Filmy Disneya / Pixara
To już musisz szukać i ocenić wiarygodność tych zapowiedzi, ale o filmie o Piotrusiu słyszałem przy premierze Jungle Book, wtedy też mówili o 101 dalmatyńczyków, Emma Stone ma grać Cruellę, wydaje mi si więc, że Piotruś też jest pewny, jeszcze coś o Mulan gdzieś czytałem :P

Odpowiedz
Po co zmieniać to co działa i Disney ogłosił, że reżyser Jungle Book, odpowie także za live action... Króla Lwa... cool, i guess? O_O

Odpowiedz
"The Lice Action The Lion King"

http://www.slashfilm.com/jon-favreau-to-direct-live-action-the-lion-king-remake/

Tylko w Księdze Dżungli był chociażby Mowgli. A ja nie kojarzę w sumie żadnych ludzki w Królu lwie, a więc w sumie otrzymamy wszystko w CGI.

Co prawda patrząc jak to działa i widząc nadchodzącą "Piękną i Bestię" to była tylko kwestia czasu, kiedy to się stanie...
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 1392.gif]

A myślałem, że największym dnem dla "Króla Lwa" był ten głupi "Lion Guard" z tym z dupy wziętym synem Simby. Jak widać, myliłem się.

Odpowiedz
Całe życie normalnie marzyłem, żeby zobaczyć tę pięknie animowaną historię w wersji CGI, jak to na XXI wiek przystało. Jeszcze za mało CGI-filmideł, trzeba teraz przerabiać na tę modłę stare klasyki. Tak serio, to nie zamierzam tego tykać kijem, bo tradycyjna animacja 2D jest pod względem estetycznym o niebo lepsza niż to co dzisiaj powstaje. Serio, no lubię niektóre z tych dzisiejszych animowanych filmów, jak "Zaplątanych" czy "Jak wytresować smoka", ale nic nie poradzę, że wizualnie to jest jak gry komputerowe. I nie chcę oglądać "Króla Lwa" w takiej wersji.

Myślałem, że już z "Mulan" przegięli pałę, bo ten film nadal świetnie się trzyma, więc na grzyba kręcić aktorską wersję. Ale to teraz? Król "największy przebój animacji" Lew?!!! Pogrzało kogoś? Zgroza! Po prostu zgroza!

Odpowiedz
To tak na serio? Kurcze, TJB mi się podobało, Favreau lubię, ale kogoś chyba ostro popie#$*liło z remakiem animacji, która wygląda jakby powstała wczoraj i nazywać to "live action", choć będzie całe CGI. W dodatku tego filmu? To tak jakby robić remake Gwiezdnych wojen... ups.

Dlaczego, Jon? Dlaczego??! :(

Jeśli to prawda, nie tknę tego nawet kijem przez szmatę.

Odpowiedz
Fakt jest faktem, że i tak zarobią, obojętnie od tego czy przełożą to 1 do 1, czy też całkiem zmienią fabułę, dodadzą ludzi, jakieś inne trele morele...
Tak czy siak, ode mnie nie dostaną grosza, obejrzę trailer "dla cgi" (A to już świadczy po co ten film powstaje), a potem jakieś klipy na youtube i na tym makarena się skończy.

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]
Wow. To jest najmniej potrzebny film świata. Czekam na live action wersję "Zootopii". Oczywiście całą zrobioną na kompie.

Odpowiedz
Moja reakcja kiedy zobaczyłem na Filmwebie tego Newsa "Powstaje aktorska wersja "Króla Lwa"?"

[Obrazek: 21609566def3.gif]
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese

Baretto - Filmweb

Odpowiedz
O co się tak rzucacie? Skoro Disney bogaci się na "aktorskiej" wersji takiej nędzy jak Księga Dżungli, to nic dziwnego, że biorą na tapetę głośniejszy, popularniejszy tytuł (nic to, że przeceniany do granic możliwości, ale to już osobna kwestia).

Odpowiedz
Ale Disney bogaci się (lub nie) na aktorskich wersjach Księgi Dżungli od lat. Poza tym, co innego robić aktorską wersję animacji z lat 30-tych, 50-tych, czy 60-tych (TJB, Snow White, Alice, Maleficent), po pół wieku lub więcej, w dodatku z prawdziwymi aktorami, a co innego animacji, która: a) ma 22 lata i wygląda jakby stworzyli ją wczoraj, nie zestarzała się ani grama; b) była odświeżana i nawet wyświetlana ponownie w kinach w 2012; c) jest filmem bez postaci ludzkich, więc nawet jeśli będą to nagrywać za pomocą mołszynkapczyr, to wciąż będzie w 100% animacja, po prostu kreskę zmienią na CGI.

Uważasz Króla za przeceniany film. Okej, ale statusu animacji kultowej, być może #1 pod tym względem w historii, nie można mu zaprzeczyć. Są filmy, których nie powinno się ruszać i to jest jeden z nich, a pomysł na remake jest najgorszym o jakim słyszałem od czasu remake'u Point Brake. Co gorsza, angażuje się w niego fajny reżyser.

Odpowiedz
Już widzę jak Disney kasuje projekt z potencjałem na miliard zielonych w BO bo ktoś na zebraniu producentów zwraca uwagę, że według internetu to jest jeden z tych filmów, których się nie rusza.

Gdyby dźwięk rozchodził się w kosmosie, mój śmiech dotarłby na Plutona.

Odpowiedz
Zważywszy że nie widziałem żadnego z tych aktorskich rimejków to jak dla mnie mogą nawet zrobić aktorskie Toy Story i tak nie obejrzę. No chyba że Buzz, Chudy i reszta zabawek to będą aktorzy w gumowych kostiumach. Wtedy biorę w ciemno. Połówka w papier i będę śmiał się najgłośniej na sali. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Disney się rozkręca i Live-Action wersja "Mulan" też będzie:
http://www.hollywoodreporter.com/news/disneys-live-action-mulan-gets-934976
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
http://heroichollywood.com/live-action-snow-white-development-disney/

Normalnie szok. Nie no, poważnie - czekam na jakiś wielki crossover :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Zatęsknią  ludzie za straight-to-vhs sequelami... 

Odpowiedz
[Obrazek: vl8B8ab.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Śliczne, gdyby nie tak rażące CGI.

Odpowiedz
Nie czekam na ten film, chyba nie obejrzałem jeszcze żadnego live-action z Disney'a, czekam jedynie na Piotrusia Pana (bo uwielbiam Hooka i komiks Loisela) i może na Mulan.

Odpowiedz
Watson jako piękna i z 2% zainteresowania filmem robi się 0. Niby jest Stevens, ale w takiej fabule ani trochę nie chce mi się go oglądać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon