Dragon Ball
Dragon Widmo Zet zet zet... Fy szą ty songoł łan...

Odpowiedz
Suchar zrobiony na odpierdol, żeby tylko rzucić coś nowego z serii dla fanów. Tyle w temacie nowego Dragon Balla. 3/10
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ostatnio dałem drugą szansę i nie żałuję. Podobało mi się znacznie bardziej niż za pierwszym podejściem, choć dalej boli mnie bardzo jak z przygodowych klimatów zeszli całkowicie na napierdalankę z milionami eksplozji. Choć to już raczej wina "Z".

Toriyama powinien oddać "Dragon Balla" komuś, kto ma pomysł jak tchnąć w uniwersum trochę świeżości. Mega rozbudowana mitologia, a wszystko sprowadza się do walenia po ryjach z siłą niszczącą planety :)

Oby stwierdzenie, że jest 12 wszechświatów było zapowiedzią czegoś rzeczywiście nowego. Pomimo niezaprzeczalnych wad, nie jestem w stanie zejść z oceną poniżej 7 :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Odpowiedz
Dzięki powyższemu zwiastunowi zapoznałem się z twórczością Team Four Stars. Kolesie tworzą naprawdę zacną parodię "Dragon Ball Z", choć coraz bardziej toto przypomina fanowski dubbing.

Wykonują kawał świetnej roboty. Z każdym kolejnym odcinkiem poprawia się ich aktorstwo, montaż i dialogi, które z czasem robią się... lepsze niż w oryginale. Humorem przebijają go całkowicie, a kreacje niektórych postaci (Goku w szczególności) paradoksalnie dzięki ich zabiegom są bliższe mangowemu pierwowzorowi.

Pochłonąłem jednym tchem 2,5 sezonu (na tym etapie obecnie jest produkcja). Dawno nie widziałem czegoś, co jednocześnie bezlitośnie (ale zawsze cholernie zabawnie) wypunktowuje największe głupoty oryginału, nadaje mu świeżości, jest ogromnym hołdem dla niego i zarazem skondensowaną wersją skupiającą się na najważniejszych punktach historii. Rewelacja, zarówno dla fanów, przeciwników oraz ludzi kompletnie niezaznajomionych z serią. Gorąco polecam:

Vegeta i jego teksty po prostu wymiatają. Żałuję, że nie ma ich w oryginale :)
--
Laozi

Odpowiedz
Wspominałem o tym kiedyś. W zasadzie podpisuję się pod każdym zdaniem Hitcha, z wyjątkiem tego, że jest to reelacja dla ludzi niezaznajomionych z serią - nie jest (testowałem na znajomych).

Szkoda, że odcinki nie wychodzą częściej (tempo to średnio 1 miesięcznie). Ale warto czekać.

- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
Cytat:Rewelacja, zarówno dla fanów, przeciwników

Nope.

Odpowiedz
http://www.dragonball2015.com/

Huhu, w maju 2015 premierę ma kolejny film. Toriyama znowu pisze scenariusz, ma to być kolejny (po "Battle of Gods") ciąg dalszy kanonu z mangi. Zapowiada też więcej scen akcji. W sumie jaram się :)
--
Laozi

Odpowiedz
Przed moją śmiercią pewnie doczekam się historii dziejących się w czasach, które dawniej okupowało GT.

Odpowiedz
First New DRAGON BALL Series in 18 Years Heading to TV in July
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Toriyama ostatnio pisał tak ch***we filmy kinowe, że mało mnie obchodzi jego wkład w nową serię. Rysowany na kompie (czyt. antyklimatyczny) DB po tylu latach, który już jako eNta kontynuacja Z będzie ignorować GT mało mnie obchodzi. Zresztą, choć byłem wielkim fanem DB (na półce wciąż leży ponad 200 kart Chio i wszystkie tomy mangi) to poza kilkoma, wybranymi scenami, nie jestem już w stanie oglądać tego anime.

Odpowiedz
A ja mam nadzieję, że przypomną sobie, że DB to nie tylko napierdalanka ale także komedia i przygodówka. Fajnie by było, jakby znowu była jakaś podróż, nie tylko odhaczanie coraz silniejszych wrogów.
--
Laozi

Odpowiedz
A tyle co zacząłem oglądać od początku Kai/Z (zrobiłem sb własny edit/mix Kaia z niektórymi odc. Z i filmami kinowymi pociętymi na odc. Kaia), a tu taki news ;o
Nie wiem czy się cieszyć w sumie. DB/Z/GT (tak, GT też) to już kultowe klasyki. Ostatni film kinowy był taki se, ten tez nie zapowiada się na jakiś dobry film (te kolejne kretynskie poziomy SSJ God z czerwonymi/niebieskimi włosami, wtf?). Co gorsza, duże szanse, że serial ten zignoruje GT, które może jest jakie jest, ale to już zawsze będzie dla mnie integralna część serii i mimo wszystko dobry epilog wydarzen z Z-tki (np. ostatni odc., SSJ4, Super17 Saga). Ale no zobaczymy co to będzie ;) Chciałbym w końcu zobaczyć Vegetę SSJ3 ale to chyba not gonna happen skoro
. Ale ciekaw jestem nastoletnich wersji Trunksa i Gotena. Może Gotenks SSJ God ? Albo Gohan/Trunks SSJ3 ?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Wolałbym pełnoprawny, porządnie wykonany remake, bo Kai to trochę niewypał był. A kontynuacja? Nie wiem co z tego można jeszcze wycisnąć. GT już mi za bardzo nie podeszło a tych nowych filmów nawet oglądać mi się nie chciało (trailery wyglądają mało zachęcająco).

Odpowiedz
Kai niewypał? dlaczego ? zero fillerów,poprawiony obraz, muzyka ok. Jedynie zredukowali troche krwi ;/
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Poprawiony obraz? Przecież komputerowe wstawki wyglądają fatalnie! Muzyka ok? Przecież zajebiste soundtracki z Saiyans i Freeza Sagi zamieniono na niepasujące do sytuacji muzyki z Android i Cell Sagi! Nie wspominając o tym, że Buu Sagę dorobiono do reszty po latach.

Kai ssał, jeszcze bardziej od GT.

Odpowiedz
Bang bang.
--
Laozi

Odpowiedz

Odpowiedz
Program Włodka to jedyny kanał jutubowy, który regularnie odwiedzam w oczekiwaniu na kolejne odcinki. Fajna retro-tematyka i sympatyczna gęba prowadzącego, bardzo przyjemnie się to ogląda. No i sam jestem jednym z "tych" roczników i uwielbiam takie nostalgiczne podróże w czasie, mam wrażenie, że Włodek to kumpel z bloku obok ;) 

Odcinek o DB był kwestią czasu i znowu oglądając myślalem tylko - no przecież ja też to robiłem, grałem w te gry  (Hyper Dimension to obok MUGENA 2ND Edition najlepsza bitka 2D o DB) i puszczałem kamehameha xD No dobra, nie pisałem tylko listów miłosnych podpisując się jako postać z kreskowki ale reszta się zgadza. Pierwszy tom mangi i jak Bulma podciąga sukienkę a Genialnemu Żółwiowi tryska jucha z nosa - klasyk ;]
Hey, give me another cookie

Odpowiedz

Czyli "Super" będzie ni tylko kontynuacją DBZ, ale też dwóch ostatnich filmów kinowych? Aha.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon