NASZE filmy
Wow. Nie spodziewałem się, że będę miał cały czas banana na twarzy, ale udało się. Fajna sprawa, rób tego wincyj.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Ekstra! Dzieki, fajnie, że Ci się podobało. :) Tak, na pewno bedzie wiecej. Obecnie siluje sie z regularnoscia, ale mysle, ze takie wideo raz na dwa tygodnie będzie wychodziło i będe starał się iść wlasnie w skecze wyglądające bardziej filmowo (choc na pewno nie tylko).

Odpowiedz
W pewnym sensie kwalifikuje się do tego działu...

Byłem tu głównym scenarzystą.:) Spoko produkcja, fajny sprzęt wykorzystany - zaawansowane steadicamy, drony itp., którymi latano w komorach dziesiątki/setki metrów pod ziemią. I Krystyna Czubówna na dodatek. Teraz można to w pełnej wersji (ok. 30-40 minut, jeśli dobrze pamiętam) kupić na DVD i Blu w Wieliczce albo na ich stronie.

Odpowiedz
Opinie, konstruktywna krytyka mile widziana. Zapraszam do oglądania :)

NIEBYT (2016)
[Obrazek: tumblr_ocoajq8GBF1umlyr2o1_540.jpg]

Cytat:Metafizyczna opowieść utrzymana w konwencji dramatu psychologicznego opowiadająca historię człowieka, który pośmiertnie utkwił między dwoma światami.
Po heroicznym czynie Lucjan znajduje się na ulicach opustoszałego miasta. Zagubiony mężczyzna poznaje na nowo otaczającą go przestrzeń oraz mierzy się ze swoimi lękami.
Gdy każda próba kontaktu z bliską mu osobą spełza na niczym, Lucjan odbywa podróż w najmroczniejsze znane mu miejsce – swój umysł.
Bohater poznaje destrukcyjną moc intencji oraz konsekwencje własnych czynów. Tytułowy „Niebyt” ma na celu ukazanie świata pełnego barier, samotności i zatracenia, gdzie kłamstwo jest główną walutą świata.

TRAILER:

FILM:

Odpowiedz
Doczekaliśmy się polskiej odpowiedzi na "Uwierz w ducha" :)

Opis faktycznie trochę odstręcza, a główny bohater wygląda jak Elliot z Mr. Robota. Potem obejrzę.

Odpowiedz
(06-05-2016, 19:48)Crov napisał(a): Mozecie wbijac na fb: https://www.facebook.com/polecjanki/

Naprawdę fajny kanał. Trochę smutne, że nie za dużo wyświetleń. Ale jakość jest, więc nie pozostaje nic innego, jak życzyć wytrwałości w robieniu swojej roboty, bo jestem pewny, że pewnego dnia któryś z filmików będzie "złotym strzałem" i potem nie będziesz mógł się odpędzić od kolaboracji z Krzysiami Gonciarzami, JelenimiJajami czy innymi Demami3000. :D 
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Pretensjonalny opis - może to po prostu kwestia gustu. Każdy wie co dla niego najlepsze.

Odpowiedz
No tits, no bonus :(

[Obrazek: 7-nfVF.gif]

Cytat:Doczekaliśmy się polskiej odpowiedzi na "Uwierz w ducha" :)

Taki bidny remake.

Odpowiedz
(04-09-2016, 07:07)Phil napisał(a):
Cytat:Pretensjonalny opis - może to po prostu kwestia gustu. Każdy wie co dla niego najlepsze.
Nie. Jeśli jako "dystrybutor" filmu w opisie piszesz co ma na celu film i tym samym dajesz mu laurkową recenzję, to nie ma o czym rozmawiać. Sam fakt, że zarejestrowałeś się tutaj, żeby rozmawiać o własnym filmie...

Dział jest poświęcony "naszym filmom", więc z tego też powodu tutaj go umieściłem. Ponadto jak napisałem z chęcią wysłucham konstruktywnej opinii, aby wyciągnąć wnioski z błędów tudzież posłuchać rad ludzi którzy mają coś ciekawego do powiedzenia poprzez swoje doświadczenie czy wiedze. Działam niezależnie/amatorsko nie kończyłem żadnej szkoły filmowej a tworzenie filmów sprawia mi wielką przyjemność, ale nie chce stać w miejscu i popełniać tych samych tudzież nowych błędów - stąd rejestracja na forum i chęć usłyszenia jak wcześniej wspomniałem konstruktywnej opinii - nawet związanej z opisem. Tym większa ilość ludzi znających się na filmie coś powie tym łatwiej i lepiej będzie sobie wszystko poukładać i wyciągnąć wnioski...

Odpowiedz
Cytat:Dział jest poświęcony "naszym filmom"

Yup, naszym, tzn forumowiczów. No wiesz, ludzi, którzy tu sobie dyskutują o filmach itp. :P

Nie obejrzałem całości, przeskoczyłem scenami, na pierwszy rzut oka nie wygląda to jakoś tragicznie jak na amatorkę (zdaje się, że lepiej niż filmiki takiego jednego ze stałych użytkowników co tu od czasu do czasu coś wrzucał), ale za bardzo się kojarzy z "Uwierz w ducha". Może jeszcze spróbuję obejrzeć.

Odpowiedz
(03-09-2016, 21:54)Persona non grata napisał(a):
(06-05-2016, 19:48)Crov napisał(a): Mozecie wbijac na fb: https://www.facebook.com/polecjanki/

Naprawdę fajny kanał. Trochę smutne, że nie za dużo wyświetleń. Ale jakość jest, więc nie pozostaje nic innego, jak życzyć wytrwałości w robieniu swojej roboty, bo jestem pewny, że pewnego dnia któryś z filmików będzie "złotym strzałem" i potem nie będziesz mógł się odpędzić od kolaboracji z Krzysiami Gonciarzami, JelenimiJajami czy innymi Demami3000. :D 
No wyswietlenia to kwestia czasu i docierania do widza (na poczatku w to wątpiłem, ale te pare filmików, które poleciąły mocniej - z Hajpener Festivalem na czele - udowodnily, ze jednak tak jest). Także potrzebna jest seria takich "złotych strzałów" (które mnie zabiją i wskrzeszą :P). Ja przede wszystkim robie to dla własnej uciechy i potrzeby tworzenia, dla praktyki i rozwijania się w wideo (bo tez pomaga w budowaniu portfolio), a rosnace powoli wyswietlenia to tylko bonus. (Choc wiadomo, jakby to ogladaly trzy osoby na krzyz to motywacja bylaby znacznie mniejsza :)). Najważniejsze, że jest staly progres - czasem mniejszy, czasem większy, ale jest.

Dzięki jeszcze raz za ciepłe słowa, man. :)

A z Demem już jesteśmy razem w wideo, moze kiedyś zgodzi sie na cos wspolnego ;)

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=onv9sweqTuU&feature=youtu.be

poproszę o ocenę i opinie. wiem, że tutaj się nikt nie będzie ze mną 'pierdolił' dlatego wrzucam :)

Odpowiedz
Podstawowa zadada - nigdy nie wyjaśniaj tego, co chciałeś przekazać. To słabe, tak po prostu. Jeśli film nie jest w stanie obronić się bez instrukcji obsługi, to szkoda czasu na jego oglądanie. Ukrycie w spoilerze to żadna wymówka :)

Odpowiedz
(25-09-2016, 19:18)Mierzwiak napisał(a): Podstawowa zadada - nigdy nie wyjaśniaj tego, co chciałeś przekazać. To słabe, tak po prostu. Jeśli film nie jest w stanie obronić się bez instrukcji obsługi, to szkoda czasu na jego oglądanie. Ukrycie w spoilerze to żadna wymówka :)

w sumie racja :D wiele osób mnie pytało po prostu to wkleiłem, ale jednak pozostawię bez wyjaśnień :D

Odpowiedz
Oj, bez przesady, Mierzwiak. :) Czasami wyjasnic jest okej, inna rzecz, ze wcale nie musisz tego czytac po ogladaniu, a w przypadku filmu, ktory smackey daje do oceny i chce byc lepszym tworca to jest to wartosciowy dodatek, bo mozna rozkminic, co probowal filmem osiagnac - co mu wyszlo, a co nie.

A film - ja lubie senne klimaty, pod warunkiem, ze czuje, ze cos tam jest rzeczywiscie. Ogladajac Twoj film nie czulem zbytnio tego kregoslupa i wydawalo sie to byc dość mocno pocięte - troche jakby to byla dluzsza forma, ktora ktos przycial.

Z technicznych rzeczy: czym to krecisz? Bo wydaje mi sie, ze wideo ma wiecej niż 25 klatek na sekunde (albo przeslone niewlasciwie ustawiona), przez co wyglada bardziej amatorsko niz powinien. Dbaj też o horyzont (by nie byl krzywo) i kadrowanie ogolnie, bo czesto kadry są krzywe, ale nie w taki sposob, ze wyglada to jakbys robił to umyślnie (np. dutch angle), tylko w taki, jakbys krecil to na szybko. A np. kolo 1:38 twarze pozasłaniane, w kadrze duzo jest rzeczy i w sumie nie wiadomo, co ma byc widoczne. Wyglada to nie dziwnie czy sennie, a niechlujnie troche IMO.

Obejrze sobie to jeszcze potem na spokojnie i moze wpadnie mi cos do glowy madrzejszego to napisze. :)

Ale jezeli Cie to bawi to koniecznie rob dalej, zeby robic tylko lepiej. Elo :)

Odpowiedz
(25-09-2016, 19:26)Crov napisał(a): Z technicznych rzeczy: czym to krecisz? Bo wydaje mi sie, ze wideo ma wiecej niż 25 klatek na sekunde (albo przeslone niewlasciwie ustawiona), przez co wyglada bardziej amatorsko niz powinien. Dbaj też o horyzont (by nie byl krzywo) i kadrowanie ogolnie, bo czesto kadry są krzywe, ale nie w taki sposob, ze wyglada to jakbys robił to umyślnie (np. dutch angle), tylko w taki, jakbys krecil to na szybko. A np. kolo 1:38 twarze pozasłaniane, w kadrze duzo jest rzeczy i w sumie nie wiadomo, co ma byc widoczne. Wyglada to nie dziwnie czy sennie, a niechlujnie troche IMO.
tuż przed pierwszymi zdjęciami mój filmowiec, z niezłą lustrzanką i ogólnie fotograf (co by też lepsze kadry ustawiał) mnie wystawił, a że wszystko było gotowe, aktorzy poprzyjeżdżali, ja zdeterminowany to zapadła decyzja - kręcimy telefonem. oczywiście też nie było przez to statywu ani nikogo, kto chociaż trochę się znał na zdjęciach, tak że wszystk było robione na czuja. a ciągnąc dalej temat - samsung galaxy s7, wspomagany jakimś radzieckim statywem, którego nie można było rozłożyć :)

Odpowiedz
smackey. Ja bym się z tobą popierdolił, bo jest o co. Tak serio - jest potencjał ale nieco pióro zeszło z linii. Tak pokrótce.
loading podpis...

Odpowiedz
Jak zawsze w Polskim kinie dźwięk do dupy. ;) Co do innych aspektów to nic mądrego nie napiszę bo film ociera się o nie moje klimaty ja lubię konkret a nie lynchowską grę umysłową i z całego filmu najbardziej skupiłem na tym czy robaki uciekną z michy...Jeden prawie spierdolił. O nim zróbcie sequel. :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Interesujące filmy Crova. Dobry poziom techniczny i merytoryczny. Charyzma twórcy na poziomie przyzwoitym i dająca nadzieję na kolejnego youtubowego kaznodzieję ze stutysięczną armią oczarowanych widzów. Najbardziej przypadł mi do gustu filmik z podrywaniem, podstawioną policjantką i zabójczym owocem. Niech żyje zdrowe odżywianie i parazabójczy absurd!

Odpowiedz
:)

(07-11-2016, 12:07)Dżarosław napisał(a): Charyzma twórcy na poziomie przyzwoitym
Uff. Dzięki ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon