Trailery filmowe.
"Pusher III" najlżejszy film o gotowaniu. :D
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
This looks somewhat decent.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Odpowiedz
Mocno średni ten trailer "22 Jump Street". Ale i tak wizyta w kinie obowiązkowa, niezależnie od tego, jakie materiały promocyjne wypuszcza przed premierą.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz

Spoko.

Odpowiedz
(12-04-2014, 13:27)Jakuzzi napisał(a): Spoko.
Dokładnie moja reakcja na zwiastun. Trochę się obawiam, że może być tylko "spoko" co będzie oznaczało zmarnowany potencjał. Niemniej obejrzę choćby tylko dla Hoffmana. Mam nadzieję, że będzie to najlepszy film Corbijna. Polski tytuł brzmi tak se - Bardzo poszukiwany człowiek, ale to też tytuł książki, więc trudno się czepiać dystrybutora.

Odpowiedz
Wygląda trochę zbyt mocno jak film telewizyjny:/

Odpowiedz
W filmach telewizyjnych nie ma podziału scen na teal i orange :)

Odpowiedz
Bardzo porządny film może wyjść, kwestia czy Corbijn polepszy swój storytelling, bo o resztę jego warsztatu i aktorów raczej nie trzeba się martwić.

Odpowiedz
No to nie tyle telewizyjnie, co strasznie przeciętnie:) Reżyser wydaje się kimś z o wiele większym wyczuciem estetycznym jak na tak wyglądający zwiastun.

Pamiętam coś takiego, że chyba nawet ty Mierzwiaku, zwróciłeś kiedyś uwagę na to, że gdy operator bierze się za reżyserię, to często zdjęcia zostawiają wiele do życzenia. Corbijn niby nie jest operatorem, tylko fotografem, ale sytuacja ciekawa:)

Odpowiedz
(12-04-2014, 14:11)patyczak napisał(a): (...) gdy operator bierze się za reżyserię, to często zdjęcia zostawiają wiele do życzenia.
Serio? Moje niepoparte w tej chwili absolutnie żadnymi przykładami przeczucie mówi mi, że w takim przypadku często zdjęcia są najlepszym / jedynym co film ma do zaoferowania a reszta kuleje.
Co do Corbijna, nie pamiętam za bardzo The American, ale w Control zdjęcia były przynajmniej solidne. I fajnie sfilmowana sceny występów.
Tutaj byłoby dobrze, gdyby Hoffman nie był najmocniejszym elementem.

Odpowiedz
Heh, tak mi się tylko przypomniało, że ktoś na forum tak napisał kiedyś i to raczej żadna reguła:)

A Control wyglądał fajnie, ale też trudno zepsuć czarno-białe zdjęcia:D Amerykanina nie widziałem jeszcze.

Odpowiedz
Hmm, nie przypominam sobie takiej wypowiedzi w swoim wykonaniu, natomiast The American jest pięknie sfotografowany, choć jego korekcja barwna bywa okropna.

Odpowiedz
Maps to the Stars czyli nowy Cronenberg

Odpowiedz
Wygląda interesująco. Ale chyba głównie ze względu na obsadę.

Odpowiedz
jakieś takie lajtowe, nie wygląda jak Cronenberg i w ogóle meh... aż do 1:25 ;) widać, że to bardziej kwestia kiepawej muzyczki i montażu, bo klimatycznie zapowiada się coś w okolicach "Crash" (oby). Tylko czemu Pattison? :/

Odpowiedz
Mnie zaciekawiło, ale Mia jest tak odpychająca, że nie potrafię tego wyrazić słowami...

Odpowiedz
Również mam wrażenie, że muzyka i montaż zamordowały materiał, lub też ktoś desperacko chciał ukryć prawdziwe oblicze tego filmu przed fankami Roberta P. Ale w sumie na co ja liczę po tak kosmicznej nudzie jak Cosmopolis, gdzie dobre były tylko minuty z Giamattim.

Odpowiedz
Może być dobre. Fajnie, że Pati ucieka od zmierzchowego wizerunku.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Pierwsze słyszę o tym tytule, ale od razu wskoczył na listę oczekiwanych premier.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon