Trailery filmowe.
Film o strzelaninie w kinie Aurora, na premierze TDKR:

Odpowiedz
Dla mnie słabo to wygląda. Typowe indie-smuty, podlane sosem z van Santa. Z obowiązkową sceną, kiedy główny bohater GRA W BRUTALNĄ GRĘ I ZABIJA LUDZI.

Odpowiedz
Trailer zapowiada kolejny snuj korytarzowy o młodzieży z problemami emocjonalnymi, grającej w shootery i mającej nieograniczony dostęp do broni. Boooooring.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Super, ostatnie czego mi potrzeba to remake Słonia (1/10). Czekam!

Odpowiedz
Mogli opowiedziec te historie w stylu Uwe Bolla i zrobic rimejk Rampage, ale zabrakło odwagi. ;(

Odpowiedz
Myślę, że powinno bojkotować się filmy, które na poważnie w 2017 roku wstawiają scenę z pt. "brutalna gra -> brutalna rzeczywistość". To co szokowało u Haneke i Van Santa(choć u tego drugiego bardziej mnie szokował remake "Psychozy" *) w dzisiejszych czasach może funkcjonować jedynie na zasadzie parodii. Poza tym(pomijając fakt, że to głośna sprawa) ta historia wbrew pozorom nie ma zbyt dużego potencjału dramatycznego. Było już milion fabuł tego typu i jedyne co ma teoretycznie wybronić "Dark Night" od powtarzania klisz jest znaczek "based on true story".

Pewnie skończy się tak jak z filmami o WTC, gdzie ciężar wydarzenia tuszował schematyczność tego co widać na ekranie. Przeczuwam, że "chilling" i "thrilling" to emocje spowodowane bardziej samą tragedią, niż reżyserko-scenopisarskim kunsztem twórców.

Odpowiedz
Czuję, że nic nie wybroni tego filmu - zerknijcie na poprzednie dokonania reżysera, praktycznie brak pozytywnych opinii, ba, w przypadku jego debiutu ludzie odradzają nawet oglądanie tego filmu i płacenie za niego. Wygląda na to, że jego filmy to takie "Sundance at its worst", także dużo smutnego, nudnego i dziwnego pieprzenia, jakieś tam widoczki i brak napięcia czy jakiejś kulminacji. Ten zarzut pojawia się wszędzie - że to nudne, donikąd zmierzające filmy. Tutaj ma zapewnioną kulminację i finał przez samo wydarzenie i jego przebieg, ale wątpię, że będzie ono pokazane ciekawie, ba, wątpie w cokolwiek poza cięciem we właściwym momencie. Lepiej omijać.

Odpowiedz

Finałowy trailaa, niedźwiedź rozwala xD
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Fajnie, że nawiązują do jednego z popularniejszych memów AD 2006

[Obrazek: In+america+they+bear+arms+but+in+soviet+...97bc16.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Słyszałem, że w Skandynawii za najlepsze żarty uchodzą te o pierdzeniu, sraniu itp. ale... Ale... Po prostu...
Brak mi słów.

Doktor Proktor i proszek pierdzioszek (Norwegia, Niemcy)

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niezła żenada. Ale czy Jo Nesbo to nie jest jakiś dosyć znany pisarz aby, bo to nazwisko mi się już nieraz obiło o uszy? To chyba jeszcze gorzej świadczy o upadku dzisiejszej kultury.

Odpowiedz
Jo Nesbo jest znany z pisania kryminałów i to całkiem niezłych. Pierwsze słysze, że pisuje też ksiązki dla dzieci.

Odpowiedz
(11-01-2017, 15:00)nawrocki napisał(a): Film o strzelaninie w kinie Aurora, na premierze TDKR:

Szczerze to wygląda to beznadziejnie, choć sam koncept wydaje się ciekawy.

Odpowiedz

Cate Blanchett w 13 różnych rolach. Dziwny zwiastun.

Odpowiedz

Mara, Redford, Segel. Za kamerą Charlie McDowell.

W skrócie - naukowcy dowiedli, że istnieje życie po śmierci, ludzie zaczynają masowo popełniać samobójstwa.

Odpowiedz
Trailer średni, ale obsada i koncept fabularny wygląda interesująco, z chęcią zerknę.

Odpowiedz
To w sumie teaser, ale fajnie buduje klimat i napięcie. Pomysł też wydaje się bardzo interesujący i intrygujący. Oby nie wyszły z tego jakieś filozoficzne blurby.

Dla Rooney na bank zerknę :)

Odpowiedz
Cholernie podobne tematycznie do serialu The OA od Netflixa właśnie - tam też naukowiec próbował zdefiniować śmierć i zaobserwować gdzie przenosimy się, gdy już ona nastąpi
. Taki tam zbieg okoliczności, ciekawe. Nie obraziłbym się, gdyby miało powstać więcej ciekawych produkcji o śmierci. 

Odpowiedz
Dokładnie takie coś było już w gniotowatym Flatliners. Generalnie z trójki to powyższe najciekawiej wygląda.

Odpowiedz
No, The OA to właśnie była serialowa wersja Flatliners, tylko znacznie lepiej nakręcona i z większymi jajami. Niestety, głupot też tam było od groma. 
Rooney Mara ma obecnie u mnie taki status jak Amy Adams, czyli obejrzę wszystko z nią. The Discovery w dodatku kręci syn McDowella, który zrobił bardzo fajne i przewrotne The One I Love (jak chcecie interesującego dramatu związkowego z lekką nutą sci-fi to polecam).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon