylko X-Wingów. Niee, jak dla mnie przekombinowane :). A uderzenia szabli zsynchronizowane z muzyką... Eh, może ja się nie będę wypowiadał do momentu premiery :).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
20-03-2007, 11:38
Ups.. coś mi się wydaje, że ktoś przesunął suwak z końca nazwanego logika, na koniec nazwany efektowność. Nie nastroiło mnie to zbyt pozytywnie, ale poczekamy, zobaczymy.
20-03-2007, 12:53
Chciałem tylko powiedzieć, że ja też pierdole :)
Mam przeczucie że suwak pozostanie na złotym środku z etykietką "zajebista rozrywka". Jestem nastrojony jak najbardziej pozytywnie :D 20-03-2007, 13:25
Synchronizacja uderzeń szabli z muzyką była już w pierwszej części (Sparrow vs Turner w kuźni) i jak dla mnie to świetny manewr. Tego typu smaczków mi brakowało w drugiej części, czyli perfekcjonizmu i prawdziwych pojedynków.
20-03-2007, 15:36
No ale kurna statek pływający po piasku, w wodzie, piracka flota robiąca prerekonstrukcję Trafalgaru... Jak dla mnie przekombinowane. Mam na myśli rzecz jasna trailer - zbyt dużo tego wszytkiego, powstaje wrażenie sieczki. W filmie bedzie to prawdopodobnie rozłożone...
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
20-03-2007, 19:57
Mam podobne (chyba) odczucia co Akaki. Obawiam sie czy aby trojka nie przegnie za bardzo w strone napakowanego efektami widowiska, zapominajac o przygodzie. Blisko juz temu byla przeciez dwojka. Wtedy mimo wszystko sie udalo, wiec i teraz bede jednak dobrej mysli.
20-03-2007, 21:20
Ta część będzie chyba mroczniejsza od reszty... Zapowiada się ciekawe - dość onirycznie, rzekłbym. Choć wizualnie mniej imponująco - kolorystyka ponura jak w polskim filmie. Walka na maszcie wyszła dość sztucznie, ale może to wczesny efekt... Zobaczymy. Tak czy siak - do kina pójdę. :)
20-03-2007, 21:47
Ale z Was zrzędy.To jest ostatnia część trylogii gdzie schodzą się wątki i siłą rzeczy musi być najwięcej akcji. Ja akurat kocham takie wielkie sceny, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne były - to się nazywa magia kina i już dawno nie czułem się tak podczas oglądania trailera.
20-03-2007, 22:16
IMHO w drugiej części było za dużo akcji i za mało naprawdę śmiesznych gagów (w porównaniu do pierwszej- szczególnie komiczne nawijanie Sparrowa o "niczym" [początek "Skrzyni..." kiedy Jack tłumaczy po co mu rysunek klucza] już nie było tak udane jak w Klątwie Czarnej Perły). Tutaj widać, że znów scenarzysta gagi tworzy w oparciu o mimikę Jacka (w pierwszej części było to fajne, bo chyba nie do końca zaplanowane- powiedzieli Deppowi "Stary masz się skrzywić", a Depp zaimprowizował i zrobił z siebie wiecznie pijanego pirata; pozniej scenarzysta zobaczyl że Depp fajnie robi z siebie durnia, więc napisał masę scen, gdzie Sparrow-clown biega i wykrzywia mordę i nie jest to już takie naturalne), co widac w scenie kiedy Sparrow pyta sie, czy jest tam ktos, kto przybyl go ratowac bo za nim tęsknił. Mam nadzieję, że przystopują z "Flipem i Flapem", a wrócą do źródeł i wymyślą prawdziwe gagi sytuacyjne śmieszące również odbiorców mających więcej niż 12lat. A co do ilości akcji- może jej być cała masa, byle nie rzucała widzem z miejsca na miejsce tak jak w drugiej części, bo zaczynałem się czuć zmęczony tym chaosem. W "Klątwie..." akcji też było dużo, ale nie skakano z wyspy na wyspę i widz mógł sięjakoś odnaleźć w tym wszystkim. Druga część to kalejdoskop nieznanych miejsc, których odbiorca nie jest w stanie poukładać w jakąś wyimaginowaną mapę.
21-03-2007, 01:12
A ja uważam, że druga część "Piratów" jest znacznie lepsza od pierwszej ;) Oglądając ten film, nastawiam się na widowisko, na dobrą zabawę i prawdę mówiąc mam gdzieś, ile razy Jack Sparrow wykrzywi twarz - ważne, żeby było zabawnie i efektownie. I ja jakoś oglądając część drugą nie miałem problemów z odnalezieniem się 8)
Aktualnie rządzi: ja
21-03-2007, 13:18
Aż mnie zatkało! :shock: Muszę sobie to gdzieś zapisać... ;)
Swoją drogą, żebyście mnie nie oskarżali o offtop - trailer do PzK 3 jak dla mnie rewelacja. Czekam na trailer, który będę mógł sobie ściągnąć, a nie oglądać przez neta, bo mnie wkurza oglądanie przez neta ;)
Aktualnie rządzi: ja
21-03-2007, 16:04 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,111 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,544 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,359 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |