coz ciekwe co J.D.Junior pokaze nie licze na dobre kino ale ze wzgledu na czasy mlodosci i ostatnie parenascie sekund trailera ze Starkiem na niebie...czekam :)
Ok? Ale po co Haneke kręci remake swojego własnego filmu z przed dziesięciu lat? I to w dodatku z takimi samymi scenami, podobnymi sceneriami i dekoracjami (bo jak by nakręcili to w kosmosie na przykład, albo w starożytnej Grecji - bo to modne chyba jest ostatnio - to bym zrozumiał sens ponownej ekranizacji)? Ale wszystko tak samo, tylko, że są inni aktorzy i mówią po angielsku a nie niemiecku?! Nie za bardzo rozumiem o co tu chodzi?
P.S.
Może ktoś podpowiedzieć co to za utwór jest pod koniec trailera - wiem, że to klasyka i wiem, że to znam, ale kompletnie wyleciało mi z głowy. I strasznie mnie to dręczy :). Zaraz zacznę przesłuchiwać wszystkie moje płyty z muzyką poważną żeby to znaleźć :).
Battonsson napisał(a):Może ktoś podpowiedzieć co to za utwór jest pod koniec trailera - wiem, że to klasyka i wiem, że to znam, ale kompletnie wyleciało mi z głowy. I strasznie mnie to dręczy :)
Edvard Grieg - W grocie Króla Gór (z I suity Peer Gynt) :)
trailer Katynia - co za gówno! Już dawno nie widziałem tak walącego po oczach tematyką, tak spoilerującego i tak martwego zwiastunu! Odstręcza od filmu, jednocześnie przypominając poniekąd dawne filmy propagandowe - tylko teraz zamiast Rosjan są Polacy
Cytat:trailer Katynia - co za gówno! Już dawno nie widziałem tak walącego po oczach tematyką, tak spoilerującego i tak martwego zwiastunu! Odstręcza od filmu, jednocześnie przypominając poniekąd dawne filmy propagandowe - tylko teraz zamiast Rosjan są Polacy
bardzo nie chciałbym zmasakrować filmu Wajdy. pierwszy raz od niepamiętnych czasów mam ochotę na mały szantaż emocjonalny. chcę, żeby Wajda mnie zmiażdżył, chce ten film PRZEŻYĆ. chcę, żeby druty kolczaste, którymi krepowano nadgarstki polskich oficerów, stały się symbolem ich cierpienia - coś jak korona cierniowa stała się symbolem męki Chrystusa. pojęcia nie mam, skąd we mnie takie nagłe zapotrzebowanie na te mniej lub bardziej banalne paralele, na ten cały nędzny polski mesjanizm i inne bzdety. po prostu uważam, że Katyń powinien ZNACZYĆ. Polskie filmy generalnie gówno znaczą, a tutaj wręcz prosi się o jakąś symbolikę. wielką, monumentalną, wali mnie to. Braveheart też ocieka patosem, szarpie za serce, śmierć Wallece'a budzi skojarzenia z ukrzyżowaniem... ale jeśli Katyń choć w połowie będzie przypominał trailer, to ja kurwa zwyczajnie nie wytrzymam i komuś w kinie ********* do krwi. moja agresja będzie nieskończona.
Mental napisał(a):ale jeśli Katyń choć w połowie będzie przypominał trailer, to ja kurwa zwyczajnie nie wytrzymam i komuś w kinie ********* do krwi. moja agresja będzie nieskończona.
Battonsson napisał(a):Może ktoś podpowiedzieć co to za utwór jest pod koniec trailera - wiem, że to klasyka i wiem, że to znam, ale kompletnie wyleciało mi z głowy. I strasznie mnie to dręczy :)
Edvard Grieg - W grocie Króla Gór (z I suity Peer Gynt) :)