Robocop (rimejk 2014)
Na amazonie jak ktoś chce może sobie posłuchać sampli z muzyką. Nic ciekawego, typowe współczesne syntetyczne granie. Ale niezłego szoka miałem, kiedy nagle w jednym z kawałków wskoczył mi oryginalny temat Robocopa Basila Poledourisa?

To jak to w końcu z tym remakiem? Niby wszystko nowe, ale jeżeli trzeba to chwytamy się po stary sprawdzony temat? Choć to tylko kilka sekund, ale mimo wszystko. Jakby co to trzeci kawałek:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00HVQJ7X2/ref=sr_1_1_rd?ie=UTF8&child=B00HVQJERG&qid=1390058096&sr=1-1%3C/a%3E
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To tak po prostu, żeby jeszcze bardziej podetrzeć sobie dupę filmem Paula.

Odpowiedz
(19-01-2014, 20:23)Lawrence napisał(a): ...kiedy nagle w jednym z kawałków wskoczył mi oryginalny temat Robocopa Basila Poledourisa?
(...) Choć to tylko kilka sekund, ale mimo wszystko. Jakby co to trzeci kawałek:

Identyczne zagranie jest w rimejku "Krugera". Kilka sekund oryginalnego motywu... ale, żeby było dobitniej - na planszy tytułowej filmu.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(19-01-2014, 20:23)Lawrence napisał(a): Niby wszystko nowe, ale jeżeli trzeba to chwytamy się po stary sprawdzony temat?

No wiesz, starych, sceptycznych fanów też trzeba jakoś zachęcić do kina. Kasa to kasa i w tych sprawach wszystkie chwyty dozwolone, jak na wojnie.

Odpowiedz
Powiem, że się boję. Robocop to klasyk. A ostatnio klasyki remakowane są słabiutkie. I po prostu się boję, że zabiją legendę.
"Nadchodzi era ciemności... i to my zgasimy światło"

Odpowiedz
(21-01-2014, 22:23)Veers napisał(a): I po prostu się boję, że zabiją legendę.

Nie bój się.
On w świetle prawa jest martwy. Korporacja może z nim zrobić, co chce ;)

Odpowiedz
Coś w tym jest, tylko dlaczego miałbym na to wydawać pieniądze :)
"Nadchodzi era ciemności... i to my zgasimy światło"

Odpowiedz
IMAXowy plakat.
[Obrazek: robocop-imax-poster.jpg]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(21-01-2014, 22:23)Veers napisał(a): I po prostu się boję, że zabiją legendę.

Verhoeven jest twardy, nie da się tak łatwo zabić.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Polski finałowy plakat:
[Obrazek: 7592100.3.jpg]

Przejdę się nawet w dniu premiery, żeby powiedzieć wam czy mieliście racji i wyszedł gniot roku, lub żeby go wam polecić jeśli jednak jest niezły.

Odpowiedz
Powinno być: "Poznaj nowe oblicze 'Prawa i Sprawiedliwości'" ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Spoko, na bank będą przeróbki bo aż się prosi.

Odpowiedz
2 kolejne klipy (klipów w necie jest już 6 czy 7)
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO%3A+%22Robocop%22+w+kolejnych+dw%C3%B3ch+fragmentach-102060

Byłem średniosceptyczny ale ten film, po tych klipach, zapowiada się jak TOTALNE GÓWNO. Jest gorzej niż sugerowały to zwiastuny.
Wkleili Sinatrę? Serio? To ma byc fajne?

Keaton nie udawał, w czym gra.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oldman gra ojca Keatona? Nie sa jakos w tym samym wieku?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Też mi się to rzuciło w ucho ;) swopją drogą klipy nie są złe, nie odstraszają jakoś bardzo. Dalej uważam ten film za totalnie zbędny i niegodny nazwy jaką nosi, ale może sprawdzi się jako guilty pleasure. Jak będę miał wolną kasę i trochę czasu to może nawet śmignę do kina.

Keaton gra tutaj bardzo dobrze. Poza tym brakuje mi kolesia na dużym ekranie i już sam fakt, że go odkurzyli jest na +. Być może jedyny dla tego filmu ;)

Odpowiedz
Te klipy popadają ze skrajności w skrajność. Ale reakcja ochrony OCP wygląda śmiesznie, prawie jak u Nolana (musiałem).

Tak czy siak, do kina idę. Może będzie to wystarczająco efektowne.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(24-01-2014, 09:41)Corn napisał(a): Oldman gra ojca Keatona? Nie sa jakos w tym samym wieku?

Gorzej, Keaton jest od Oldmana o 7 lat starszy :) LOL

Odpowiedz
Tym samym przebili twórców prequela Egzorcysty, gdzie Stellan był starszy niż Max von Sydow w oryginale ;]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Odpowiedz
Czy w tym temacie były wcześniej jakieś recki użytkowników, które zostały wcięte przez przeprowadzkę na nowy serwer? Czy może po prostu całe forum solidarnie postanowiło wypiąć się na film i poczekać aż wyjdzie w zatoce?
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon