Dzieciaki a filmy
Kiedyś panował taki kontrowersyjny pogląd, jakoby dzieci miały mózgi.

Odpowiedz
Podoba mi się zdanie Emilio Esteveza w "Potężnych kaczorach": Nienawidzę dzieci. To prawie nie ludzie :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Parę dni temu stała się rzecz karygodna (jak na dzisiejsze czasy). W TV puścili Błękitną Lagunę (godzina 15ta, kategoria 12 - Polsat). Fajnie się ten film oglądało, ponieważ ostatni seans na VHS zaliczyłem ponad 25 lat temu, ale byłem też zdziwiony, że w tym filmie jest taka ilość golizny we wszelkiej postaci, czasami nawet bogatej w detale, i tyle erotyzmu. Walczący o poprawne wychowanie napinacze powinni zajechać Polsat za te okropności.
loading podpis...

Odpowiedz
Ho ho ile pamięciówek wśród dzieciaków poszło :) Polsat w ogóle łechta cenzorów bo wielokrotnie "Wywiad z wampirem" latał z żółtym znaczkiem "od 12 lat" a w myśl tych purytańskich zasad to film mocno brutalny i jeszcze z golizną :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Mnie ostatnio córka (tez 2,5 roku) wskoczyła na kolana wieczorem jak zacząłem oglądać Command i tak jakoś do końca juz oglądała. W najgorszych scenach przemocy tylko trzeba było przeslonic oczy, nie widzę problemu, tak samo z Hobbitem.

@Military, a co, nie mają?
Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.

Odpowiedz
Dzieciaki a widma
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Odpowiedz
(16-03-2015, 22:38)Maćko napisał(a): Tak z ciekawości - to jakie bajki im puszczasz?

Teraz ma największą fazę na Toy Story, Było sobie życie, Psi Patrol, Mali Einsteini i Baranek Shaun (film w kinie - palce lizać!). Z filmów to ostatnio oglądaliśmy Niekończąca się opowieść i Park Jurajski. I Whiplash :) Niedługo planuję seans Gwiezdnych Wojen :)

Odpowiedz
"Park Jurajski" i "Whiplash"? OK, sam nie jestem rodzicem i nie śmiałbym krytykować tutaj niczyich metod rodzicielskich, ale... To może zapytam inaczej: I jaka była reakcja?

Ja myślałem, że skoro nie Adventure Time, czy Spongebob to Fineasza i Ferba oglądacie.:)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence, Park Jurajski był świetny, choć trochę straszny (ale nie uważam, że dziecko powinno unikać czegoś takiego jak strach, zagrożenie – bez przesady i doprowadzania do absurdu oczywiście). Whiplash było ciekawe gdy kolo grał na perkusji, ogólnie fajny rytm ma ten film, ale w sumie dla dziecka straszne nudy i tak naprawdę 90% seansu to było układanie lego star wars ;P

Odpowiedz
Desjudi gdzie indziej napisał(a):Z filmów to ostatnio oglądaliśmy Niekończąca się opowieść i Park Jurajski. I Whiplash :) Niedługo planuję seans Gwiezdnych Wojen :)

Niekończącą się opowieść córka (3,5) bardzo lubi.

Teraz to już sama przychodzi i woła żeby jej puścić jakiś film, którego jeszcze nie widziała. Ostatnio min. Lew, czarownica i stara szafa, Winnetou, Cudowne dziecko i Hobbit. Przy czym jeśli ogląda coś, czego nie zna, to zawsze z moim komentarzem + odpowiedziami na niezliczone pytania. Jak się gdzieś biją stwierdza "przecież tak nie wolno" :) Ulubione pytanie: "A on jest zły czy dobry?"

z animowanych ogląda co tam puszczą na mini mini, ale czasami chce "na płycie", żeby jej dać do wyboru i największym powodzeniem się cieszą Dogtanian i muszkieterowie, Puchatek (kilka pełnometrażowych), Merida, Shrek, Epoka lodowcowa, Król Lew, Mała Syrenka, Zakochany Kundel, Mój brat niedźwiedź.

Odpowiedz
(17-03-2015, 12:27)desjudi napisał(a): Lawrence, Park Jurajski był świetny, choć trochę straszny
Park Jurajski to jeden z ulubionych filmów mojego 4 letniego syna, ale to pewnie dlatego, że są tam dinozaury:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
OK z Parkiem Jurajskim przesadziłem, gdyż sam miałem 8 lat, kiedy oglądnąłem go w kinie. Jedno z najbardziej niesamowitych przeżyć w dzieciństwie.
I naturalnie taki strach nie powinien być dla dziecka zły.
Bardziej chodziło mi o "Whiplash", pomijając niektóre wyzwiska, to z mojej perspektywy to film mocno męczący i pokazujący w sumie przemoc psychiczną, która dla mnie jest gorsza od przemocy fizycznej.
Oczywiście nie, żebym tutaj jakoś się wtrącał w wychowanie, gdyż nic mi do tego.
@des, @Danus, a Pacific Rim dzieciaki zaliczyły? ;)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Pacific Rim to najukochanszy film mojego syna, praktycznie oglądany raz dziennie, a gdy nie ogląda to i tak odtwarza w zabawie sceny z filmu;) mam wtedy niezły ubaw. Musiałem mu zamówić figurkę Gypsy Danger, nie było przebacz. Pacific Rim zepchnelo nawet do tej pory ukochane przez niego Transformery.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Przyznaj się że mówisz o sobie.

Odpowiedz
W sumie posiadanie dzieci jest praktyczne, gdyż można oglądać bajki i filmy dla dzieci bez słuchania jakiś głupich uwag ze strony znajomych. :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Moja Ula (3 i 9/12) zaliczyła podobny zestaw animacji jak córa Gieferga. Z aktorskimi filmami wolniej sobie poczynamy, ale już za nami m. in. "Niekończąca..." i Asteriksy. Za to ostatnio przesiedziała z nami prawie całą "Wojnę światów" (bała się "pająków", ale sceny rozpierduchy miasta setnie ją ubawiły) i zaliczyła "Dla kilku dolarów więcej", które stało się synonimem westernu w ogóle. Poza tym już parę razy opowiadałem jej fabułę na podstawie albumu "Book of photographs from Lonesome Dove" - wielce jej się podoba.

Odpowiedz
Pierwszym filmem, jaki obejrzałem z moim dzieckiem, był Drive. Mały miał wtedy jakieś dwa miesiące. {rzez większość część filmu spał, w połowie zwymiotował mi na kolana, ale podobała mu się muzyka.

Odpowiedz
(21-06-2011, 01:53)The Vujek napisał(a): I jeszcze ciekawostka. Jak podaje wikipedia: "Matka bardzo często zabierała Quentina do kina. Na pierwszych seansach bywał już jako dwulatek, a jako dziewięciolatek obejrzał brutalny film Johna Boormana Uwolnienie, gdzie zobaczył scenę gwałtu na Nedzie Beattym." Z tego co mi wiadomo to Tarantino nie wyrósł na mordercę :D

Tarantino wspominał kiedyś, ze gdyby nie został filmowcem to zatrudniłby się jako płatny morderca :)

Odpowiedz
Ja mam brata 7 lat, wiadomo uwielbia animacje Pixara, DreamWorks, niektóre Disneya (ale nie wszystkie). Jeszcze ze 1-2 lata temu Cartoon Network omijał szerokim łukiem, nigdy się na tym programie nie zatrzymywał. Wolał oglądać Boomerang czy DisneyJunior. Teraz w zasadzie ogląda tylko CN i Pingwiny z Madagaskaru. Niektóre odcinki PzM czy Gumballa lecącego na CN zna na pamięć. Niesamowity świat Gumballa jest kreskówką na której ma największą radochę, na żadnej innej animacji czy to serialu kreskówkowym się tak nie śmieje. Do tego jeszcze ceni sobie Zwyczajny serial, Porą na przygodę też nie pogardzi. No, ale tak jak piszę - faza na Cartoon Network jest od niedawna.

Jeśli chodzi o filmy to uwielbia Need for Speed i serię F&F. No, ale tam szybkie samochody, więc raczej zrozumiałe, że mały chłopiec lubi takie rzeczy. Tak samo z Transformersami. Co ciekawe ostatnio lubi też oglądać kino... ze Seagalem. Jak leci coś w tv to ogląda, ostatnio Zatopieni bodajże na PolsatFilm lecieli to nie kazał sobie przełączyć na nic innego.

No i oczywiście Top Gear. Pierwsze co robi po powrocie to właczą odcinek Top Gear. I z seriali aktorskich jeszce ALF.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon