Stranger Things (Netflix, 2016-)
Vincent Price zdecydowanie robi robotę

Odpowiedz
Chyba trochę popuściłem ze szczęścia

Odpowiedz
Po cholerę były te wymijające odpowiedzi w wywiadach na temat Jedenastki? Wiadomo było że wróci :)

Czekam bardzo.

Odpowiedz
Bardzo fajny zwiastun, co tu dużo mówić, jest hype i czekam.

Odpowiedz
Jest fajnie :) Za ten klimat lat 80 mógłbym się zaprzedać.

Odpowiedz
Świetny zwiastun. Rany, mają chyba z 10 razy większy budżet. Mogliby teraz przywrócić Demogorgona i oddać mu wizualną sprawiedliwość :)

Odpowiedz
Tylko mi się ten zwiastun nie podoba? Strasznie to chaotyczne, mam nadzieję, że mają jakiś sensowny pomysł na scenariusz. Ciekaw jestem co zrobią z wątkiem Eleven, czy tu jest jeszcze co opowiadać.

Jakby nie patrzeć pierwszy sezon opierał się w 80% na niej, reszta wątków to taka tam solidna przeciętność, oparta głównie na nostalgii.

Odpowiedz
Może troszeczkę rzeczywiście chaotyczne, wydaje mi się, że "Thriller" dołączył jako ostatni. Ale nie przeszkadza mi to.

Odpowiedz
Dragon Quest :)!!!! Tego nawiązania akurat się nie spodziewałem.

I widzę, że większy nacisk będzie na Willa i to on będzie głównym bohaterem.

Vicent Price... Oh yeah. Military pewnie gdzieś jęczy, że to zbyt nachalne nawiązanie :).

Odpowiedz
Nadrobiłem ostatnio pierwszy sezon, podchodząc do niego raczej ze średnim entuzjazmem, bo mnie też mało jara (a nawet nieco męczy), ta ostatnia moda w popkulturze na ciągłe jechanie na sentymencie i szpanowanie odniesieniami, jakbyśmy mieli być pod wrażeniem tego, że twórcy oglądali, czytali i grali w to samo co my. Do tego większość cytowanych przez ST przygodówek z lat osiemdziesiątych, ja akurat słabo znam i nie owijam kultem, tak więc odpalając serial, obawiałem się trochę, że będzie to nadmierne epatowanie stylistyką i nic więcej, w dodatku taką, która średnio mnie kręci. Ale całość pochłonąłem w dwa dni z niekłamaną przyjemnością i czekam na więcej. Jara mnie idea tego serialu, jako zamkniętego świata z gatunku weird-fiction.

Co więcej, bardziej od tajemnic, sf'ów i cudacznych intryg, czekam na powrót samej ekipy. Bo to mi się najbardziej podoba w ST - że ten serial zbudował taką fajną, dziwną, dysfunkcjonalną "rodzinkę". W większości podobnych seriali, pewnie byłoby tak, że dostalibyśmy z jedną czy dwie zajebistych postaci na pierwszym planie (w tym przypadku pewnie byłby to szeryf), a oprócz nich cała reszta to byłyby albo irytujące bubki, albo nijakie kluchy, niepotrzebnie zapychające czas ekranowy swoją prezencją. Natomiast w ST mamy fajną, niekonwencjonalną rodzinkę, zbieraninę housewife'ów, gliniarzy i gówniarzy, ludzi do siebie niepasujących, ale powiązanych razem tym, że znają jakąś wielką tajemnicę. I żeby było jeszcze dziwniej, wszyscy w tej ekipie mi się podobają i absolutnie nikt mnie nie wkurwia. A biorąc pod uwagę to, że pięć osób w tej ekipie to dzieciaki, a dwójka to nastolatki powiązane romansem, to fakt ten zahacza dla mnie o statystyczną niemożliwość :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(23-07-2017, 12:30)OGPUEE napisał(a): Dragon Quest :)!!!! Tego nawiązania akurat się nie spodziewałem.

I widzę, że większy nacisk będzie na Willa i to on będzie głównym bohaterem.

Vicent Price... Oh yeah. Military pewnie gdzieś jęczy, że to zbyt nachalne nawiązanie :).

Kiedyś pisał, że w następnym sezonie odwiedzi ich Vlad, kolega z rumuńskiej wymiany szkolnej. W dobrym, gotyckim kościele mu dzwoniło :)

Odpowiedz
A ja nie oglądałem żadnego zwiastuna do pierwszego sezonu i wiem, że zrobiłem dobrze, kiedy po wszystkim niektóre przejrzałem. A w polskiej TV idioci chyba od N+ nawet reklamując HBO jeb...li spoilerem z ostatnich odcinków.

Tutaj też chyba pokazali za dużo. Ale wygląda bardzo dobrze,.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jaram się. I wszystko w koło.

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Nowy plakacik inspirowany plakatem The Running Man

[Obrazek: ZKBg1Eg.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/how-long-will-stranger-things-last-the-duffer-brothers-weigh-in-a153392

Jednak Planowane są 4 sezony, a nie 5. I spoko :) Ważne, że twórcy mają pomysł jak to zakończyć już teraz, a nie będą wymyślać czegoś na poczekaniu.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
[Obrazek: 21032470_1555064531206275_38628934879035...e=5A2E926A]

Eee... nie... to już nie inspiracja, to jest zżynka o wyjątkowej nachalności.

@Military

Odpowiedz
Mam tak samo jak Ty...

To jest już prymitywne.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oczywiście ani słowa o tym że od jakiegoś czasu oficjalny twitter serialu publikuje takie plakaty ST, będące celowymi przeróbkami klasyków z tamtych lat...

Kije z dup, panowie.

Odpowiedz
To samo miałem napisać. To jest robione specjalnie.
Heeeloooool

Odpowiedz
Ja o czymś innym - zżynka? Serio? :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon