David Fincher
(21-09-2014, 02:16)Pelivaron napisał(a): dobry aktorsko
To co w tym filmie wyprawia Jared Leto jest dla mnie nieoglądalne, Whitaker z tą wiecznie zbolałą miną też działa mi na nerwy. Trzeciego włamywacza nie pamiętam ;)

Odpowiedz
(21-09-2014, 11:28)Mierzwiak napisał(a):
(21-09-2014, 02:16)Pelivaron napisał(a): dobry aktorsko
To co w tym filmie wyprawia Jared Leto jest dla mnie nieoglądalne, Whitaker z tą wiecznie zbolałą miną też działa mi na nerwy. Trzeciego włamywacza nie pamiętam ;)

Zapomniałem dodać, że chodziło mi o dwie panie, które całkiem nieźle wypadają na tle panów, późno było i zapomniałem :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Kolejna świetna analiza Tony'ego Zhou:

Odpowiedz
Świetne. Jest jakiś dokument albo making of skupiający się na analizie warsztatu Finchera?

Odpowiedz
Czy Fincher wytłumaczył się kiedykolwiek z nakręcenia "Benjamina Buttona"? Co go skłoniło do zrobienia tej ciepłej kluchy? Ron Howard zrezygnował z reżyserowania?

Odpowiedz
Button to bardzo dobry film. Zupełniee inaczej by go oceniano gdyby nie nakręcił go Fincher.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
No nie wiem, nudny film zostanie nudnym filmem ;)

Odpowiedz
Genialny prolog, historia życia, miłość, ciekawe indywidua spotykane na drodze, równolegle opowiadana opowieść w szpitalu, świetne role aktorskie, muzyka, efekty, scenografia, charakteryzacja Pitta. Jak dla mnie dość powodów, by ocenić film na bardzo dobry. A że inny od pozostałych filmów Finchera? Scorsese też nakręcił "Hugo", a Coppola to już w ogóle pojechał "Jackiem" a jakoś nikt ich nie aż tak nie łoi.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
"Hugo" bardzo lubię, więc dla mnie to żadna ujma dla Scorsese. Buttonem też zresztą jakoś nie gardzę, ot, średniak na 5/10 do którego nigdy już nie wrócę. Nie przeczę, że miał parę rewelacyjnych elementów, ale na kolana mnie nie rzucił, a wręcz, jak pisałem, znudził. To, że opowiada historię życia, to dla mnie nie argument, żeby mu podnosić ocenę :) Ale Blanchett och i ach.

Odpowiedz
Cytat:Reżyser David Fincher, scenarzystka Gillian Flynn oraz aktor Ben Affleck, czyli trójka pracująca nad kinowym hitem z zeszłego roku pt. Zaginiona dziewczyna ponownie podejmą współpracę. Stworzą nową wersję Nieznajomych z pociągu Alfreda Hitchcocka.

Affleck ma ponoć możliwość wciśnięcia zdjęć do swojego harmonogramu gdzieś pomiędzy reżyserią i odegraniem głównej roli w kryminale Live by Night oraz ponownego wcielenia się w Batmana w nadchodzącym Justice League.

Scenariusz będzie zbliżony do oryginału i opowie o dwójce nieznajomych, którzy zawierają “dżentelmeński” układ, w którym obaj decydują się, że każdy zabije osobę wskazaną przez tego drugiego i w razie śledztwa policja nie będzie mogła znaleźć motywu zabójstwa. Różnicą ma być miejsce akcji i zamiast pociągu umowę zawrą na pokładzie samolotu.

Czekam na każdy kolejny projekt Finchera, wiadomo. Chociaż na razie z pewnymi obawami podchodzę do tego, no ale zobaczymy. Fincher ma u mnie wielki kredyt zaufania.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Też mam zawsze wielkie zaufanie do Finchera, ale jakoś mnie ten projekt nie rajcuje. Gdyż co jak co, ale akurat nie uważam, że Hitchckocka należy na nowo interpretować. Plus wolę muzykę Dimitri Tiomkina od skrzypienia Trenta Reznora.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Okej, brzmi ciekawie, ale... kolejny remake od Finchera? Wolałbym, żeby jednak zajął się czymś oryginalniejszym. Filmik pewnie by wyszedł dobry, tak jak dobre były Girl with the Draon Tattoo i Gone Girl, ale pewnie na coś lepszego pokroju nie ma co liczyć.

Odpowiedz
Tylko po kiego ten samolot? Znow silenie sie na szpagaty sa suficie (oraz cud ujecia), a taki Amtrak, to przeciez mega klimat i calay wagon (ha!) potencjalnie genialnych rozwiazan.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wes Craven pokazał, że dwie osoby siedzące obok siebie w samolocie mogą stanowić nie lada atrakcję (choć była to w głównej mierze zasługa aktorów), a że Fincher to mistrz, wiem że będzie dobrze, choć owszem, samolot można by sobie darować. Niby nie za dużo takich filmów powstaje, a jednak po Red Eye, Flight Planie, Wężach i Non Stop mam lekki przesyt tą scenografią.

Odpowiedz
Prawda, ale tutaj mamy miec dwa morderstwa (nie widzialem oryginalu, wiec tak to rozumiem), w dobie samolotow monitorowanych po 9/11, wiec moja pierwsza mysla bylo, ze calosc bedzie naciagana, a drugie, ze Fincher pewnie pojdzie w strone wizualnej akrobatyki z czasow Panic Room. Ok, akurat w Finchera ciezko watpic, zwlaszcza jesli dostanie dobry scenariusz, ale mam wielka slabosc do pociagow (klimat i mozliwosci), zwlaszcza wieloprzedzialowych Amtrakow i tego typu ciuchci - chyba mam cos z sokisty :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Po pierwsze, w oryginale (bardzo oględny spoiler):
po drugie w pociągu miało miejsce tylko zawarcie umowy, reszta akcji toczyła się poza środkiem transportu. Także jeśli ostro nie przepiszą scenariusza, różnica jest czysto kosmetyczna.

Odpowiedz
To chyba nie spoiler, co? :) W takim razie wychodzi moja ignorancja i lenistwo, bo nawet nie chcialo mi sie googlowac. Mowiac szerze, nadal wole morderstwo w Amtraku :)

Odpowiedz
(16-01-2015, 17:22)Bucho napisał(a): ale mam wielka slabosc do pociagow (klimat i mozliwosci), zwlaszcza wieloprzedzialowych Amtrakow i tego typu ciuchci - chyba mam cos z sokisty :)

Podejrzewam że chodzi o większe toalety na konsumowanie znajomości. Akcje w samolotach to ciążka gimnastyka. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Taka kuszetka w polskim PKP to czasami ma mniej miejsca, a więc już lepsza toaleta w samolocie. ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
ale w pociagu mozna robic strazaka, albo wojne na petardy, ewentualnie latac na gasnicy...ehh, Liceum :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon