Batman (temat ogólny)
Dobra, mam podobnie ze Street Fighterem, ale w przypadku B&R... cóż, to już dla mnie zbyt wiele.

Odpowiedz
Przecież Street Fighter to dokładnie ten sam poziom co B&R. Podobny kicz, podobne skoki Arnolda/JCVD na linkach, beka ze wszystkiego.

Koszulkę z B&R? Pewnie że bym włożył, jeśli były na niej jeden z poster-artów do filmu (miał spoko plakaty). Z tym, że SS i BvS też mógłbym nosić na koszulce, gdyby była fajna.

Odpowiedz
Cytat:Przecież Street Fighter to dokładnie ten sam poziom co B&R. Podobny kicz, podobne skoki Arnolda/JCVD na linkach, beka ze wszystkiego.

Ale tam jest zajebisty Raul Julia, w B&R nie ma nic zajebistego :(

Odpowiedz
Nie widziałeś filmu od nastu lat, więc skąd wiesz. ;P

Odpowiedz
W B&R zajebista jest chociażby scenografia, detale, muzyka i kostiumy ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
I niestety nic więcej, ale tak jak Cora pisze, technicznie film jest tip top. Ja tam go lubię. Durne jak cholera, w duchu Batmana z Westem :)

Odpowiedz
Ja tam lubię wracać do B&R, ale to tylko dlatego, że mam do niego sentyment i gra w nim Arnold. Ale przyznaję, że film jest słaby ;)

A tu inny fajny film z Batmanem w roli głównej:

"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese

Baretto - Filmweb

Odpowiedz
Ja nie wracam do Batman&Robin, nie daje rady traktować go nawet jako parodię, co innego Batman z Westem.
Z kolei Batman Forever mimo wielu głupotek, ogląda się w sumie fajnie.

Odpowiedz
O ile kiczowatego Batmana z Westem po prostu uwielbiam, tak B&R to dla mnie totalna pomyłka. Już Forever jest dla mnie nieoglądalne, a co dopiero B&R.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(22-11-2016, 22:03)Juby napisał(a): Nie widziałeś filmu od nastu lat, więc skąd wiesz. ;P

Niestety nie jestem się w stanie zmusić, żeby obejrzeć i sprawdzić. Poza tym Street Fighter nie jest sequelem jednego z moich ulubionych filmów, więc mnie tak nie wkurwia, a o ile nie mam nic przeciwko robieniu sobie jaj z SF, tak Batmana na wesoło nie trawię w żadnej postaci (czy to będzie B&R, czy film z Westem, czy jakieś Lego).

Odpowiedz
Your loss. ;)

To nie jedna gitara i w tle słychać perkusję, więc koleś trochę kłamie w nazwie, ale i tak brzmi zajebiście. No, poza tematem z BvS, bo on nigdy nie będzie brzmiał dobrze.

Odpowiedz
Szpeku wstawiał w ogóle fajne rzeczy, ale ktoś wkleił dyskusje z innego tematu i wszystko przykryło ;(

Odpowiedz
No to ja się wyrwę - mnie się tam motyw Batmana z BvS podoba. Ogólnie score to jedna z lepszych rzeczy dotyczących tej produkcji. Tak, Gacek miał lepsze motywy, ale i tak jestem pod wrażeniem, że ZNOWU udało się skomponować coś kompetentnego. Nie ma chyba żadnej innej filmowej postaci, która miałaby takie szczęście do ilustracji muzycznej.

Odpowiedz
Soundtrack z BvS nie jest zły, ale brakuje takich mocnych momentów jak z You Die or I do albo Ignition z MoS, a o motywie Batmana już praktycznie zapomniałem. Osobiście przy muzyce z MoS lubię rąbać drewno i zabijać niedźwiedzie. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Dla mnie soundtrack z BvS jest bardzo słaby, szczególnie gdy zestawi się go z tym z Mask of the Phantasm.

Ktoś zrobił przeróbkę z muzyką z The Dark Knight i robi to kolosalna różnicę.

Odpowiedz
Szacun. Ja nie kojarzę już tego filmu a co dopiero soundtrack. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
To jest najlepszy motyw jaki kiedykolwiek miał Batman, koniec i kropencja :D

Polecam sobie odświeżyć, to jest (może to kontrowersyjna opinia) wg mnie, najlepszy film o Batmanie, ma autorskiego przeciwnika, oryginalną muzykę, fabułę, no i ten klimat.

Bruce Timm to geniusz.

Odpowiedz
Motyw z Phantasma jest spoko ale oryginał lepszy i to jest jedyny słuszny motyw Batman. Tak jest od 27 lat i będzie po wsze czasy.

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Byłem od dziecka wielkim fanem Batmanów Burtona i muzyki Elfmana, ale odkąd sobie odświeżyłem animacje Bruce'a Timma i Mask of Phantasm, to zmieniłem zdanie.

Produkcje Timma zawierają o wiele lepszą fabułę, mamy ten mroczny i gotycki klimat, ale z wyłączeniem przesadnego kiczu i tylko dziwi mnie, że pogrążający się DCEU nie korzysta z geniuszu Timma.

Odpowiedz
Biorąc pod uwagę jakim niewypałem się okazał "Killing Joke" i jak nieciekawie się zapowiada "Justice League Action", to się specjalnie nie dziwię :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon