Poza tym można się połapać.
09-08-2007, 22:01
|
NASZE filmy
|
|
Między trzecią a czwartą minutą panuje zupełny chaos. Goście biegną nie wiadomo gdzie, nie wiadomo jak są umiejscowieni względem siebie (wiadomo jedynie, że ściga ten z P-90).
Poza tym można się połapać. 09-08-2007, 22:01
czemu nie napisałeś o tym na początku?:)
kolejne pytanie: które ujęcia wprowadzają chaos i jak twoim zdaniem powinny być zmontowane? wiem, że odpowiedź wymaga zagłebienia się w konkretne ujęcia (zapewne katorga:)), ale zanim odmówisz pamiętaj, że dzięki mnie zaoszczędziłeś 20 kafli:) 09-08-2007, 22:09
Miałem to samo co D'mooN. Poza tym że pan z P90 goni nie wiedziałem nic więcej. Ale czy to było potrzebne? :) Ważne że gonił.
A Ty Mental, wytłumaczysz w końcu jakim cudem pan uzbrojony w shotguna z lunetą przeżył?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 09-08-2007, 22:09
...
Zabiło mnie to. Nie usnę dzisiaj. :) Nie bardzo mam obecnie dostęp do filmiku ale jedną z prostszych metod nadania kierunku pościgowi jest gonienie się zawsze w tą samą stronę. Tj. od lewej do prawej strony ekranu i na odwrót. Duży plus jest taki że gdy będziesz np. zbyt pijany lub niewyspany aby rozróżnić prawą od lewej, tzn. będziesz ciągle zmieniał kierunek możesz w dowolnym edytorze video robić lustrzane odbicia. Jak tak było w filmie to ja nie wiem co ty z kamerą wyprawiałeś że miałem syndrom 'czaszka mikser, mózg koktajl'. :)
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 09-08-2007, 22:14 Mental napisał(a):kolejne pytanie: które ujęcia wprowadzają chaos i jak twoim zdaniem powinny być zmontowane? Brakuje określenia tego jak względem siebie poruszają się obie postacie. Jeśli Nr1 (P90) widział Nr2 to może warto to w jakiś sposób zasygnalizować? Poza tym brakuje rzeczy o której wspomniałem na początku - punkt odniesienia. Na początku jest to polanka i krzaki w sąsiedztwie których pojawia się hologram. Następny pojawia się dopiero po zakończeniu pościgu (krzaczki zza których wychyla się Nr2). Mental napisał(a):zanim odmówisz pamiętaj, że dzięki mnie zaoszczędziłeś 20 kafli:) Piąteczka z socjotechniki:) 09-08-2007, 22:26 Cytat:Jak tak było w filmie to ja nie wiem co ty z kamerą wyprawiałeś że miałem syndrom 'czaszka mikser, mózg koktajl'. :) brak scenopisu. apeluje do młodych twórców, którzy dopiero zaczynają zabawe z kamera:) NIE IGNORUJCIE SCENOPISU. BEZ SCENOPIS JEST SRACZKA (czytaj: Duel:)) D'mooN napisał(a):Brakuje określenia tego jak względem siebie poruszają się obie postacie. a dostrzegasz, żeby jakaś postać biegła w prawo, a w następnym ujęciu biegła w lewo? chodzi oczywiście o jedna i tę samą postać. 09-08-2007, 22:33
Co za problem filmować/kadrować z boku? :)
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 09-08-2007, 22:40
Fajnie, że Ci się chce robić te wprawki. Minusem jest wspomniany chaos. Po za tym dla jak dla mnie to trochę przesadziłeś z tym "pożółcającym" filtrem. Ja bym raczej w lesie na zieleń spróbował postawić. Chociaż wtedy o postapokaliptycznym klimacie mowy by być nie mogło.
Ostatnio też przymierzam się do prób radosnej twórczości. Na razie nie będę zdradzał szczegółów, bo zwykle wtedy kończy się na gadaniu. 09-08-2007, 22:44
Bodajże w lutym 2007 roku nakręciłem i zmontowałem teledysk dla dwóch krakowskich, konkretnie podgórskich ziomali, czyli Kronix w utworze "Nasze miejsce"
Chłopaki zrobili hiphopowy numer o ich dzielnicy, przyszli z tym do Ofirki (była kiedyś w KMF) ze Stowarzyszenia Podgórze, ona wymyśliła teledysk, a ja go zrobiłem przy pomocy kamery od innego (aktualnego) klubowicza, Graila i raciborskiego sprzętu montażowego :).. Nienawidzę hiphopa, a chyba się udało... :) Dodatkowo news telewizji krakowskiej o realizacji teledysku
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 09-08-2007, 23:10
Adi ziomelem joł :D
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 09-08-2007, 23:33
2:18 - 2:22
widzieliście kiedyś małolata, który zarzuca lepszą bujane?:) Adi, bardzo dobra robota. 10-08-2007, 01:00 Mental napisał(a):widzieliście kiedyś małolata, który zarzuca lepszą bujane?:) hehe, każdy zwraca uwagę na tego podgórskiego szczawia :)
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 10-08-2007, 01:17
Wow, Adi, naprawdę niezłe, gratulacje :) Oczywiście nie mówię tu o warstwie muzycznej :)
Aktualnie rządzi: ja
10-08-2007, 08:55 Cytat:widzieliście kiedyś małolata, który zarzuca lepszą bujane?:) Mental, myślałem że nie lubisz dzieci. :) Szacunek Adi. Jak na polskie realia i jak na realia w ogóle to jest to pełen profesjonalizm. Mieliście jakiś budżet czy wystarczyła kamera, sprzęt montażowy i ziomy? :) Co do dyskusji o pościgach. Moim ideałem ścigania na piechotkę jest TA : http://youtube.com/watch?v=JTWACLTZBYA scena. Co chwilę operator serwuje nam zmianę ujęcia, co powinno wprowadzić ogólny chaos. A mimo to ani na sekundę nie gubimy się w tym kto kogo i w którą stronę goni.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 10-08-2007, 09:45 Mental napisał(a):pytanie do wszystkich, którzy widzieli: mieliście problem z orientacją w scenie pogoni? chodzi o kierunek ruchu postaci? przeglądając materiał pod kątem płynności ujęć, dochodze do wniosku, że w paru miejscach można doznać lekkiego zawrotu głowy i zadać pytanie: "dokąd ci kolesie biegną i kto kogo tu ściga?" Momentami też nie wiedziałem, kto kogo ściga. 10-08-2007, 12:44
Uwaga, uwaga... Oto...
Czyli kandydat do Oskara, Złotej Palmy, Niedźwiedzia, Kaczki... nie, wróć, kaczki nie... Szanghajskiego Smoka i złotego medalu Tour de France. :) Film totalnie bezbudżetowy, zrobiony tak tanim aparatem, że tańszego nie znajdziecie, więc chwała Youtube za mały ekranik. :) Statyw był budowany jako piramidka róznych gratów, więc czasem nawet jeśli zdjęcie jest ze statywu, drga, a tam, gdzie kamera się rusza, oczywiście są drgania dużo większe - jeszcze nie opanowałem domowej techniki budowania steadicamu. :) Enyłej - enjoy. 19-08-2007, 18:59 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jakie filmy należy robić w Polsce | Danus | 242 | 56,640 |
12-07-2025, 14:12 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Filmy Z.F. Skurcz | Bogdan | 8 | 7,046 |
10-08-2022, 21:49 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Jakieś polskie filmy do polecenia? | blacklucas1 | 6 | 1,714 |
18-08-2020, 14:17 Ostatni post: Corn |
|
| Filmy o logopedach, dykcji, rehabilitacji mowy, emisji głosu | Katia | 5 | 3,663 |
04-06-2016, 10:36 Ostatni post: Quay |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |